2003-04-17, 23:49
|
#1
|
lång o hård manslem
Reg.datum: May 2002
Ort: Ulricehamn
Inlägg: 125
|
Kassler
Hur kommer det sig att folk här inne använder sig så sällan av kassler??
Det är ju väldigt proteinrikt och innehåller väldigt lite fett.. och det är ju gott
Perfekt att ha i typ en pasta eller rissallad...
/
Mvh
__________________
Det e inte mitt fel att jag e störst, bäst och vackrast!
|
|
|
2003-04-18, 07:09
|
#2
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 283
|
Sällan? Minst en par gånger i veckan. Mmmm... Kassler...
|
|
|
2003-04-18, 07:14
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Vault 13
Inlägg: 11 123
|
Provencalkryddad kassler med pasta är en av mina standardluncher under denna diet.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Yes
Utöver det bör du endast gå värdigt men bestämt.
|
|
|
|
2003-04-18, 11:33
|
#4
|
Feed me fast
Reg.datum: Aug 2002
Ort: Södertälje
Inlägg: 3 861
|
Är Kassler dyrt?
|
|
|
2003-04-18, 12:14
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Vault 13
Inlägg: 11 123
|
inte direkt
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Yes
Utöver det bör du endast gå värdigt men bestämt.
|
|
|
|
2003-04-18, 12:46
|
#6
|
Chip Rommel fan no 1
Reg.datum: May 2002
Ort: stockholm
Inlägg: 1 661
|
kan man på något sätt se/känna på kasslern om den har rätt konsistens? En god bit kassler har samma konsistens som typ fläskkotletter, medan en vidrig bit kassler har konsistens som påminner om typ gummi. Har allt för ofta råkat ut för gummikassler, och klarar inte av konsistensen och blir tvungen att slänga skiten. Varför denna skillnad på konsistens???
|
|
|
2003-04-18, 12:59
|
#7
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 283
|
Citat:
Originally posted by ivandrago
kan man på något sätt se/känna på kasslern om den har rätt konsistens? En god bit kassler har samma konsistens som typ fläskkotletter, medan en vidrig bit kassler har konsistens som påminner om typ gummi. Har allt för ofta råkat ut för gummikassler, och klarar inte av konsistensen och blir tvungen att slänga skiten. Varför denna skillnad på konsistens???
|
Seg gammal galt eller gris i sina bästa år, kanske?
|
|
|
2003-04-18, 13:04
|
#8
|
Chip Rommel fan no 1
Reg.datum: May 2002
Ort: stockholm
Inlägg: 1 661
|
Citat:
Originally posted by King Grub
Seg gammal galt eller gris i sina bästa år, kanske?
|
mm kanske.. tänkte att det kunde ha något att göra med att kasslern var felskuren/fel del av grisen men att man sålde skiten ändå.. kanske går att undvika genom att köpa ett dyrare märke/dyrare affär..
|
|
|
2003-04-18, 13:18
|
#9
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 283
|
Mycket möjligt det också. Man får säkert vad man betalar för. De dyrare märkena smakar faktiskt ofta bäst, tycker jag. Gäller inte bara tonfisk.
|
|
|
2003-04-19, 10:33
|
#10
|
Jamen, jamen...
Reg.datum: Dec 2002
Inlägg: 180
|
Hur brukar ni tillaga er kassler? Bräcker i skivor, steker i tärningar, äter den kall, gratäng i ugn?
|
|
|
2003-04-19, 10:37
|
#11
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 283
|
Kassler Provencal som Grahn nämnde är så gott att man inte tror det är sant.
Varma sommardagar är den god kall.
|
|
|
2003-04-19, 10:50
|
#12
|
Jamen, jamen...
Reg.datum: Dec 2002
Inlägg: 180
|
Heh, gör ni så här då:
"Kassler provencal
1 kg färsk potatis
2 msk smör
75 gram mjukt smör
2 krossade vitlöksklyftor
4 msk hackad persilja
½ msk torkad mejram
1 tsk rivet citronskal
500 gram benfri kassler
4-5 tomater, salt
Borsta potatisen. Skär den i skivor och lägg i en ugnssäker, smord form. Lägg smöret i klickar överst och salta. Sätt fatet i ugnen i 200-225 grader tills potatisen nätt och jämt är mjuk. Rör samman smör , vitlök, kryddgrönt och rivet citronskal. Skär kött och tomater i 1 cm tjocka skivor, tag fatet ur ugnen. Lägg kött och tomatskivor på potatisen. Fördela smöret över och gratinera tills rätten fått vacker färg och är varm."
http://www.rokspecialisten.se/links/recept.htm
|
|
|
2003-04-19, 11:30
|
#13
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 283
|
Ungefär så, ja.
|
|
|
2003-04-19, 12:34
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Vault 13
Inlägg: 11 123
|
Själv använder jag bara provencalkrydda..vem orkar göra ngt avancerat? heh
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Yes
Utöver det bör du endast gå värdigt men bestämt.
|
|
|
|
2003-04-19, 12:36
|
#15
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 283
|
Citat:
Originally posted by Grahn
Själv använder jag bara provencalkrydda..vem orkar göra ngt avancerat? heh
|
Bu vilket fusk! Latmask!
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:57.
|
|