Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gammal 2002-11-15, 11:38   #1
Bamse79
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Ume
Inlägg: 1 361
Tipps !?

Har provat tillaga det mesta inom fettfattig och högproteinrik mat men nån kanske har nåt tips som jag inte provat...?

__________________
Here we go!
Bamse79 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-11-15, 14:21   #2
Bobbokrull
Registered User
 
Bobbokrulls avatar
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Umeå
Inlägg: 1 843
Strimla lövbit....stek med lök. Sen lite krossade tomater.
Krydda och hela faderullan...serva gärna med ris.

Kassler...med ris och krossade tomater (tillagas i ungen 225 grader)

Det är bara fantasin som sätter gränsen.
Bobbokrull är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-11-15, 14:47   #3
Daemon
Registered User
 
Daemons avatar
 
Reg.datum: Dec 2001
Ort: 054
Inlägg: 468
Stulet tips!

Tonfisk med Jordgubbsyoghurt.
__________________
"I have not fought my way to the top of the foodchain to be a vegetarian"
Daemon är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-11-18, 10:05   #4
Tomten
Registered User
 
Tomtens avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Z町
Inlägg: 1 983
Citat:
Strimla lövbit....stek med lök. Sen lite krossade tomater.
Krydda och hela faderullan...serva gärna med ris.

Kassler...med ris och krossade tomater (tillagas i ungen 225 grader)

Det är bara fantasin som sätter gränsen.
Lol, en smula ironi kanske? :P

Tomater och ris, phett med variation

Känner dock igen det där med krossade tomtar, har använt det en hel del i matlagningen, speciellt när man är lat och inte orkar stå och fixa till något.
Tomten är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-11-18, 10:20   #5
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 678
Det är ju jul snart så...

Glögg- och pepparkaksmarineradkyckling:
Kycklingfilé
Glögg
Pepparkakskryddor men var försiktig med nejlikorna, hade inga hemma så jag körde bara kanel och ingefära men nejlikorna saknades.
Vitpeppar
Honung
(Limesaft)
Ris
Grönsaker

Marinera kycklingfilén i glögg och kanel, ingefära och lite vitpeppar i några timmar, ju längre desto bättre, gärna över natten.
Släng in filérna i en ugn på ca 225 grader.
Under tiden så häller man lite glögg i en kastrull, skedar i lite honung efter tycke och smak och låter allt små puttra på spisen, i med lite vitpeppar men inte för mycket utan bara för att bryta sötman.
Red av såsen med lite mjöl och låt den bli tjockare, smaka av och smaksätt som du vill ha den, kan tänka med lite limesaft i också.
Servera kyclingen med ris och grönsaker.

Naturligtvis kan man äta lite glass med en tunn skiva pepparkaksdeg, en skiva annanas och en bit 72 % procentig choklad till som efterrätt...men vet inte om det är deffkäk ?
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-11-18, 17:21   #6
emmzan
SL-Kirurg
 
emmzans avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 10 830
bumbi> jag dreglar!
__________________
Cardiologer gör det underifrån
emmzan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-11-22, 10:16   #7
spinkoo
Guest
 
Inlägg: n/a
Jag baserar min bulk på mamma scans köttbullar och spaggetti
  Svara med citat
Gammal 2002-11-22, 11:35   #8
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 678
spinkoo: Gör egna köttbullar...godare och nyttigare.
Du ska ju vara snålast på kolozzeum eller hur ?
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-11-22, 11:43   #9
spinkoo
Guest
 
Inlägg: n/a
Japp hundra gånger godare faktiskt. Blir det verkeligen billigare...

Ska bara tvinga morsan att köpa köttfärs...svårare än vad man tror...
  Svara med citat
Gammal 2002-11-22, 12:00   #10
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 678
spinkoo: Erbjud dig att handla en helg kanske ? Sen gör du köttbullar på två kilo i taget eller så, mager nötfärs brukar kosta 50 kr kg om man köper svensk...har ingen aning om vad färdiga köttbullar kostar men det borde vara ganska mycket räknat på mängden kött som man får.
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-11-23, 17:27   #11
spinkoo
Guest
 
Inlägg: n/a
Bumbi: Tack för inspriationen. Har nyss gjort "fläsk-färs-bullar" för att känna lite på det. SJUKT gott som vanligt och inte alls jobbigt. Detta ska jag göra fler gånger
  Svara med citat
Gammal 2002-11-25, 11:19   #12
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 678
spinkoo: Fläskfärs ? Blanda åtminstånde 50/50 med nötfärs så hänger de ihop och blir saftiga men med lite mindre fetthalt, fast bättre än färdigköpta är det nog i alla fall
Familjen blev glad att bli bjuden på middag också ?
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-11-25, 13:36   #13
spinkoo
Guest
 
Inlägg: n/a
Blandfärs var det visst...

Tja jag tänkte att här har jag ju middagar i flera dagar, dem skulle inte vara till familjen tänke jag...

Men dem åt upp allihop till middag ändån, fast det gör inget. Fick ny blandfärs och göra bullar av så det finns iallafall...
  Svara med citat


Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)