2012-02-16, 00:45
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Norrbotten
Inlägg: 1
|
Proteinrik måltid som inte kostar skjortan + vägledning
Hej allihopa!
Jag behöver verkligen vägledning när det gäller mat och att gå upp i vikt.
Jag har aldrig varit en stjärna när det gäller matlagning. Igenom åren så har det blivit många billys och att äta ute. Men nu är det slut med det.
Jag har börjat gymma för 3 veckor sedan och jag tycker att det är skitkul!!
Nu vill jag lära mig göra mat som är proteinrik för att jag vill gå upp i vikt och muskler.
Mitt lilla problem är att jag inte har tillgång till ugn just nu, så har endast hederliga plattor att använda.
Så har ni tips på maträtter som jag kan göra? Frukost, lunch, middag, måltider...
Vill verkligen lära mig, äta bättre, samt får mer utav min träning. Så jag uppskattar verkligen varje inlägg som jag får!!
/Nybörjaren i allt, a.k.a "datanörden"
(Min vikt är ungefär runt 49 kg och min längd är runt 175.)
|
|
|
2012-02-16, 01:00
|
#2
|
Banned User
Reg.datum: Dec 2011
Inlägg: 1 181
|
Frukost: Gröt med mjölk och banan/vassle-proteinshake med vatten som dryck
Lunch: Kött med potatis/Mellan-mjölk som dryck
Middag: Kyckling med ris, pasta, nudlar eller what-ever/Mellan-mjölk som dryck
Kvällsmål: Mackor/vassle-proteinshake med vatten som dryck.
Senast redigerad av TREX den 2012-02-16 klockan 01:05.
|
|
|
2012-02-16, 06:01
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2011
Ort: Lund
Inlägg: 565
|
Laga mat utan ugn är inga problem. Var ute och reste under nästan 1 år och sista månaderna var man väldigt trött på att äta "ute". Lagade 90 % av min mat på en portabel kokplatta+wookjärn.
Proteinrik kost ser jag inte som ett jätteproblem.
Lägg upp dina måltider med en stor andel proteinkälla sen fyll på med valfria tillbehör för utfyllnad.
Makrill,ost,ägg,kyckling,kött,tonfisk,keso,kvarg ja den listan kan göras enorm. Bara ens egna fantasi/smaklökar som sätter stop.
Mitt tips är storkok. Lätt sätt att förbereda veckans lunchlådor och väldigt enkelt att se till att iaf 1 av dagens mål blir bra och planerat.
|
|
|
2012-02-16, 14:39
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
|
om du äter lagad mat 2ggr om dagen (som jag antar att de flesta gör) kan du ju ha som vana att äta 200g kött/fisk/kyckling per måltid, samt alltid trycka en burk kvarg (250g) på kvällen innan du somnar. gör du det så har du fått i dig tillräckligt med protein på den vikten, sen äter du självklart någon form av kolhydratskälla till köttet också. håll koll på vikten, står det still? ÄT MER! går det för fort, minska lite. har du svårt att gå upp så är ett tips att använda mycket smör när du lagar mat och göra riktiga gräddsåser samt dricka nåt energi rikt som mjölk t.ex. eller till och med läsk!
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
|
5/3/1 + marathon!
|
|
|
2012-02-16, 15:30
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2011
Ort: Halland
Inlägg: 134
|
Kvarg blandat med Fun-Light: Gott, enkelt, fullspäckat med protein!
En tortilla som Willtjam skrev om här på forumet, den är gudomligt god:
En tärnad röd paprika
Ca 10 cm purjolök
1 burk finfördelad tonfisk
1 paket tärnad bacon
1 burk lätt crème fraiche
1-2 msk sweet chili-sås
salta
Klicka lite av den röran i några tortilla. SJUKT GOTT!
Senast redigerad av Tjulu den 2012-02-16 klockan 15:32.
|
|
|
2012-02-16, 15:57
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2005
Inlägg: 617
|
Citat:
Ursprungligen postat av Jeml
om du äter lagad mat 2ggr om dagen (som jag antar att de flesta gör) kan du ju ha som vana att äta 200g kött/fisk/kyckling per måltid, samt alltid trycka en burk kvarg (250g) på kvällen innan du somnar. gör du det så har du fått i dig tillräckligt med protein på den vikten, sen äter du självklart någon form av kolhydratskälla till köttet också. håll koll på vikten, står det still? ÄT MER! går det för fort, minska lite. har du svårt att gå upp så är ett tips att använda mycket smör när du lagar mat och göra riktiga gräddsåser samt dricka nåt energi rikt som mjölk t.ex. eller till och med läsk!
|
felpost
__________________
"Jag spenderade mycket pengar på bilar, sprit och brudar... Resten slösa jag bort" George Best
Senast redigerad av Krille 87 den 2012-02-16 klockan 15:58.
|
|
|
2012-02-16, 16:46
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
|
okej något ot men det står +vägledning..
