handdator

Visa fullständig version : Baka tuttul!


Ronja
2007-09-12, 19:19
Hej vet ej om det är rätt ställe att placera denna tråd på men nu sätter jag den här iaf :D

Är det nån go´dalmas eller dalatös eller annan här på forumet som kan receptet på tunnbrödet tuttul?
Det e så gudagott o det var väldigt längesen jag fick tag i det, så nu tänkte jag att nån kanske kan receptet på det så jag kan gö det själv.;)

Mental
2007-09-12, 23:59
Nu är jag dryg, men alltså, andra träffen på google på sökordet tuttul ger: http://www.bodabygden.se/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=72

Ronja
2007-09-13, 06:13
okej tack! :) lite dålig på det här me datorer ....

Lellan
2007-09-14, 22:25
Gillar du tuttul kanske du är förtjust i kavelgris också? *drool*

Här kommer ett recept iaf!

Kavelgris (älvdalskt ord för mjukt tunbröd)
Koka potatisen, gör mos med mjölken, smöret och sirap. Blanda i bakpulver/jäst samt kryddor. Arbeta in mjölet och låt jäsa 30-60 minuter. Upp med degen på bakbordet. Kavla ut med kruskavel, eller vanlig kavel och nagga kakorna med en gaffel. Kakorna ska vara ungefär 1 ½ cm tjocka och cirka 15 cm i diameter. Lägg på plåt och grädda i 300 grader varm ugn, mitt i ugnen. Låt kakorna svalna på galler, övertäckta med en handduk. Bröden går jättebra att frysa.