Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gammal 2013-12-13, 22:23   #12616
Feelgood
Registered User
 
Feelgoods avatar
 
Reg.datum: Apr 2012
Inlägg: 507
Citat:
Ursprungligen postat av WHITEFOLKS Visa inlägg
Vilken am3 socket cpu är "best bang for the buck"?
Om du kan klocka så är nog 8320 rätt så bra, jag har dock en överklockad 8350 @4.6ghz som också funkar asnice.
Feelgood är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-12-13, 23:13   #12617
WHITEFOLKS
Registered User
 
WHITEFOLKSs avatar
 
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 4 707
Citat:
Ursprungligen postat av Feelgood Visa inlägg
Om du kan klocka så är nog 8320 rätt så bra, jag har dock en överklockad 8350 @4.6ghz som också funkar asnice.
K insåg att det bara var am3 och inte am3+ som 8320 är (tror jag?)
WHITEFOLKS är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-12-14, 07:18   #12618
Kräket
Registered User
 
Kräkets avatar
 
Reg.datum: Oct 2007
Ort: Uppsala
Inlägg: 478
Hepp, tänkte kolla med expertisen. Jag har pga omfattande problem med min core i7-920 bestämt mig för att fortsatt problemlösning är för tidskrävande och för omfattande.

(har det ökända "förlorat-minne-pga-minnescontroller-buggen", och testat det mesta av de råd som finns på nätet, som att inspektera sockel, återinstallera processor, testa minnen individuellt e.t.c. utan framgång - Finns inte direkt många framgångshistorier att läsa om på nätet heller tyvärr).

Min tanke är nu att inhandla nytt moderkort och ny processor. Egentligen känns det som ett dumt läge att uppgradera. Hade hoppats att min 920:a hade klarat sig fram till intel "Skylake" (eller vad den nu kommer heta) skulle släppas.

Min tanke är att skaffa ett så billigt och hyfsat moderkort + processor som möjligt, och förhoppningsvis kunna använda mina gamla minnen (Minnet är detta; http://www.corsair.com/cmx6gx3m3a1333c9.html).

Utgår ifrån att nätagg och övrigt kommer passa. Har ni några tips på prisvärda och dugliga moderkort och processorer i prisklassen 2000 - 4000 (sammanlagt då)

Nu kikar jag på; ASUS Z87-A (https://www.alina.se/Produkt.aspx?T2=Z87-A)
samt processor; Intel Core i5 4670K - Haswell

Skulle gärna ta emot synpunkter!
Kräket är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-12-14, 11:25   #12619
Feelgood
Registered User
 
Feelgoods avatar
 
Reg.datum: Apr 2012
Inlägg: 507
Citat:
Ursprungligen postat av WHITEFOLKS Visa inlägg
K insåg att det bara var am3 och inte am3+ som 8320 är (tror jag?)
Ohfan fail av mig! Tänkte inte på att det var am3 och inte am3+,
Feelgood är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-12-15, 15:02   #12620
ByggarBertil
sheeeeeeeit
 
ByggarBertils avatar
 
Reg.datum: Jan 2011
Ort: Lissabon
Inlägg: 183
Hur byter jag mellan trådlöst och kabel på Windows 7, det borde finnas en shortcut, windowsknappen och två andra knappar men jag kommer inte ihåg vilka knappar?
ByggarBertil är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-12-15, 15:33   #12621
ByggarBertil
sheeeeeeeit
 
ByggarBertils avatar
 
Reg.datum: Jan 2011
Ort: Lissabon
Inlägg: 183
Hittade. windowsknapp + x, aktivera trådlöst.
ByggarBertil är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-12-15, 18:31   #12622
eternallord
Registered User
 
eternallords avatar
 
Reg.datum: Aug 2009
Inlägg: 187
Har fått en konstig bugg sen jag uppdaterade min Macbook till OSX Mavericks. När jag kopplas upp till ett WiFi-nätverk så istället för de fyllda linjerna så får jag ett utropstecken och texten "Varning: Ingen internetanslutning...", som man vanligtvis får när något är fel med nätverket, men för mig dyker det upp alltid, även när internet fungerar utmärkt (som nu exempelvis). Det gäller på alla nätverk. Någon som vet vad som kan vara tokigt?
__________________
"Hey, I'm not surprised motherfuckers" -Nate Diaz

Senast redigerad av eternallord den 2013-12-15 klockan 18:33.
eternallord är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-12-15, 19:35   #12623
Spettet
Registered User
 