Proteinrik mat man går upp i vikt av?
hemmagjorda hamburgare är enkelt att göra.
ta bara nötfärs och forma till biffar o stek, 200g styck förslagsvis.
sen använder du köpebröd och snålar inte på dressingen så blir det energirikt! +energität dryck till
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
|
5/3/1 + marathon!
Senast redigerad av Jeml den 2012-02-16 klockan 16:47.
|
|
|
2012-02-16, 16:47
|
#8
|
Banned User
Reg.datum: Dec 2011
Inlägg: 1 181
|
Nötfärs är ju dock ganska dyrt.
|
|
|
2012-02-16, 17:06
|
#9
|
Proteinbarskonnässör
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
|
Citat:
Ursprungligen postat av TREX
Nötfärs är ju dock ganska dyrt.
|
Njae. Mager kanske. Den feta går nästan alltid hitta billigt på stormarknader, då är den dock ofta utländsk. Sen finns det ju fläskfärs eller blandfärs som brukar vara ännu billigare.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
|
|
|
|
2012-02-16, 17:09
|
#10
|
Banned User
Reg.datum: Dec 2011
Inlägg: 1 181
|
Citat:
Ursprungligen postat av vicarious
Njae. Mager kanske. Den feta går nästan alltid hitta billigt på stormarknader, då är den dock ofta utländsk. Sen finns det ju fläskfärs eller blandfärs som brukar vara ännu billigare.
|
Ja 20%ig från Irland går väl att hitta för runt 40 kr.
Men hur mycket kcal skiljer det då mot en på 10%? 100? Eller vad de nu blir.
|
|
|
2012-02-16, 17:12
|
#11
|
Skånsk
Reg.datum: Jan 2004
Ort: Skåne, Höör
Inlägg: 958
|
Skaffa köttkvarn, kan du mala egen färs betydligt billigare än färdig
|
|
|
2012-02-16, 17:18
|
#12
|
Banned User
Reg.datum: Dec 2011
Inlägg: 1 181
|
Citat:
Ursprungligen postat av Magnus N
Skaffa köttkvarn, kan du mala egen färs betydligt billigare än färdig
|
Högrev är väl inte superbilligt heller?
|
|
|
2012-02-16, 17:20
|
#13
|
Skånsk
Reg.datum: Jan 2004
Ort: Skåne, Höör
Inlägg: 958
|
Citat:
Ursprungligen postat av TREX
Högrev är väl inte superbilligt heller?
|
Nej, det påstod jag inte?
Är ju inte så att all färs måste vara av högrev vad jag vet
|
|
|
2012-02-16, 17:24
|
#14
|
Proteinbarskonnässör
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
|
Citat:
Ursprungligen postat av TREX
Ja 20%ig från Irland går väl att hitta för runt 40 kr.
Men hur mycket kcal skiljer det då mot en på 10%? 100? Eller vad de nu blir.
|
10g fett = 90 kcal. Ser inte hur det är ett problem heller eftersom TS försöker gå upp i vikt.
Citat:
Ursprungligen postat av Magnus N
Nej, det påstod jag inte?
Är ju inte så att all färs måste vara av högrev vad jag vet
|
Nä precis.
Jag har aldrig problem att hitta gris eller nötkött för under 50kr/kg. Fläskkarré, skinkstek, picnicbog, fläskytterfilé, fläsk/nöt/blandfärs.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
|
|
|
|
2012-03-04, 15:42
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 101
|
Vitlökstonfisk macka FTW! ätit massor av dem på senaste då jag upptäckte den =) 1 Burktonfisk och 2 bröd (inte 5krs tonfisk). Tonfisk blandat i skål med 50ml Felix vitlöksdressing och valfritt bröd men passar perfa både varm rumstemprerad eller kall. Värmde små pitabröd i rostmaskin i ett par minuter och fyller sedan med gurka och isbergssallad och en halv burk tonfisk (kan nog använda 1 bröd om det är stort nog, med en burk tonfisk) eller med mjuk tunnbrödsrulle funkar perfekt.
Rätt mycket protein fast inte så vitamin fyllt, men jävligt gott =) snabbt mellanmål!
Senast redigerad av Cevex den 2012-03-04 klockan 15:45.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 23:32.
|
|