Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gammal 2003-03-29, 23:06   #1
wannabegrunten
Registered User
 
wannabegruntens avatar
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Côte d'Azur
Inlägg: 64
alaska pollock

Undrar bara om ingen mer än jag fastnat för Alaskan Pollock? Kostar ca 14 spänn för 400 gram på Ica Maxi/Willys och är (enligt mig) lika god som torskfilé. Torsken är ju svindyr nu för tiden.
wannabegrunten är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-03-30, 11:27   #2
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 282
Självklart äter man den. Pollock är dessutom en torkfisk och helt jämförbar med den "riktiga" torsken.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-03-30, 17:26   #3
Kimo
Registered User
 
Kimos avatar
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Malmö
Inlägg: 656
Vad är en torkfisk? Min fisk brukar vara ganska kladdig när jag har tinat den.
__________________
Höj skatten på bensin!
Stolt TV-licensbetalare, för en fri television.
Kimo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-03-30, 17:33   #4
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 282
Gratulerar! Årets hittills roligaste ordvits!

Självklart menade jag torskfisk.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-01, 12:16   #5
El Diablo
Registered User
 
Reg.datum: Dec 2001
Ort: Jokkmokk/Luleå
Inlägg: 78
Den är väl ok i tex gratänger eller grytor. Men att bara steka rätt upp och ned tycker jag det är lite skabbig faktiskt.
El Diablo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-01, 17:50   #6
wannabegrunten
Registered User
 
wannabegruntens avatar
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Côte d'Azur
Inlägg: 64
Håller inte med om det ... nu köper jag i och för sig bara euroshoppergrejer, men tycker deras pollock är lika god som deras torskfilé.
wannabegrunten är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-02, 09:02   #7
Bamse79
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Ume
Inlägg: 1 361
Jag käkar euroshoppers alaska pollock jag med....Men det är synd bara att av de 400g så blir det bara ca 270 g stekt vikt....Men nog går den ner...
__________________
Here we go!
Bamse79 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-05, 13:00   #8
palme
Välhängd medlem
 
palmes avatar
 
Reg.datum: Oct 2002
Ort: Uppsala
Inlägg: 5 082
Re: alaska pollock

Citat:
Originally posted by wannabegrunten
lika god som torskfilé.
Är inte alaska pollock frusen torskfilé?
Eller syftar du på färsk filé?

*köper oxå pollock*
__________________
Timidi mater non flet

Support 81
palme är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-05-12, 21:27   #9
Trax
Guest
 
Inlägg: n/a
Någon som vet vart jag kan hitta på några bra recept med torsk? Håller på och deffar just nu och jag tänkte byta ut kycklingfilén mot lite torsk istället.

Äter nu 1 kg kycklingfilé om dagen, tänkte byte ut mot 1.2 kg torsk. Spar ca 40 kr om dagen på det. ca 1200 kr i månaden.

/Trax
  Svara med citat
Gammal 2003-05-13, 10:15   #10
mangs
I´m just kidding. Or am I?
 
mangss avatar
 
Reg.datum: Oct 2001
Inlägg: 4 410
Hört talas om att man kan alternera? Det mår nog både din mage och ditt psyke bättre av. Att trycka i sig 1.2 kilo torsk om dagen borde vara ganska tråkigt. Annars är det väl bara att kolla runt på lite olika ställen var du kan hitta det billgast. Har du en stor frys så köp hem 50-60 kilo åt gången så kan du säkerligen få ner priset rejält.

/mangs
__________________
drzwj, uoy ssim I
mangs är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-05-13, 11:35   #11
Vänskap
Jamen, jamen...
 
Vänskaps avatar
 
Reg.datum: Dec 2002
Inlägg: 180
Citat:
Originally posted by Trax
Någon som vet vart jag kan hitta på några bra recept med torsk? Håller på och deffar just nu och jag tänkte byta ut kycklingfilén mot lite torsk istället.

Äter nu 1 kg kycklingfilé om dagen, tänkte byte ut mot 1.2 kg torsk. Spar ca 40 kr om dagen på det. ca 1200 kr i månaden.

/Trax

Recept och recept....matlagning handlar i slutändan bara om att tillföra maten värme på ett eller annat sätt...stekpanna, gryta, ugn, micro...och framförallt rätt mängd värme.
Fisk ska bara värmas till 55-60 grader....då blir den så där härligt "klyftig", fiskköttet håller ihop.....varmare så blir det lätt mos.
Och så krydda lite om du vill det.
Lat som jag oftast är brukar jag bara lägga torsken i ett foliepaket...ibland tillsammans med t ex tomatskivor och ärtor. Och sedan lägga paketet på ett ångkokarinlägg ovanpå potatisen där de kokar, de sista 5 minuterna. Det sparar energi också.
Vänskap är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-05-13, 12:14   #12
spas
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2003
Ort: Helsingborg
Inlägg: 2 754
Det där låter jobbigt. Jag brukar bara slänga ner den frysta fisken i riset när det kokar sen e allt typ klart samtidigt. Tar man på mycket chilisås märker man inte att det smakar skit.
__________________
FulRedBull Rocks!!!
spas är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-05-13, 22:05   #13
Zipitup
Guest
 
Inlägg: n/a
Trax:

Deffa och torsk är som påven och rolig mössa.
Självklart alltså.

Problem är inte torsken utan vad du ska ha till den.

Som tidigare nämts ska den bar värmas.

(en portion)

Sätt på värsta Pavarottiplattan.

Häll upp ca femtio g (äckliga) korngryn i en kastrull och slå på dubbelt så mycket vatten.
1/3 buljongtärning, helst vitlök och persilja (till, om du inte hittar färdig).
Koka sakta upp på "halva" värmen (50%)
Rör då och då och när det grötar sig slår du på en portion saffran.
Slå på lite mer vatten då och då. Ska koka en fyrtiofem minuter.
Mot slutet (när det är grötigt igen) ska du bara lägga på torsken och sjuda den i ångorna. Typ tre-fem minuter /sida (tinad).

Voilá!

Torsk med saffrans "risotto".

Servera med ett berg av strimlad sallad och skivade tomater.

Superlågt GI. Nada fett och smakar mmmmmmmmmm.
  Svara med citat
Gammal 2003-05-13, 22:07   #14
Zipitup
Guest
 
Inlägg: n/a
Fasen!
Fick ett korrekturfel i det förra messet i all fall *grrrr*


Glömde säga:
Inget lock på kastrullen.
  Svara med citat
Gammal 2003-05-13, 22:10   #15
Munter
Butter
 
Munters avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 138
Citat:
Originally posted by spas
Det där låter jobbigt. Jag brukar bara slänga ner den frysta fisken i riset när det kokar sen e allt typ klart samtidigt. Tar man på mycket chilisås märker man inte att det smakar skit.


Brukar själv hacka sönder fiskfiléerna i småbitar och steka på jättehög värme (skynda, skynda, ni vet), sen äta rätt upp och ner med ris eller pasta. Mumma!
__________________
][\/][uskel ][\/][unter
Commencing operation snake ape - Snake (David Hayter)
Munter är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 06:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)