Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gammal 2009-11-04, 10:18   #1
JohanC
Registered User
 
JohanCs avatar
 
Reg.datum: Jun 2009
Inlägg: 132
Hur väger man pasta?

Låt oss säga att 100 g pasta resulterar 340 kalorier. Men hur väger jag pastan? Jag vet att man ska väga den okokt. Jag har en digital matvåg hemma.

Ska jag lägga på pastan på vågen? Sen sitta och ta bort en efter en tills det står 100 på vågen? Eller finns det något smidigare sätt? Typ fylla ett DL-mått med pasta. Motsvarar en deciliter 100 g? Ni förstår hur jag menar. Vill få ut ett lättare sätt att väga pastan på.
JohanC är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-11-04, 10:19   #2
dt06mj2
Registered User
 
dt06mj2s avatar
 
Reg.datum: Sep 2007
Inlägg: 552
Citat:
Ursprungligen postat av JohanC Visa inlägg

Ska jag lägga på pastan på vågen? Sen sitta och ta bort en efter en tills det står 100 på vågen?
http://sv.wikipedia.org/wiki/Bin%C3%A4rs%C3%B6kning
dt06mj2 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-11-04, 10:19   #3
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 76 028
Hur svårt kan det vara? Kontrollväg valfri behållare med pasta. Använd det. Markera i behållaren nivån för 100 gram om det behövs.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-11-04, 10:26   #4
jebu
Registered User
 
jebus avatar
 
Reg.datum: Dec 2001
Ort: Umeå
Inlägg: 1 493
Ett jävla problem du har

Antingen gör du som King Grub föreslog och tillverkar/tar reda på ett standard mått. Eller så ställer du valfritt kärl på vågen (kastrullen) slår igång vågen och häller i pasta (eller andra ingredienser) tills vågen visar 100gram..
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av petersson Visa inlägg
Är det inte det som är westside? att det är fel på vanlig böj, bänk och mark?
Min journal
Umeå Power
jebu är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-11-04, 12:07   #5
jebu
Registered User
 
jebus avatar
 
Reg.datum: Dec 2001
Ort: Umeå
Inlägg: 1 493
Det brukar även stå på förpackningen vad varan väger per portion eller per dl. Sedan blir det enkelt att räkna ut.

Du har även vikt angivelser i SLV:s databas stämmer inte alltid helt, men funkar bra som riktvärde. http://192.121.81.11/livsmedelsok?epslanguage=SV
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av petersson Visa inlägg
Är det inte det som är westside? att det är fel på vanlig böj, bänk och mark?
Min journal
Umeå Power
jebu är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-11-04, 13:20   #6
WHITEFOLKS
Registered User
 
WHITEFOLKSs avatar
 
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 4 755
En intressant sidtanke är ju att man MÅSTE ju faktiskt inte äta 100g
WHITEFOLKS är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-11-04, 13:42   #7
ThisIsTheOne
Two Three
 
ThisIsTheOnes avatar
 
Reg.datum: Dec 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 5 405
Citat:
Ursprungligen postat av JohanC Visa inlägg
Låt oss säga att 100 g pasta resulterar 340 kalorier. Men hur väger jag pastan? Jag vet att man ska väga den okokt. Jag har en digital matvåg hemma.

Ska jag lägga på pastan på vågen? Sen sitta och ta bort en efter en tills det står 100 på vågen? Eller finns det något smidigare sätt? Typ fylla ett DL-mått med pasta. Motsvarar en deciliter 100 g? Ni förstår hur jag menar. Vill få ut ett lättare sätt att väga pastan på.


Sätt igång vågen och häll på pasta tills du når 100 gram, om det nu är just 100 gram du vill äta.
ThisIsTheOne är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-11-04, 16:38   #8
Black Star Abyss
Banned User
 
Reg.datum: Mar 2008
Ort: Örebro
Inlägg: 1 971
Lägg en liten bunke på vågen och häll i pasta från kartongen/påsen tills den visar önskad vikt.
Black Star Abyss är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-11-04, 17:30   #9
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 660
Citat:
Ursprungligen postat av JohanC Visa inlägg
Ska jag lägga på pastan på vågen? Sen sitta och ta bort en efter en tills det står 100 på vågen? Eller finns det något smidigare sätt? Typ fylla ett DL-mått med pasta. Motsvarar en deciliter 100 g? Ni förstår hur jag menar. Vill få ut ett lättare sätt att väga pastan på.
Men är du på riktigt eller? Vet du inte hur man använder en våg?
vicarious är uppkopplad nu   Svara med citat
Gammal 2009-11-04, 18:01   #10
Prankie
Registered User
 
Prankies avatar
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 875
cannelloni, farfalle, fettuccine, fusilli, gnocchi, lasagne, makaroner, paglia e fieno, papardelle, penne, penne rigate, spaghetti, tagliatelle, tajarin, tortellini, tortelloni

Vilken typ av pasta menar du? Alla väger ju olika per dl mått om det är det du vill använda. Annars när du ändå ha digitalvåg så ta det 2 sekunder att väga upp det i en skål.
__________________
Investera i Sport Arbitrage
Prankie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-11-04, 18:51   #11
Secrit
Registered User
 
Secrits avatar
 
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Uppsala
Inlägg: 10
Börja inte med att lägga hela paketet pasta på vågen / alternativt ta bort flera strån i taget.

Nej men allvarligt, du kommer att få upp ett ganska bra ögonmått efter några gånger och om det känns viktigt med just 100 istället för ibland 108 och ibland 96 så kan du helt enkelt plocka bort/lägga till 4 strån.
Secrit är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)