Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2008-02-07, 19:48   #1
Koloftw
Banned
 
Reg.datum: Aug 2007
Inlägg: 1 955
Det vita som flyter ut från kycklingen i ugn?

När man tillagar kyckling helt naturellt i ugnen, så flyter det ut vitt klegg och lägger sig i botten.

Vad är det?
Koloftw är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-07, 20:58   #2
Nitrometan
Mjäll & SL
 
Nitrometans avatar
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Karlskrona
Inlägg: 30 459
Fett kanske?
__________________
bobubobobelolenonitotroroboberortot

För klén för Frälsningsarmén.

TK Trossö
Nitrometan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-07, 21:00   #3
zeusden1
Starke Adolfs son
 
zeusden1s avatar
 
Reg.datum: Oct 2006
Ort: Uppsala
Inlägg: 2 293
Fyllt den med något naturligt(vitt klegg)?
__________________
Träna.
zeusden1 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-07, 21:01   #4
Koloftw
Banned
 
Reg.datum: Aug 2007
Inlägg: 1 955
Nää. Bara kyckling+teflonform+ugn.
Koloftw är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-07, 21:07   #5
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Kött är vattenrikt, kycklingfiléer brukar ju innehålla någon form av saltlösning så vitt jag vet. Vatten blandat med salt, kanske lite fett, lite protein o.s.v.

Jag skulle gissa på att det är så enkelt.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-07, 21:18   #6
Jstn
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2007
Inlägg: 42
Nedfruset kött som uppvärms rinner det alltid ut vätska ifrån, beror främst på att när köttet är nedfruset så bryts och förstörs proteiner och detta kan vara en anledning till ditt klägg, eller så är det bara en vatten/fett blandning som orsakats av vattnets expandering i värmen.
Jstn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-07, 22:51   #7
Larsson85
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 450
Kan passa på att fråga om lax också. Där brukar också komma ut något vitt.
Larsson85 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-07, 23:31   #8
Tolkia
Moralistmoderator
 
Tolkias avatar
 
Reg.datum: Aug 2003
Ort: Lycksele
Inlägg: 15 502
Citat:
Ursprungligen postat av Larsson85 Visa inlägg
Kan passa på att fråga om lax också. Där brukar också komma ut något vitt.
Det är köttsaft.
Tolkia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-07, 23:53   #9
Sunesha
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2006
Ort: Malmö
Inlägg: 497
Inget farligt alls, jag är nyfiken så jag smakade på det en gång. Det smakar bara kött. Nu brukar jag käka upp det också. Det är faktiskt skitgott.

Jag mår bra och är frisk bör jag övrigt tillägga fast jag käkar vit köttklägg varje dag.

I min empiriska studier kommer detta mest fram när man inte har tinat köttet ordentligt. Tex fläskkoteller, kycklingfilèr direkt till stekning ifrån frusen.

Ett bra tips är kasta in köttet du skall äta imorgon kväll i kylskåpet om du har har fruset. Annars 4-5 timmar rumstempratur räcker också ifall det är kycklingfilè storlek eller mindre
__________________
Outslitlig:

Senast redigerad av Sunesha den 2008-02-07 klockan 23:56.
Sunesha är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-08, 06:58   #10
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 884
ALDRIG tina i rumstemperatur
Tina i kylskåp och tillaga därefter.


Vill man slippa att köttsaft med protein läcker ut ur köttet ska man bryna det först.
När köttet bryns så denatureras proteinet på ytan och drar ihop sig. Då stryps många porer i köttet och köttsaften hålls kvar i köttet.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-08, 09:10   #11
Mats Loefstroem
User. Registered.
 
Mats Loefstroems avatar
 
Reg.datum: Jan 2007
Ort: Råsunda/Hjulbäck
Inlägg: 882
Citat:
Ursprungligen postat av Tolkia Visa inlägg
Det är köttsaft.
Köttsaft! Äntligen visar en moralistmoderator sitt rätta jag. Så poetiskt, kulinariskt, sensuellt och samtidigt rättframt och liderligt.

Tack Tolkia, att laga kyckling kommer aldrig mer att vara tråkigt!
__________________
andra bullar
Mats Loefstroem är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-08, 10:45   #12
Kung TexMex
Registered User
 
Kung TexMexs avatar
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 45
Definitivt köttsaft.
Kung TexMex är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-08, 11:17   #13
danneb9
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 5
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker Visa inlägg
ALDRIG tina i rumstemperatur
Tina i kylskåp och tillaga därefter.


Vill man slippa att köttsaft med protein läcker ut ur köttet ska man bryna det först.
När köttet bryns så denatureras proteinet på ytan och drar ihop sig. Då stryps många porer i köttet och köttsaften hålls kvar i köttet.
Det där med att steka så att porerna täpps igen för att det ska bli saftigare är en myt. För att få det saftigt gäller det låga temperaturer länge, istället för höga temperaturer kort tid.
danneb9 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-08, 12:46   #14
Sunesha
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2006
Ort: Malmö
Inlägg: 497
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker Visa inlägg
ALDRIG tina i rumstemperatur
Tina i kylskåp och tillaga därefter.


Vill man slippa att köttsaft med protein läcker ut ur köttet ska man bryna det först.
När köttet bryns så denatureras proteinet på ytan och drar ihop sig. Då stryps många porer i köttet och köttsaften hålls kvar i köttet.


Kan du eller ngn annan upplysa varför man inte skall tina i rumstemperatur. Jag plockat upp det ifrån jag växte upp så gjorde ofta mina föräldrar så.
__________________
Outslitlig:
Sunesha är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-02-08, 16:31   #15
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
Citat:
Ursprungligen postat av Sunesha Visa inlägg


Kan du eller ngn annan upplysa varför man inte skall tina i rumstemperatur. Jag plockat upp det ifrån jag växte upp så gjorde ofta mina föräldrar så.
Bakterietillväxten är som störst i temperaturintervallet 20-40 grader. Hur stor chansen är att få nån obehagseffekt/magsjuka låter jag vara osagt.

Men jag själv har misshandlat mat på många sätt i mitt liv och klarat mig, vet även bekanta som har obehagliga vanor. Tex laga köttfärs på kvällen och ta in den från stekpannan på morgonen etc.
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)