Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-07-03, 16:09   #1
Ecaz
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2012
Inlägg: 109
Blodådra i kyckling?

Hallå!

Har någon här fått "blodådror" i kycklingen? Det är förmodligen inte blodådror men for lack of a better word...

Hursomhelst, jag har en Stinas kyckling som är fryst och man ska bara kasta in den i ugnen på 200 grader i 50-60 minuter och sen så ska den vara klar.

Jag tog ut den efter 60 minuter och skar i den största biten, först såg det perfekt ut! Sen så skar jag lite djupare och kom lite närmare benet, då skar jag i någonting som såg ut som en blodådra och det började forsa ut en massa röd vätska. Jag kastade bort den biten.

Jag la sen in kycklingen igen i 20 minuter och samma sak hände med en annan bit. 80 minuter i 200 grader och fortfarande inte klar? Det låter skumt :/

Någon som har en aning om vad det är? Antar att det inte är så bra att äta det....

Senast redigerad av Ecaz den 2012-07-03 klockan 16:10.
Ecaz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-03, 18:54   #2
Zorban
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 1 145
Det är garanterat ingen fara, varför skulle det inte vara bra att äta?

Om du tycker det är otrevligt, köp en "bättre" kyckling som är vettigare skuren, eller färsk och skär bort det.
Zorban är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-03, 20:27   #3
Rusk
Banned User
 
Reg.datum: May 2009
Inlägg: 2 197
Klart det kan finnas blodådror och annat äckligt i kycklingen, jag skär bort det på mer eller mindre varenda kycklingfilé jag har tinat upp.
Rusk är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-04, 09:29   #4
abstract
Registered User
 
abstracts avatar
 
Reg.datum: Nov 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 490
Som ovan nämnt, ingen fara whatsoever. Jag tror det är lite billigare märken som kan ha detta, då de inte är lika bra "tömda" innan leverans? Kan smaka lite järn. Förstår att man blir lite skraj innan men lärt sig vad det är, man har ju uppfostrats lite under mantrat att röd kyckling är salmonella förpackat. Så när man då skär upp och upptäcker det här...
abstract är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-04, 10:01   #5
Feelgood
Registered User
 
Feelgoods avatar
 
Reg.datum: Apr 2012
Inlägg: 509
Tina upp fileerna lite innan tillagning så du kan lätt skära bort dessa äckliga bitar lätt, försvinner högst 5 g från köttet då man själv får göra det någon gång med dessa billigare kycklingbröst fileerna
Feelgood är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)