Visa fullständig version : Kassler
Hur kommer det sig att folk här inne använder sig så sällan av kassler??
Det är ju väldigt proteinrikt och innehåller väldigt lite fett.. och det är ju gott
Perfekt att ha i typ en pasta eller rissallad... :eating:
/
Mvh
King Grub
2003-04-18, 07:09
Sällan? Minst en par gånger i veckan. Mmmm... Kassler... :eating:
Provencalkryddad kassler med pasta är en av mina standardluncher under denna diet.
Megatuttarna
2003-04-18, 11:33
Är Kassler dyrt?
ivandrago
2003-04-18, 12:46
kan man på något sätt se/känna på kasslern om den har rätt konsistens? En god bit kassler har samma konsistens som typ fläskkotletter, medan en vidrig bit kassler har konsistens som påminner om typ gummi. Har allt för ofta råkat ut för gummikassler, och klarar inte av konsistensen och blir tvungen att slänga skiten. Varför denna skillnad på konsistens???
King Grub
2003-04-18, 12:59
Originally posted by ivandrago
kan man på något sätt se/känna på kasslern om den har rätt konsistens? En god bit kassler har samma konsistens som typ fläskkotletter, medan en vidrig bit kassler har konsistens som påminner om typ gummi. Har allt för ofta råkat ut för gummikassler, och klarar inte av konsistensen och blir tvungen att slänga skiten. Varför denna skillnad på konsistens???
Seg gammal galt eller gris i sina bästa år, kanske?
ivandrago
2003-04-18, 13:04
Originally posted by King Grub
Seg gammal galt eller gris i sina bästa år, kanske?
mm kanske.. tänkte att det kunde ha något att göra med att kasslern var felskuren/fel del av grisen men att man sålde skiten ändå.. kanske går att undvika genom att köpa ett dyrare märke/dyrare affär..
King Grub
2003-04-18, 13:18
Mycket möjligt det också. Man får säkert vad man betalar för. De dyrare märkena smakar faktiskt ofta bäst, tycker jag. Gäller inte bara tonfisk.
Hur brukar ni tillaga er kassler? Bräcker i skivor, steker i tärningar, äter den kall, gratäng i ugn?
King Grub
2003-04-19, 10:37
Kassler Provencal som Grahn nämnde är så gott att man inte tror det är sant.
Varma sommardagar är den god kall.
Heh, gör ni så här då:
"Kassler provencal
1 kg färsk potatis
2 msk smör
75 gram mjukt smör
2 krossade vitlöksklyftor
4 msk hackad persilja
½ msk torkad mejram
1 tsk rivet citronskal
500 gram benfri kassler
4-5 tomater, salt
Borsta potatisen. Skär den i skivor och lägg i en ugnssäker, smord form. Lägg smöret i klickar överst och salta. Sätt fatet i ugnen i 200-225 grader tills potatisen nätt och jämt är mjuk. Rör samman smör , vitlök, kryddgrönt och rivet citronskal. Skär kött och tomater i 1 cm tjocka skivor, tag fatet ur ugnen. Lägg kött och tomatskivor på potatisen. Fördela smöret över och gratinera tills rätten fått vacker färg och är varm."
http://www.rokspecialisten.se/links/recept.htm
King Grub
2003-04-19, 11:30
Ungefär så, ja. :)
Själv använder jag bara provencalkrydda..vem orkar göra ngt avancerat? heh
King Grub
2003-04-19, 12:36
Originally posted by Grahn
Själv använder jag bara provencalkrydda..vem orkar göra ngt avancerat? heh
Bu vilket fusk! Latmask! :whipped:
det är förbannat gott me kassler o chillikeso me, de brukar min mamma laga :rolleyes:
1) Koka pasta och häll över på en tallrik.
2) Ringla olivolja över pastan.
3) Strö över pizzakrydda el. dyl.
4) Ta ett rivjärn el. dylikt och riv kall kassler över pastan.
5) Blanda.
6) Ät och njut!
GOTT, snabbt, enkelt och kanske t.o.m. hyfsat nyttigt(?)!
heh, jag brukar bara hacka kasslern i små tärningar typ och sen steka den för att äta till makaroner med typ nån tomatsås..
mycket mycket gott, och fruktansvärt simpelt..
Bräckt kassler med potatis och spenat ska det ju vara..mmm..:D
Eller en annan sak som mina päron brukar göra, typ ris och kassler med nån sås som vart inne i ugnen, I just love it (äter t.o.m. annanasen:D )
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.