Citat:
Originally posted by Action
Enligt Paulun så har majsgrynsgröt ett GI på 57. Tror han har rätt där. Men det är möjligt att Polenta är framställt på annat sätt så det har högre GI...... Tex mera malt än produkten Grits??
Majsgrynsgröt ligger under Pima Indianlivsmedel.
Majsgröt ligger på +150 i GI...
Vad som exakt skiljer majsgrynsgröt och majsgröt har jag ingen aning om
|
Majsgrynsgröten som har ett GI på under 60 är kokt på mjölk, enligt Pimaindianernas vis, vilket Paulun också anger. Endast ett par matskedar gryn till flera deciliter mjölk. Alltså blir det minst lika mycket långsamma kolhydrater från mjölken som från de snabba grynen.
Och då är det ju inte grynen som gör rätten långsam, utan mjölken.
Diabetes Care. 1993 Jan;16(1):369-71.
The traditional Pima Indian diet. Composition and adaptation for use in a dietary intervention study.
Boyce VL, Swinburn BA.
Clinical Diabetes and Nutrition Section, National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases, National Institutes of Health, Phoenix, Arizona.