Visa fullständig version : Frukost?
När jag kolla runt lite här på forumet så skriver nästan alla att ta Havregrynsgröt eller Kellogg's All-Bran med mjölk till frukost. Men om man äter musli då? givetvis finns det olika bra musli sorter men om man tar som ex den vi har hemma "Familje musli"
Ingredienser: Veteflingor, havreflingor, korn-flingor, cornflakes, russin (8%), puffatris, rostade hasselnötsbitar (3%), honung (2%), äppelbitar (1%)
Näringsvärde per 100 g. (350 kcal)
Protein: 9,7g
Kolhydrater: 66g
varav sockerarter: 11,7g
fett: 5g
varav mättat: 0,6g
Kostfiber: 9g
Vad är det fr större fel på det?
Russin, corn flakes, puffat ris etc = snabba kolhydrater
Men vad hamnar det totala GI värdet på ungefär?
Greenman
2003-04-20, 10:38
musli = dyrt
havregröt = billigt
jaja mern det e mossan som betalar =)
shirunai
2003-04-20, 11:18
Ät ditt müssli du, för det äger...sen finns det bättre och sämre....undvik det med socker bara, finns vissa musslis som har övermycket socker. Gillar du inte basmussli
flingor
havregryn
kanske lite russin
hela korn
sånt om något lär vara grymmt, dock är russin lite snabbt men vad spelar det för roll på morgonen, ät müssli med gott samvete pojk!
gasoliner
2003-04-20, 12:02
är du livrädd för GI:t så blanda i lite linfrön eller psylliumfrön. socker är inte livsfarligt det heller.. :thumbup:
ivandrago
2003-04-20, 12:20
den där muslin ser helt ok ut. Käka på bara! gi på vanligt mussli som inte är översockrat ligger väl runt 70 tror jag, men så viktigt är det inte med gi. Viktigare är att det innehåller nyttiga ingredienser. Käkar du den med fil eller yoghurt lär GI:t sänkas också. Musli är ingen deffmat, men det är nyttig och bra mat.
King Grub
2003-04-20, 13:17
GI på "standardmüsli", utan en massa konstigheter i, ligger på 96.
ivandrago
2003-04-20, 13:24
Originally posted by King Grub
GI på "standardmüsli", utan en massa konstigheter i, ligger på 96.
jäklar! hur kommer det sig att det ligger så högt? Och varför ligger GI på allbran så otroligt lågt trots att det innehåller honung och mer socker än standardmusli? Blir alltid förvirrad av GI och tycker det verkar vara ett väldigt flummigt mått som man inte bör använda sig av i för stor utsträckning.
King Grub
2003-04-20, 13:35
Det har mer att göra med kolhydraternas struktur att göra än med hur mycket sockerarter eller stärkelse livsmedlet innehåller. Mängden fibrer, om fibrerna är fettlösliga eller vattenlösliga, om stärkelsen är i form av amylose eller amylopectin, vilken sorts socker det innehåller t ex. Det är massor av faktorer som spelar in, och det kan vara svårt att förutsäga GI:t, för ofta kan det vara annorlunda än man kan tro. Så det lättaste kanske är att titta i en GI-tabell innan man :eating:
AciDBL00D
2003-04-20, 14:51
Fjärde tråden på rad om GI värde från snezz om jag inte har fel!
Bättre äta mycket mat med halvtaskigt GI än lite mat med lågt GI om du tänker bygga muskler!
Läste ngnstans att GIt på allbran var så lågt för att det togs upp fort av vävnaden inte för att det var spec svårtsmält.
Insulinkänsligheten är som bäst på morgonen så tror inte man behöver vara allt för superpetig då heller.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.