Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gammal 2003-05-08, 15:41   #1
tinus
Biffig.
 
tinuss avatar
 
Reg.datum: May 2003
Ort: Sundsvall/Sundbyberg
Inlägg: 5 487
Ätlig tonfisk

Har efter mkt trixande & fixande äntligen kommit på en krydd blandning som helt tar bort smaken och gör kattmaten (tonfisk) ätlig...
Rör ihop tonfisk, en klick stark chilisås & tacokrydda,tillsätt korngryn eller ris.OBS ska ätas KALLT

och njut..(om det nu är möjligt med tonfisk)
tinus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-05-08, 17:20   #2
Thell
Registered User
 
Thells avatar
 
Reg.datum: Apr 2003
Ort: Örebro
Inlägg: 214
Baah ! det e väl inge fel på tonfiskens smak ?
ja tycker själv den e jävligt god...
__________________
/Thell
Thell är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-05-08, 17:39   #3
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 282
Tonfisk är ju delikat. Om man lägger ner ett par kronor extra på vettig tonfisk slipper man hålla på och laborera för att få ner den i krävan.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-05-08, 18:35   #4
GhostFace
Guest
 
Inlägg: n/a
Ett tips...

Tonfisk & Sweet Chili Sauce !

Efter 3-4 tuggor har man fullkomligen brännt bort smaken av tonfisk vilket gör det lättare att få sig.
Givetvis är det valfritt om man vill ha ngt till tonfisken, ex. pasta ?

  Svara med citat
Gammal 2003-05-09, 20:58   #5
Nils
Registered User
 
Nilss avatar
 
Reg.datum: Nov 2002
Inlägg: 1 433
Citat:
Originally posted by GhostFace

Tonfisk & Sweet Chili Sauce !

Efter 3-4 tuggor har man fullkomligen brännt bort smaken av tonfisk vilket gör det lättare att få sig.
Och om man tycker att sweet chili sauce bara är sockersöt och knappt innehåller något starkt alls?
Skall jag bränna bort tonfisk smaken så blir det habanerojuice som gäller och då är det lätt att få kramp i halsen som inte är så skönt.
HHmm, inser nu en nackdel att ha ätit riktigt mycket chili. Jag kan inte längre döda smaker med chili. Men i gengäld så känner jag den underbart fruktiga smaken hos tex habanero där många bara känner en eld i munnen :
Nils
Nils är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-05-09, 23:39   #6
Zipitup
Guest
 
Inlägg: n/a
Ett.
Koka pastan.
Två.
Öppna Barrillaburken med tomatsås (helst Napoitana, i Napoli vet det tamejfan hur man gör tomatsås...kolla Gudfadern 2).
Tre.
Värm tomatsåsen.
Fyra.
Häll av vattnet en minut innan pastan "ska" vara klar.
Fem.
Vänd i pastan och den avrunna tonfisken i den varma tomatsåsen.
Sex.
Lägg upp alltihop på en bädd av isbersallad och rårivan morötter.
Sju.
Stoppa i munnen.
  Svara med citat
Gammal 2003-05-15, 18:28   #7
Nitrometan
Mjäll & SL
 
Nitrometans avatar
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Karlskrona
Inlägg: 30 459
Man måste ju kunna känna skillnad på t.ex. habañero från olika odlingsställen, eller habañero och piri piri. Fast mina smaklökar är inte bortbrända än.
__________________
bobubobobelolenonitotroroboberortot

För klén för Frälsningsarmén.

TK Trossö
Nitrometan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-06-05, 21:54   #8
bryggarn
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2002
Ort: sthlm
Inlägg: 74
Jag brukar blanda med smaksatt keso (lök, chili, mfl.). Då blir det riktigt delikat. Förut käkade jag det med kinesisk soja och ris men har nu bytt ris mot pasta
__________________
Första gången du vomerar har du 50 % kvar att ge
bryggarn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-06-05, 22:11   #9
Nils
Registered User
 
Nilss avatar
 
Reg.datum: Nov 2002
Inlägg: 1 433
Citat:
Originally posted by Nitrometan
Man måste ju kunna känna skillnad på t.ex. habañero från olika odlingsställen, eller habañero och piri piri. Fast mina smaklökar är inte bortbrända än.
Smaklökarna blir inte bortbrända som många säger. Men vissa trigeminal celler för smärtförnimmelse i munnen blir störda och producerar mindre signalsubstans för smärta så att capsaicinet inte orsakar samma smärta längre. Det är därför man kan använda chili som smärtlindrare på huden, initialt gör det ondare, men på lite sikt så minskar smärtan av olika åkommor. Men det innebär bara att man får *lättare* att känna signalerna från smaklökarna när man äter chilies!
(och att man om man VILL ha smärt/stark mat känslan för endorfin kicken mm måste äta starkare)
Sedan medan det är trivialt att känna skillnad på helt andra chili och habanero, som piri piri så blir det lurigare med odlingsplats, även samma planta på samma plats i mitt fönster smakar mycket olika beroende på när den plockas och vilken årstid.
Sen angående tråden.
Zipitups förslag fast med lite extra färsk chili är nog faktiskt det som funkat bäst för mig också! Något speciellt bra med tomatsåsen mot halvtaskig tonfisk. (riktigt god tonfisk kan man ju äta ur burken )

Nils
Nils är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-06-30, 11:12   #10
Majsan
BB 2005 ??
 
Majsans avatar
 
Reg.datum: Jun 2003
Ort: dalarna
Inlägg: 724
tips på en god pastasås;


150 g tonfisk
250 g kesella
curry
lök

stek tonfisk, lök och curry tillsammans. låt det svalna en stund innan du rör ner kesellan. Det kan skära sig annars.
servera till pasta..

Mums!!
Majsan är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 00:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)