Spettets avatar
 
Reg.datum: Sep 2011
Ort: Norrköping
Inlägg: 367
Är ett sådant ESD band något att införskaffa när man sätter ihop datorn?
__________________
Gotta catch´em all!
Spettet är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-12-15, 19:47   #12624
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 74 564
Om du inte vill riskera att förstöra komponenterna med statisk elektricitet så. Det är en billig försäkring.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-12-15, 20:01   #12625
Wrista
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2013
Inlägg: 130
Det gäller avast antivirus programmet. När jag högerklickar på filerna som ska genomsökas av avast och scanningen är genomförd så vill jag ta bort fönstret genom att trycka på esc tangenten. Detta går inte längre efter senaste uppdateringen. Vilken inställning ska jag göra för att kunna stänga fönstret med esc?
Wrista är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-12-15, 20:40   #12626
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 678
Vi har drabbats av Bing.

Hur får man bort det? Vi har Win7 på den drabbade datorn och Chrome och Firefox är uppdaterade med senaste versionen. Det syns inget i tillägg (firefox, chrome IE), inget i avinstalera program (om det inte heter något helt annat än bing?), sökningar på bing ger inga träffar på datorn. Att ändra startsida i chrome funkar, liksom att återställa inställningarna och sedan ändra startsida men så fort man öppnar ett nytt fönster så dyker skiten upp.
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights

"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-12-15, 20:45   #12627
ByggarBertil
sheeeeeeeit
 
ByggarBertils avatar
 
Reg.datum: Jan 2011
Ort: Lissabon
Inlägg: 183
Citat:
Ursprungligen postat av z_bumbi Visa inlägg
Vi har drabbats av Bing.

Hur får man bort det? Vi har Win7 på den drabbade datorn och Chrome och Firefox är uppdaterade med senaste versionen. Det syns inget i tillägg (firefox, chrome IE), inget i avinstalera program (om det inte heter något helt annat än bing?), sökningar på bing ger inga träffar på datorn. Att ändra startsida i chrome funkar, liksom att återställa inställningarna och sedan ändra startsida men så fort man öppnar ett nytt fönster så dyker skiten upp.
Prova disabla ett tillägg i gången och se vilket tillägg som orsakar detta.
ByggarBertil är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-12-15, 21:03   #12628
LadyG
Fudoshin
 
LadyGs avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 9 502
Citat:
Ursprungligen postat av z_bumbi Visa inlägg
Vi har drabbats av Bing.

Hur får man bort det? Vi har Win7 på den drabbade datorn och Chrome och Firefox är uppdaterade med senaste versionen. Det syns inget i tillägg (firefox, chrome IE), inget i avinstalera program (om det inte heter något helt annat än bing?), sökningar på bing ger inga träffar på datorn. Att ändra startsida i chrome funkar, liksom att återställa inställningarna och sedan ändra startsida men så fort man öppnar ett nytt fönster så dyker skiten upp.
Är det den här?
http://www.malwaresolution.com/m13/b...s-removal.html
__________________
The only way of finding the limits of the possible is by going beyond them into the impossible. Arthur C. Clarke
Träningsjournal - Mot Stockholm Ultramarathon 100km
LadyG är uppkopplad nu   Svara med citat
Gammal 2013-12-15, 21:17   #12629
R Scarpa27
Banned User
 
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Godismonstret
Inlägg: 4 693
Citat:
Ursprungligen postat av LadyG Visa inlägg
to uninstall Bing Bar:

Click Start, and then click in the Start Search box.

Type appwiz.cpl, and then press ENTER.

In the Uninstall or change program list, click Bing Bar, and then click Uninstall.

Follow the on-screen instructions.
R Scarpa27 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-12-15, 22:10   #12630
Jarod
Kolozzeum Security
 
Jarods avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sverige
Inlägg: 8 292
Köpte en ssd (Intel 530 120gb) till men vet inte om jag får rätt speed till den som den ska ha. Halp please.

Jag har ett Asus p8p67 pro mobo och har mina ssd:s i dom mörkblåa sata6-portarna (med sata6-kablar). När jag gör test i as ssd så ser det ut som siffrorna är för låga. Om jag disablar Marwell-kontrollern i bios så hittas mina ssd:s inte över huvet taget.
Bifogade bilder
Filtyp: png as-ssd-bench INTEL SSDSC2BW12 2013-12-15 17-00-54.png (31.9 KB, 6 visningar)
__________________
Citat:
Stop trollin´
Jarod är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)