2013-01-10, 12:38
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2012
Ort: Lerum
Inlägg: 78
|
Omelett!
Gjorde omelett igår på 3 ägg, 30 gram kalkon, 1 schalottenlök, salt och peppar.
Jättegott och proteinrikt! 26 gram protein
Har ni fler tips på omeletter?
|
|
|
2013-01-10, 12:43
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 476
|
i med ost paprika tomat lite kryddor
|
|
|
2013-01-10, 12:48
|
#3
|
Fudoshin
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 9 594
|
3 ägg, 1dl mjölk 3%, 75g tonfisk, 15g mager hårdost (10%) och en klick smör för stekningen. Kryddor efter behag.
~470kcal
50g protein
28g fett
5g kolhydrater
|
|
|
2013-01-10, 13:04
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2012
Inlägg: 219
|
Har alltid i 2-3 kuber hackad spenat, smakar inte så mycket (ingenting), men drygar ut och ger massa nyttigheter. Och dessutom blir ju omeletten grön.
Annars slänger jag mest bara ner rödlök och skivade oliver, kanske lite champinjoner om det finns hemma. Örtsalt och peppar.
|
|
|
2013-01-10, 13:29
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 2 608
|
3ägg
skvätt mjöl
salt + peppar
kokt valfri mängd ris
kokta ärtor
annars e kokt potatis + korv gott att ha i.
__________________
DM guld Diskuskastning 2005 * 5a av 25st 2005 Världsungdomsspelen F15 Diskus * DM guld Diskuskastning 2006 * DM guld Tyngdlyftning 2007 * U-SM guld Styrkelyft 2008 Kiruna * U-NM guld styrkelyft 2008 Norge
Sen försvann hon...
|
|
|
2013-01-10, 14:18
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2010
Ort: Luleå
Inlägg: 2 019
|
2 ägg, ½ dl mjölk, salt, svartpeppar och timjan.
Fylls med svamp, lök och ost.
|
|
|
2013-01-10, 16:53
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2012
Ort: Lerum
Inlägg: 78
|
Citat:
Ursprungligen postat av Ballt
i med ost paprika tomat lite kryddor
|
Åh så gott!! Måste prova:-)
|
|
|
2013-01-10, 16:55
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2012
Ort: Lerum
Inlägg: 78
|
Tack för tipsen :-) så enkelt och gott!! Måste bli gott å slänga i lite kokt broccoli också..
|
|
|
2013-01-10, 17:34
|
#9
|
Fudoshin
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 9 594
|
En annan omelett (som jag inte räknat ut kalorierna på) är om man får ett eller ett par kycklingbröst över, hacka det i lagom bitar och strö riktigt med curry över. Addera 3 ägg/portion, lite mjölk och cyrrykycklingbitarna i lagom het stekpanna och du får en kanongod omelett.
Öht brukar jag göra omelett på saker som blivit över sen middagen, för det mesta blir det en smaskens lunchomlette dagen efter.
|
|
|
2013-01-10, 18:41
|
#10
|
Hissen går inte alls
Reg.datum: Mar 2005
Inlägg: 1 983
|
Omelätt:
Fetta en panna, i med 4st ägg (kan blandas försiktigt i en skål/tallrik/bunke först), salta och stek en stund. Vänd. Ät och njut.
|
|
|
2013-01-10, 23:26
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2012
Ort: Lerum
Inlägg: 78
|
Citat:
Ursprungligen postat av LadyG
En annan omelett (som jag inte räknat ut kalorierna på) är om man får ett eller ett par kycklingbröst över, hacka det i lagom bitar och strö riktigt med curry över. Addera 3 ägg/portion, lite mjölk och cyrrykycklingbitarna i lagom het stekpanna och du får en kanongod omelett.
Öht brukar jag göra omelett på saker som blivit över sen middagen, för det mesta blir det en smaskens lunchomlette dagen efter.
|
Shit!! Det måste jag pröva ju!!! Älskar curry ju!
Kul med nya idéer!!
|
|
|
2013-01-10, 23:28
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2012
Ort: Lerum
Inlägg: 78
|
Citat:
Ursprungligen postat av Spikmattan
Har alltid i 2-3 kuber hackad spenat, smakar inte så mycket (ingenting), men drygar ut och ger massa nyttigheter. Och dessutom blir ju omeletten grön.
Annars slänger jag mest bara ner rödlök och skivade oliver, kanske lite champinjoner om det finns hemma. Örtsalt och peppar.
|
Gött med svamp i!! Bra när man kan ta det man har hemma;-)
|
|
|
2013-01-19, 16:53
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 714
|
Min paradomelett med norrlandstouch:
4 ägg, 2msk creme fraiche, salt peppar och lite chili (smeten).
Fyllning: Viltchips (dvs de där påsarna med torkat älg- ren- och hjortkött), hackad rödlök, kantareller, hackade soltorkade tomater. Fräs i smör.
Topping: Riven västerbottensost.
När du ätit den kommer du få en helt ny syn på vad omelette innebär! :-)
|
|
|
2013-01-19, 16:58
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2012
Ort: Lerum
Inlägg: 78
|
Citat:
Ursprungligen postat av ATJL
Min paradomelett med norrlandstouch:
4 ägg, 2msk creme fraiche, salt peppar och lite chili (smeten).
Fyllning: Viltchips (dvs de där påsarna med torkat älg- ren- och hjortkött), hackad rödlök, kantareller, hackade soltorkade tomater. Fräs i smör.
Topping: Riven västerbottensost.
När du ätit den kommer du få en helt ny syn på vad omelette innebär! :-)
|
Detta MÅSTE jag prova! åh....nästan synd att jag ska iväg ikväll, vill ju prova nu! Tack för tipset...
|
|
|
2013-01-19, 17:18
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 714
|
Citat:
Ursprungligen postat av Vizka
Detta MÅSTE jag prova! åh....nästan synd att jag ska iväg ikväll, vill ju prova nu! Tack för tipset...
|
Återkomm med ditt omdömme, trevlig kväll!
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:51.
|
|