2005-08-08, 20:03
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
|
Produkter istället för mjöl?
Hej,
Undrar vilka bra produkter det finns istället för mjöl till bakning och vad de kostar ungefär.
Har läst om denna: Atkins bakmix, pris? Har även läst om nån "bake-pro"
Vilka fler finns det, fyll gärna på.
Var finner man dem?
|
|
|
2005-08-08, 20:30
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 25 295
|
Sojamjöl kommer inte ihåg vad det kostar riktigt. Men så dyrt är det inte.
Proteinpulver, det vet du vad det kostar
|
|
|
2005-08-08, 20:37
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
|
Citat:
Ursprungligen postat av Yankeee
Proteinpulver, det vet du vad det kostar
|
Nej, tyvärr, har aldrig ätit det. (seriöst).
|
|
|
2005-08-08, 20:49
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 25 295
|
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Nej, tyvärr, har aldrig ätit det. (seriöst).
|
Ah, hehe. Ett kilo kostar runt 150 kr, om man bara köper ett kilo. Är inte så väldigt bra att baka med dock, men det går. Men det finns något speciellt bakproteinpulver, men det har jag aldrig testat.
|
|
|
2005-08-08, 22:21
|
#5
|
Banned User
Reg.datum: Jul 2003
Ort: Örebro
Inlägg: 17 591
|
300g sojamjöl brukar kosta en tia, 1kg kostar kanske 20kr+, finns säkert billigare.
|
|
|
2005-08-08, 22:52
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 1 643
|
I stället för är det ju inte men ett mycket mer lågglykemiskt alternativ är det - Dinkel.
Dinkel är ett vete av kompakt, mer ursprunglig, karaktär som odlas lite varstans och på senare tid har det blommat upp som en utmärkt inkomstkälla för odlare bl a på Gotland. Finns i välsorterade mjölhyllor i ett varuhus nära dig.
Lizard
__________________
Facts are meaningless - they can be used to prove anything!
Homer Simpson
|
|
|
2005-08-08, 22:54
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2002
Ort: My hometown
Inlägg: 2 498
|
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Hej,
Undrar vilka bra produkter det finns istället för mjöl till bakning och vad de kostar ungefär.
Har läst om denna: Atkins bakmix, pris? Har även läst om nån "bake-pro"
Vilka fler finns det, fyll gärna på.
Var finner man dem?
|
Vad har du emot mjöl?
Mjöl innehåller gluten, gluten behövs för att hålla ihop brödet, samt för att brödet skall kunna jäsa upp ordentligt. Tål du inte vetemjöl, så går det utmärkt att baka på bara rågmjöl, om man surdegsjäser brödet.
På http://web.telia.com/~u30010580/grot...pernickel.html
hittar du ett recept på sådant bröd.
Man kan ha potatis i rågbrödet, så gör finnarna.
Yngve
|
|
|
2005-08-08, 23:17
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
|
Citat:
Ursprungligen postat av YTS
Vad har du emot mjöl?
Mjöl innehåller gluten, gluten behövs för att hålla ihop brödet, samt för att brödet skall kunna jäsa upp ordentligt. Tål du inte vetemjöl, så går det utmärkt att baka på bara rågmjöl, om man surdegsjäser brödet.
På http://web.telia.com/~u30010580/grot...pernickel.html
hittar du ett recept på sådant bröd.
Man kan ha potatis i rågbrödet, så gör finnarna.
Yngve
|
Hej!
Har läst här och där att vitt vetemjöl inte är så bra, det är därför. (och rågmjöl etc funkar nog inte i bakverk)
Tänker främst på kladdkakor mm, äter knappt bröd(för tillfället), försöker undvika bröd, för när jag börjar med det blir det lätt 5-6 smörgåsar istället för 1-2 st.
|
|
|
2005-08-08, 23:27
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2002
Ort: My hometown
Inlägg: 2 498
|
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Hej!
Har läst här och där att vitt vetemjöl inte är så bra, det är därför. (och rågmjöl etc funkar nog inte i bakverk)
Tänker främst på kladdkakor mm, äter knappt bröd(för tillfället), försöker undvika bröd, för när jag börjar med det blir det lätt 5-6 smörgåsar istället för 1-2 st.
|
Här är recept på danska rågmuffins, helt utan vetemjöl:
http://web.telia.com/~u30010580/grotar/muffins.html
Baka rågbrödet jag gav recept på och jag tror inte du smäller i dig, så värst många skivor.
Yngve
|
|
|
2005-08-08, 23:30
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
|
Tack så jättemycket för recepten Yngve.
|
|
|
2005-08-09, 11:35
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
|
det är väldigt svårt att få bakverk bra utan vetemjöl.. om inte omöjligt..
(och då självklart inte kokosbollar m.m)
__________________
Salt och Peppar!
|
|
|
2005-08-09, 12:09
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 25 295
|
Citat:
Ursprungligen postat av YTS
Vad har du emot mjöl?
|
Värdelöst ur näringssynpunkt?
|
|
|
2005-08-09, 12:19
|
#13
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 282
|
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Har läst här och där att vitt vetemjöl inte är så bra
Tänker främst på kladdkakor mm, äter knappt bröd(för tillfället),
|
Ja, kladdkaka utan vetemjöl är ju mycket nyttigare och "bättre" än bröd med vetemjöl.
|
|
|
2005-08-09, 12:19
|
#14
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 282
|
Citat:
Ursprungligen postat av Yankeee
Värdelöst ur näringssynpunkt?
|
Nope. Värdelöst är väl ett lite för kraftigt uttryck. Strösocker är värdelöst, men lite näring finns det kvar i vetemjöl. Och proteinet är bra (för att vara vegetabiliskt).
|
|
|
2005-08-09, 12:25
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 25 295
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Nope. Värdelöst är väl ett lite för kraftigt uttryck. Strösocker är värdelöst, men lite näring finns det kvar i vetemjöl. Och proteinet är bra (för att vara vegetabiliskt).
|
Ok då
Mindre bra?
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:13.
|
|