Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2005-08-08, 20:03   #1
Pellefant
Registered User
 
Pellefants avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
Question Produkter istället för mjöl?

Hej,

Undrar vilka bra produkter det finns istället för mjöl till bakning och vad de kostar ungefär.

Har läst om denna: Atkins bakmix, pris? Har även läst om nån "bake-pro"

Vilka fler finns det, fyll gärna på.

Var finner man dem?
Pellefant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-08-08, 20:30   #2
Yankeee
Registered User
 
Yankeees avatar
 
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 25 295
Sojamjöl kommer inte ihåg vad det kostar riktigt. Men så dyrt är det inte.
Proteinpulver, det vet du vad det kostar
Yankeee är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-08-08, 20:37   #3
Pellefant
Registered User
 
Pellefants avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
Citat:
Ursprungligen postat av Yankeee
Proteinpulver, det vet du vad det kostar
Nej, tyvärr, har aldrig ätit det. (seriöst).
Pellefant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-08-08, 20:49   #4
Yankeee
Registered User
 
Yankeees avatar
 
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 25 295
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Nej, tyvärr, har aldrig ätit det. (seriöst).
Ah, hehe. Ett kilo kostar runt 150 kr, om man bara köper ett kilo. Är inte så väldigt bra att baka med dock, men det går. Men det finns något speciellt bakproteinpulver, men det har jag aldrig testat.
Yankeee är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-08-08, 22:21   #5
aliquis
Banned User
 
aliquiss avatar
 
Reg.datum: Jul 2003
Ort: Örebro
Inlägg: 17 591
300g sojamjöl brukar kosta en tia, 1kg kostar kanske 20kr+, finns säkert billigare.
aliquis är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-08-08, 22:52   #6
Lizard
Registered User
 
Lizards avatar
 
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 1 643
I stället för är det ju inte men ett mycket mer lågglykemiskt alternativ är det - Dinkel.
Dinkel är ett vete av kompakt, mer ursprunglig, karaktär som odlas lite varstans och på senare tid har det blommat upp som en utmärkt inkomstkälla för odlare bl a på Gotland. Finns i välsorterade mjölhyllor i ett varuhus nära dig.

Lizard
__________________
Facts are meaningless - they can be used to prove anything!
Homer Simpson
Lizard är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-08-08, 22:54   #7
YTS
Registered User
 
YTSs avatar
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: My hometown
Inlägg: 2 498
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Hej,

Undrar vilka bra produkter det finns istället för mjöl till bakning och vad de kostar ungefär.

Har läst om denna: Atkins bakmix, pris? Har även läst om nån "bake-pro"

Vilka fler finns det, fyll gärna på.

Var finner man dem?
Vad har du emot mjöl?
Mjöl innehåller gluten, gluten behövs för att hålla ihop brödet, samt för att brödet skall kunna jäsa upp ordentligt. Tål du inte vetemjöl, så går det utmärkt att baka på bara rågmjöl, om man surdegsjäser brödet.
http://web.telia.com/~u30010580/grot...pernickel.html
hittar du ett recept på sådant bröd.

Man kan ha potatis i rågbrödet, så gör finnarna.


Yngve
__________________
Min sida med greppträning, m.m.
www.nyttgrepp.se
Återförsäljare greppredskap.
info@nyttgrepp.se
YTS är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-08-08, 23:17   #8
Pellefant
Registered User
 
Pellefants avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
Citat:
Ursprungligen postat av YTS
Vad har du emot mjöl?
Mjöl innehåller gluten, gluten behövs för att hålla ihop brödet, samt för att brödet skall kunna jäsa upp ordentligt. Tål du inte vetemjöl, så går det utmärkt att baka på bara rågmjöl, om man surdegsjäser brödet.
http://web.telia.com/~u30010580/grot...pernickel.html
hittar du ett recept på sådant bröd.

Man kan ha potatis i rågbrödet, så gör finnarna.


Yngve
Hej!

Har läst här och där att vitt vetemjöl inte är så bra, det är därför. (och rågmjöl etc funkar nog inte i bakverk)

Tänker främst på kladdkakor mm, äter knappt bröd(för tillfället), försöker undvika bröd, för när jag börjar med det blir det lätt 5-6 smörgåsar istället för 1-2 st.
Pellefant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-08-08, 23:27   #9
YTS
Registered User
 
YTSs avatar
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: My hometown
Inlägg: 2 498
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Hej!

Har läst här och där att vitt vetemjöl inte är så bra, det är därför. (och rågmjöl etc funkar nog inte i bakverk)

Tänker främst på kladdkakor mm, äter knappt bröd(för tillfället), försöker undvika bröd, för när jag börjar med det blir det lätt 5-6 smörgåsar istället för 1-2 st.

Här är recept på danska rågmuffins, helt utan vetemjöl:
http://web.telia.com/~u30010580/grotar/muffins.html

Baka rågbrödet jag gav recept på och jag tror inte du smäller i dig, så värst många skivor.

Yngve
__________________
Min sida med greppträning, m.m.
www.nyttgrepp.se
Återförsäljare greppredskap.
info@nyttgrepp.se
YTS är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-08-08, 23:30   #10
Pellefant
Registered User
 
Pellefants avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
Tack så jättemycket för recepten Yngve.
Pellefant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-08-09, 11:35   #11
MyungChul
Registered User
 
MyungChuls avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
det är väldigt svårt att få bakverk bra utan vetemjöl.. om inte omöjligt..

(och då självklart inte kokosbollar m.m)
__________________
Salt och Peppar!
MyungChul är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-08-09, 12:09   #12
Yankeee
Registered User
 
Yankeees avatar
 
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 25 295
Citat:
Ursprungligen postat av YTS
Vad har du emot mjöl?
Värdelöst ur näringssynpunkt?
Yankeee är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-08-09, 12:19   #13
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 282
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Har läst här och där att vitt vetemjöl inte är så bra

Tänker främst på kladdkakor mm, äter knappt bröd(för tillfället),
Ja, kladdkaka utan vetemjöl är ju mycket nyttigare och "bättre" än bröd med vetemjöl.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-08-09, 12:19   #14
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 282
Citat:
Ursprungligen postat av Yankeee
Värdelöst ur näringssynpunkt?
Nope. Värdelöst är väl ett lite för kraftigt uttryck. Strösocker är värdelöst, men lite näring finns det kvar i vetemjöl. Och proteinet är bra (för att vara vegetabiliskt).
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-08-09, 12:25   #15
Yankeee
Registered User
 
Yankeees avatar
 
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 25 295
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Nope. Värdelöst är väl ett lite för kraftigt uttryck. Strösocker är värdelöst, men lite näring finns det kvar i vetemjöl. Och proteinet är bra (för att vara vegetabiliskt).
Ok då

Mindre bra?
Yankeee är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)