Logga in

Visa fullständig version : Snabbfråga, kycklingfile i ugn!


ChrisDEFC
2007-10-27, 18:58
Har precis slängt in två filéer i ugnen men hur länge ska dom va inne? har vridit på 200grader och kan säga att vi har en ganska oeffektiv ugn, brukar i regel alltid få lägga på 10min på sånt jag läser i recept.

Har marinerat dom i en timme nu och precis slängt in dom. hur länge? någon?

Ronja
2007-10-27, 19:15
Har precis slängt in två filéer i ugnen men hur länge ska dom va inne? har vridit på 200grader och kan säga att vi har en ganska oeffektiv ugn, brukar i regel alltid få lägga på 10min på sånt jag läser i recept.

Har marinerat dom i en timme nu och precis slängt in dom. hur länge? någon?


10 till 15 minuter i min ugn, skär lite i dem på tjockaste delen så ser du om de är "vita" helt igenom. Klart! :D

ChrisDEFC
2007-10-27, 19:25
haha kom lite sent, har haft dom inne i 30min nu, ska skära och se, dom borde deffinitivt vara klara då!

hmm... ska kila iväg och kika, kommer strax

ser fan helt klockrena ut =) in med vitlöksbaguetten nu litet tag. måste fan va vår ugn som är helt galen. dom är inte det minsta brända nån stans... jaja flyttar till ny lya till veckan, hoppas den ugnen är strået vassare.

Skål och varsågoda!

Fed up
2007-10-27, 19:29
Herregud, tom. jag som är vegetarian kan tillreda kycklingfileer i ugnen, det står ju på paketet! Min hund vill ha sin kyckling perfekt. :D

regus
2007-10-27, 20:32
Min hund vill ha sin kyckling perfekt. :D

Bara lite bortskämd? ;)

Fed up
2007-10-27, 21:17
Bara lite bortskämd? ;)

Hon får det inte till lunch varje dag direkt, har små bitar som godis när vi tränar. Hon låter sig inte motiveras av mål som att "få en snygg kropp" eller nåt sånt trams som hennes matte gör, för att få henne att träna på svåra saker krävs ett tyngre artelleri.:D

Betar
2007-10-28, 11:09
Hon får det inte till lunch varje dag direkt, har små bitar som godis när vi tränar. Hon låter sig inte motiveras av mål som att "få en snygg kropp" eller nåt sånt trams som hennes matte gör, för att få henne att träna på svåra saker krävs ett tyngre artelleri.:D

Hahaha!! :D Made my day

Alfred Nobel
2007-10-28, 11:38
Annars kan du med hjälp av en termometer kolla vilken temperatur kycklingen har. Jag tror att 65-70 grader är lysande.

MyungChul
2007-10-28, 12:15
Man TROR inte med kyckling IOM salmonellarisken. 70° i minst 15s är upplysningarna från hälsovårdsnämnden.

Alfred Nobel
2007-10-28, 12:53
Man TROR inte med kyckling IOM salmonellarisken. 70° i minst 15s är upplysningarna från hälsovårdsnämnden.

Risken för sarmonella här i sverige är i synnerhet minimal. Men bra att du rättade till mitt utalande, för trodde som sagt bara.

Mental
2007-10-28, 15:04
Har nyss haft tenta i livsmedelsvetenskap, och även labbat rätt mycket med fågel, kycklingfilé blev enligt mig bäst rent sensoriskt vid en kärntemperatur på ca 72grader, medans benbitar som klubba behövde komma upp över 85 innan köttsaften var helt klar. Men som MyungChul säger, kycklingen skall över 70 för att vara på den säkra sidan, även om salmonella är ovanligt i sverige så kan en infektion ge permanenta skador. Och dessutom har ca 20% av det svenska kycklingbeståndet campolybakter, en tarmbakterie som ger diare och kräkningar, och det avstår jag gärna från :D

mirrranda
2007-10-28, 16:06
Jag fick salmonella i slutet av augusti, i Sverige. Var för guds skull noggranna, det är inte direkt någon trevlig upplevelse... *mini* :furious:

MyungChul
2007-10-28, 19:38
Sen ska man självklart skilja på svensk kyckling och kyckling i Sverige.

Cilia
2007-10-28, 19:46
Salmonella är hemskt.

Jag brukar tillaga kyckling på 175C och lite längre tid.
Tycker det blir bätte.
Men sen använder jag alltid termometer när jag lagar kyckling.
För jag vill inte ha den rosa och sen är det så lätt att få den överlagad och det blir så tråkigt

Tolkia
2007-10-28, 19:51
Salmonella är hemskt.

+1000000000000000000000000.

Mental
2007-10-28, 19:53
Jag måste skaffa en ny termometer btw, blev lite misstänksam när jag skulle kolla temperatur på degvätska, det den ansåg vara 37 tyckte jag var lite kallt, så jag kokade upp vatten och kollade temperature på kokande vatten, 112 grader ansåg termometern, bah

ChrisDEFC
2007-10-30, 16:57
Herregud, tom. jag som är vegetarian kan tillreda kycklingfileer i ugnen, det står ju på paketet! Min hund vill ha sin kyckling perfekt. :D

hehe, ja då är du välkommen nästa gång du ändå ska laga till din hund. Tänkte alldrig att kolla på paketet *screwy* det va ju ett rätt bra tips faktiskt.
I övrigt så är nog 15min i en vanlig ugn ca 30min i min ugn, den är faan så kass ändå hade jag enligt ugnen 200grader men det tror jag fan inte det kom upp i. Men som sagt dom blev riktigt fina och goda. Kyckling i marinad och sen in i ugnen, fan skulle kunna leva på bara det nästan, är ju sååå gott!

Junior
2007-10-31, 10:10
10 till 15 minuter i min ugn, skär lite i dem på tjockaste delen så ser du om de är "vita" helt igenom. Klart! :D

10-15 minuter på 200 grader för vanliga kycklingfiléer?
Vad har du för ugn och har du dem i form eller på galler?

Själv steker jag mina för att få lite yta på dem, sedan måste jag ha dem mellan 30 och 35 minuter i ugnen för att de ska vara helt genomlagade...

regus
2007-10-31, 10:32
Ni som steker och lägger in dom i ugnen i ca 30 minuter..
Har ni tinat dom innan?

Junior
2007-10-31, 10:41
Jag brukar köpa färska filéer, men det är klart att det lär göra skillnad på tiden ja... tänkte inte på det. :)

MyungChul
2007-10-31, 20:07
Köper du färska filéer och först bryner dom för att sedan kasta in dom i ugnen kan ju inte ha den på högre temperatur än 120°. Kör du dom på 200° i 30m kan man ju slå ihjäl någon med dom.

Junior
2007-11-01, 09:55
Hm, det låter som att jag får testa att göra om konststycket med en termometer för de blir alldeles lagom när jag kör dem mellan 30 och 35 minuter efter att ha brynt dem.

Min ugn kanske bara går på två faser, vad vet jag... återkommer med resultat. :)