Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2003-04-17, 23:49   #1
MaW
lång o hård manslem
 
Reg.datum: May 2002
Ort: Ulricehamn
Inlägg: 125
Kassler

Hur kommer det sig att folk här inne använder sig så sällan av kassler??
Det är ju väldigt proteinrikt och innehåller väldigt lite fett.. och det är ju gott

Perfekt att ha i typ en pasta eller rissallad...

/
Mvh
__________________
Det e inte mitt fel att jag e störst, bäst och vackrast!
MaW är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-18, 07:09   #2
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 283
Sällan? Minst en par gånger i veckan. Mmmm... Kassler...
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-18, 07:14   #3
Grahn
Registered User
 
Grahns avatar
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Vault 13
Inlägg: 11 123
Provencalkryddad kassler med pasta är en av mina standardluncher under denna diet.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Yes Visa inlägg
Utöver det bör du endast gå värdigt men bestämt.
Grahn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-18, 11:33   #4
Megatuttarna
Feed me fast
 
Megatuttarnas avatar
 
Reg.datum: Aug 2002
Ort: Södertälje
Inlägg: 3 861
Är Kassler dyrt?
Megatuttarna är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-18, 12:14   #5
Grahn
Registered User
 
Grahns avatar
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Vault 13
Inlägg: 11 123
inte direkt
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Yes Visa inlägg
Utöver det bör du endast gå värdigt men bestämt.
Grahn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-18, 12:46   #6
ivandrago
Chip Rommel fan no 1
 
ivandragos avatar
 
Reg.datum: May 2002
Ort: stockholm
Inlägg: 1 661
kan man på något sätt se/känna på kasslern om den har rätt konsistens? En god bit kassler har samma konsistens som typ fläskkotletter, medan en vidrig bit kassler har konsistens som påminner om typ gummi. Har allt för ofta råkat ut för gummikassler, och klarar inte av konsistensen och blir tvungen att slänga skiten. Varför denna skillnad på konsistens???
ivandrago är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-18, 12:59   #7
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 283
Citat:
Originally posted by ivandrago
kan man på något sätt se/känna på kasslern om den har rätt konsistens? En god bit kassler har samma konsistens som typ fläskkotletter, medan en vidrig bit kassler har konsistens som påminner om typ gummi. Har allt för ofta råkat ut för gummikassler, och klarar inte av konsistensen och blir tvungen att slänga skiten. Varför denna skillnad på konsistens???
Seg gammal galt eller gris i sina bästa år, kanske?
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-18, 13:04   #8
ivandrago
Chip Rommel fan no 1
 
ivandragos avatar
 
Reg.datum: May 2002
Ort: stockholm
Inlägg: 1 661
Citat:
Originally posted by King Grub


Seg gammal galt eller gris i sina bästa år, kanske?
mm kanske.. tänkte att det kunde ha något att göra med att kasslern var felskuren/fel del av grisen men att man sålde skiten ändå.. kanske går att undvika genom att köpa ett dyrare märke/dyrare affär..
ivandrago är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-18, 13:18   #9
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 283
Mycket möjligt det också. Man får säkert vad man betalar för. De dyrare märkena smakar faktiskt ofta bäst, tycker jag. Gäller inte bara tonfisk.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-19, 10:33   #10
Vänskap
Jamen, jamen...
 
Vänskaps avatar
 
Reg.datum: Dec 2002
Inlägg: 180
Hur brukar ni tillaga er kassler? Bräcker i skivor, steker i tärningar, äter den kall, gratäng i ugn?
Vänskap är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-19, 10:37   #11
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 283
Kassler Provencal som Grahn nämnde är så gott att man inte tror det är sant.

Varma sommardagar är den god kall.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-19, 10:50   #12
Vänskap
Jamen, jamen...
 
Vänskaps avatar
 
Reg.datum: Dec 2002
Inlägg: 180
Heh, gör ni så här då:

"Kassler provencal

1 kg färsk potatis
2 msk smör
75 gram mjukt smör
2 krossade vitlöksklyftor

4 msk hackad persilja
½ msk torkad mejram
1 tsk rivet citronskal
500 gram benfri kassler
4-5 tomater, salt


Borsta potatisen. Skär den i skivor och lägg i en ugnssäker, smord form. Lägg smöret i klickar överst och salta. Sätt fatet i ugnen i 200-225 grader tills potatisen nätt och jämt är mjuk. Rör samman smör , vitlök, kryddgrönt och rivet citronskal. Skär kött och tomater i 1 cm tjocka skivor, tag fatet ur ugnen. Lägg kött och tomatskivor på potatisen. Fördela smöret över och gratinera tills rätten fått vacker färg och är varm."

http://www.rokspecialisten.se/links/recept.htm
Vänskap är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-19, 11:30   #13
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 283
Ungefär så, ja.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-19, 12:34   #14
Grahn
Registered User
 
Grahns avatar
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Vault 13
Inlägg: 11 123
Själv använder jag bara provencalkrydda..vem orkar göra ngt avancerat? heh
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Yes Visa inlägg
Utöver det bör du endast gå värdigt men bestämt.
Grahn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-04-19, 12:36   #15
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 283
Citat:
Originally posted by Grahn
Själv använder jag bara provencalkrydda..vem orkar göra ngt avancerat? heh
Bu vilket fusk! Latmask!
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)