Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-01-23, 19:33   #1
Tumenago
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2011
Inlägg: 16
Era favorit sätt att tillaga fläskfilé på?

Tjenare nu är det så att jag behöver tips på hur man tillagar fläskfilé?
Och om man bara ska steka dom i stekpanna hur länge och hur tjocka skivor skär ni då?

Tack på förhand!
Tumenago är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-23, 19:50   #2
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Helstekt i ugn. Löjligt enkelt och gott Bryn den i stekpannan först.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-23, 19:53   #3
Tumenago
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2011
Inlägg: 16
Okey tack för svaret, men hur länge och hur varmt på ugnen?
Tumenago är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-23, 21:56   #4
Zorban
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 1 145
Citat:
Ursprungligen postat av Tumenago Visa inlägg
Okey tack för svaret, men hur länge och hur varmt på ugnen?
Beror väldigt mycket på köttets tjocklek (och såklart hur du vill ha det lagat). Termometer är lättast.

Senast redigerad av Zorban den 2012-01-23 klockan 21:58.
Zorban är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-23, 23:50   #5
Gober
Surgubbe
 
Gobers avatar
 
Reg.datum: Feb 2010
Inlägg: 5 511
Gott att göra någon snabb och enkel gryta.

Skiva medaljonger av fläskfilen och bryn med lök och champinjoner. Sen ösa i grädde, någon god fond, lite soya och kryddor. Serveras med pressad potatis eller ris. Eller samma sak fast byta ut fond och soya mot lite chilisås och starkare kryddor.
Gober är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-24, 00:04   #6
Three pigs
Banned User
 
Three pigss avatar
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 1 266
Skär lagoma skivor (inte för tunna och inte för tjocka, ca 1-2cm). Bryn lite lätt i panna så båda sidor får fin stekyta. På med salt och peppar, och sedan in i ugnen i 10-15 minuter (gärna med pommes eller annat tillbehör). Mört, saftigt och gott.

Gör sällan på något annat sätt.
Three pigs är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-24, 10:36   #7
Joanna
jSQUAT- SAK prospect
 
Joannas avatar
 
Reg.datum: Feb 2011
Ort: Sundsvall
Inlägg: 1 061
Citat:
Ursprungligen postat av Gober Visa inlägg
Gott att göra någon snabb och enkel gryta.

Skiva medaljonger av fläskfilen och bryn med lök och champinjoner. Sen ösa i grädde, någon god fond, lite soya och kryddor. Serveras med pressad potatis eller ris. Eller samma sak fast byta ut fond och soya mot lite chilisås och starkare kryddor.
+1. Så sjukt gott!
__________________
Journal:http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=160954
Blog: jsquat.com
Citat:
Ursprungligen postat av Kwon Visa inlägg
The Booty is the Center of the Woman, but also The Center of the Universe.
Joanna är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-24, 12:02   #8
Baboom
Dwarfar bulkig Axon varje dag i veckan.
 
Babooms avatar
 
Reg.datum: Jun 2007
Ort: Sthlm
Inlägg: 1 535
Citat:
Ursprungligen postat av Tumenago Visa inlägg
Okey tack för svaret, men hur länge och hur varmt på ugnen?
Tills innertemperaturen är 72 grader, brukar jag göra.
__________________
Följ mig på Facebook -> FB-sida
Eller på min blogg -> www.andreazengstrom.se
Baboom är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-24, 12:38   #9
Snobbe
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2008
Inlägg: 685
Citat:
Ursprungligen postat av Baboom Visa inlägg
Tills innertemperaturen är 72 grader, brukar jag göra.
Samma, samt ganska lågvärme på ugnen bryn först sen runt 100-125grader kanske. Vet ej vad som är bäst men det brukar bli gott
Snobbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-24, 18:00   #10
Alelale
Registered User
 
Alelales avatar
 
Reg.datum: Feb 2011
Ort: Gävle
Inlägg: 213
Sist jag gjorde fläskfilé var i helgen och då stekte jag den i 2-3 cm tjocka skivor.

Nästa gång kommer jag nog köra in hela i ugnen då det tog ganska lång tid för allt att bli klar då den inte var helt tinad och sen hade jag 1.5kg ungefär.
Alelale är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-24, 18:05   #11
wo0ord
Ser bra ut!!1 gNnn!
 
wo0ords avatar
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Göteborg
Inlägg: 235
Citat:
Ursprungligen postat av Tumenago Visa inlägg
Tjenare nu är det så att jag behöver tips på hur man tillagar fläskfilé?
Och om man bara ska steka dom i stekpanna hur länge och hur tjocka skivor skär ni då?

Tack på förhand!
Om du inte är rädd för lite grädde och ost kan du läsa detta.

Sätt på ugn. 200g.
Skiva fläskfilébitar, stek så de får lite "gyllenbrun" färg. krydda med det du gillar.
Lägg köttet i en form, häll över med matlagningsgrädde så det täcker köttet.
Strö över ost,lök,paprika och eventuellt nåt mer du vill ha. 20-25 min.

Servera med pressad potatis.
wo0ord är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-24, 18:58   #12
isterbuk
Geekboy
 
isterbuks avatar
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Örebro
Inlägg: 1 003
En gryta med senap, creme fraiche och marinerad vitlök. Servera med klyftpotatis.
__________________
Don't Look Back in Anger

Citat:
Ursprungligen postat av Candydarling Visa inlägg
någon som har någon aning om vad vikten på en kebabrulle ligger på? ungefärligt?
Citat:
Ursprungligen postat av frambogir Visa inlägg
Med eller utan folie?
isterbuk är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-24, 20:13   #13
professornord
Registered User
 
professornords avatar
 
Reg.datum: Apr 2011
Ort: piteå
Inlägg: 12
helst smördegs inbakade med schampinion stuvning och en potatis gratäng
professornord är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-24, 21:10   #14
dooh
Registered User
 
doohs avatar
 
Reg.datum: Dec 2007
Ort: Ystad
Inlägg: 1 388
Stek i bitar, gör sås på enbart creme fraiche och creme bonjour vitlökost. Blanda sås med kött, salt och peppar. Världens enklaste, världens godaste.
__________________
En narcissist in action

Journal
dooh är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)