Lasagnette med champinjoner och Kyckling.
Förberedelser: 15min
Tillagning: 20 min
portioner: 4
1/2 dl mjölk
1/2 tsk torkad eller 2 tsk färsk dragon
400g lasagnette
25g smör
2 vitlöksklyftor
200g kycklingfiléer, skurna i skivor
100g champinjoner, skurna i tunna skivor
muskot
5dl grädde
(det behövs inte så mycket på långa vägar!!!)
några färska kvistar dragon till garnering
1. Häll mjölken i en kastrull, tillsätt dragon och ge det hela ett uppkok. Ta kastrullen från värmen, sila mjölken och ställ den åt sidan.
2. Koka pastan
3. Smält under tiden smöret i en stekpanna och sautera de hela vitlöksklyftorna, de skivade kycklingfiléerna och champinjonerna tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg. Kasta vitlöksklyftorna och smaka av med muskot, salt och peppar. Rör om i ca 10sek, rör därefter ned grädden ochj dragonmjölken. Ge det hela ett uppkok, sänk värmen och låt sjuda till såsen börjar tjockna. Fördela såsen över pastan och garnera med färsk dragon.
Näringsvärde/portion: Protein 25g, fett 60g, kolhydrater 75gram, fibrer 5gram, kolesterol 215mg, 4005kJ (955kcal)
Kan säga att det är mycket gott och det är ju fritt att mixtra med innehållet.