Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2003-07-03, 19:09   #1
[ZipX]
Standard Medlem
 
Reg.datum: Jun 2003
Inlägg: 76
Råris?

Sitter här och kollar igenom GI-tabellen och ser att råris har ett gi på 81, medan parboiled har endast 68, dock så står det på min förpackning att det är parboiled... Vilket värde bör jag gå efter?

[ZipX] är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-07-03, 19:11   #2
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 283
Står det parboiled på paketet så är det väl det.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-07-07, 08:09   #3
Magnusk1
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 25
Du bör väl ha i förpackningen det som står på det. Men om det är det där fluffiga "råriset" så är det nog "parboiled". Riktigt råris är ju klibbigt (jag köper själv Risentas).

Jag tror att klibbigt råris är att föredra eftersom det inte är lika raffinerat som "parboiled". Därmed nyttigare för kroppen. Man ska inte stirra sig blind på GI-värden på olika livsmedel. Som Ove Rytter påpekat här och där så blandas allt i magsäcken och det GI-värdet på den smeten som avgör hur insulinnivån i blodet påverkas. Äter du fågel/kött/fisk med fett och kanske fett i annan form så får du ju direkt ett lägre GI-värde på din måltid än om du bara äter råris.

Stirra dig inte blind på GI-värden. Ät med sunda förnuftet och med smaklökarna.
Magnusk1 är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)