Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gammal 2003-04-06, 15:32   #1
Lellan
Ge mig en igloo
 
Lellans avatar
 
Reg.datum: Aug 2002
Ort: Västerås
Inlägg: 5 002
Grön skinkpaj

Hittade receptet i ett häfte från Gröne Slaktaren. Har inte testat än, men det låter ju nice!

Deg:
100 g grahamsmjöl
150 g keso
½ tsk salt
Fyllning:
2 pkt skinka (deras skinka är väl på 100 g tror jagså 200 g då?)
300 g purjolök i ringar
250 g squash, tärnad
3 ägg (tror säkert man kan skippa nån gula om man vill)
50 g keso
1 tsk salt
Nymalen peppar

Blanda till degen och knåda den fast, rulla ut och lägg i en smord ca 24 cm pajform. Förbaka 10 min i 225 grader.

Koka purjo och squash ca 2 min i lättsaltat vatten. Häll av vatnet och låt rinna av. Strimla skinkan och häll tillsammans med grönsakerna i pajskalet. Blanda ägg, keso, salt och pepar med en geffel och häll över fyllningen. Baka i förvärmd ugn 200 grader ca 30 min el tills pajen är gyllenbun.

Ser supergott ut på bilden - återkommer om resultatet senare!
Lellan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-13, 18:47   #2
Lellan
Ge mig en igloo
 
Lellans avatar
 
Reg.datum: Aug 2002
Ort: Västerås
Inlägg: 5 002
Skulle ju testa men jag tog vad jag hade hemma och gjorde en variant! Jättegod!

Bytte grahamsmjölet till kornmjöl, keso blev valios cottage cheese, tog bara en gula och fyllningen blev varmrökt makrill (pepparmixkryddad), skivade färska champinjoner, finskivad gul lök. Tog lite av degen och gjorde galler av oxå. Smakar inte light för fem öre, väldigt bra pajdeg förresten. Kommer bli standard.

Ska räkna näringsvärdet sen, borde vara svårslaget med tanke på att det är nyttigt fiskfett, bara en gula, cottage cheese istället för fett, lättare och näringsrikare/fiberrikare mjöl än vetemjöl osv.
Lellan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-13, 20:04   #3
emmzan
SL-Kirurg
 
emmzans avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 10 830
Grön skinkpaj!

Leder genast tankarna till den nyss genomgångna parasitologi-kursen på vilken vi 72 förväntansfyllda veterinärstudenter trängde djupare in i parasiternas magiska värld.

Den lilla sötnosen parafilaria utsöndrar ämnen som gör köttet grönt varvid det kasseras vid slakt. Däremot är det inte farligt att äta, det ser dock aningen oaptitligt ut..

Skönt att det inte var köttet som är grönt i din paj lellan!
__________________
Cardiologer gör det underifrån
emmzan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-05-08, 17:36   #4
El Diablo
Registered User
 
Reg.datum: Dec 2001
Ort: Jokkmokk/Luleå
Inlägg: 78
Ha ha... Jag råkade läsa fel när jag gjorde pajen så jag satte tre ägg i pajdegen också. Funderade varför det gick så satans mycket mjöl... Inte det bästa pajskalet kanske. Gaska segt.. som en skosula ungefär.
El Diablo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-05-08, 23:08   #5
Bamse
Registered User
 
Bamses avatar
 
Reg.datum: Oct 2001
Ort: 08
Inlägg: 2 133
Citat:
Originally posted by emmzan
Skönt att det inte var köttet som är grönt i din paj lellan!
Bamse är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)