Hittade ett recept som lät bra
Ingredienser
2 portioner
Tillagningstid ca 30 min
+ 30 min i marinad
2 skivor färsk tonfisk (ā ca 125 g) eller svärdfisk
Marinad:
1/2 tsk rivet citronskal
3 msk pressad citron
3 msk olja från inlagda soltorkade tomater
3 msk finhackad färsk oregano
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar
Tomatpotatis:
300 g potatis, gärna färsk
4-5 inlagda soltorkade tomater
1 msk olja från tomaterna
1/2 pressad vitlöksklyfta
lite hackad slätbladig persilja
Gör så här
1 Blanda samman alla ingredienser till marinaden på ett fat där fiskskivorna får plats att ligga bredvid varandra. Vänd fisken så båda sidor blir fuktade. Låt stå svalt 30 min.
2 Borsta eller skala potatisen under tiden. Dela den i halvor eller bitar. Koka potatisen. Häll av kokvattnet. Blanda potatisen med övriga ingredienser.
3 Hetta upp en grillpanna eller sätt ugnen på grillvärme. Ta upp fisken ur marinaden. Grilla fisken i panna eller högt upp i ugnen ca 3 min på varje sida.
4 Servera fisken med potatisen, citronklyfta och en blandad sallad.