Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gammal 2013-11-25, 11:40   #12556
johanhej
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2008
Inlägg: 487
Jag har hört att SSD ska speeda upp datorn, men herregud, den är ju som ny nu, och lite till. Snabbaste datorn jag suttit vid. Ändå lite glad att hårddisken pajade .

Har dock en liten fråga angående Intel Rapid Storage Technology.
Har installerat igenom alla drivrutiner och följde denna lista.

http://forums.tweakarena.com/showthread.php?p=129

Följde installationsguiden till punkt och pricka, men fick tyvärr hoppa över Intel Rapid Storage Technology. Den kunde inte installeras.

Beror detta på min nya SSD? Sköt jag mig i foten när jag fortsatte installera resten, trots att denna inte blev installerad? Inte speciellt sugen på att installera om datorn igen .
johanhej är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-11-25, 20:38   #12557
Wrista
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2013
Inlägg: 130
Jag har köpt en extern Toshiba hårddisk som ska vara lösenordsskyddad. Men jag kommer in i hårddisken utan lösenord. Hur gör man för att få den lösenordsskyddad?
Wrista är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-11-25, 20:46   #12558
drakfelt
Guest
 
Reg.datum: Jul 2008
Inlägg: 951
Citat:
Ursprungligen postat av Wrista Visa inlägg
Jag har köpt en extern Toshiba hårddisk som ska vara lösenordsskyddad. Men jag kommer in i hårddisken utan lösenord. Hur gör man för att få den lösenordsskyddad?
Ligger där ingen .exe-fil på disken du ska köra först? Alt, ladda ner programvara från Toshibas webplats.
drakfelt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-11-25, 21:52   #12559
R Scarpa27
Banned User
 
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Godismonstret
Inlägg: 4 693
Citat:
Ursprungligen postat av Wrista Visa inlägg
Jag har köpt en extern Toshiba hårddisk som ska vara lösenordsskyddad. Men jag kommer in i hårddisken utan lösenord. Hur gör man för att få den lösenordsskyddad?
då ska det ha följt med programvara till om det står så...
som du ska installera.

other way finns mer lösningar ex vis.
http://www.axantum.com/AxCrypt/

Senast redigerad av R Scarpa27 den 2013-11-25 klockan 21:54.
R Scarpa27 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-11-26, 11:30   #12560
Control_61
Bengt
 
Control_61s avatar
 
Reg.datum: Mar 2006
Inlägg: 1 717
Söker efter en extern hårddisk att ha konstant inkopplad i TVn och fullsmockad med sitcoms i dvdrip format (går väl fortfarande inte ha hd-filmer med ljud i externa hårddisker?).

Finns det något särskilt att tänka på? Eller klarar alla nuvarande externa hårddiskar mina krav?
__________________
Control_61 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-11-26, 11:32   #12561
r1kkie
Registered User
 
r1kkies avatar
 
Reg.datum: Jan 2009
Ort: Örebro
Inlägg: 1 147
Citat:
Ursprungligen postat av Control_61 Visa inlägg
Söker efter en extern hårddisk att ha konstant inkopplad i TVn och fullsmockad med sitcoms i dvdrip format (går väl fortfarande inte ha hd-filmer med ljud i externa hårddisker?).

Finns det något särskilt att tänka på? Eller klarar alla nuvarande externa hårddiskar mina krav?
Är det inte snarare så att det är TVn som ska klara av att läsa formaten på filerna och vilken hdd man kör är av mindre betydelse?
__________________
"If it was easy, everybody would be good at it.
I was told that long time ago by a coach. If you want something you never had before, you gotta be willing to do something you've never done before."
-Phil Heath
r1kkie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-11-26, 14:43   #12562
kniff
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2010
Ort: Norrbotten
Inlägg: 8
Citat:
Ursprungligen postat av r1kkie Visa inlägg
Är det inte snarare så att det är TVn som ska klara av att läsa formaten på filerna och vilken hdd man kör är av mindre betydelse?
Det stämmer.
kniff är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-11-26, 14:58   #12563
johanhej
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2008
Inlägg: 487
Citat:
Ursprungligen postat av johanhej Visa inlägg
Jag har hört att SSD ska speeda upp datorn, men herregud, den är ju som ny nu, och lite till. Snabbaste datorn jag suttit vid. Ändå lite glad att hårddisken pajade .

Har dock en liten fråga angående Intel Rapid Storage Technology.
Har installerat igenom alla drivrutiner och följde denna lista.

http://forums.tweakarena.com/showthread.php?p=129

Följde installationsguiden till punkt och pricka, men fick tyvärr hoppa över Intel Rapid Storage Technology. Den kunde inte installeras.

Beror detta på min nya SSD? Sköt jag mig i foten när jag fortsatte installera resten, trots att denna inte blev installerad? Inte speciellt sugen på att installera om datorn igen .
Hade ingen aning om att HDDn skulle vara inställd på ACHI och inte IDE för SSD.

Nu funkade både IRST och firmware-uppadatering. Nu verkar allt vara prima. Så skönt.

EDIT: Fö så blev datorn ännu snabbare med ACHI. Halleluja!

Senast redigerad av johanhej den 2013-11-26 klockan 15:01.
johanhej är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-11-26, 19:53   #12564
krubkungen
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2010
Ort: Sthlm
Inlägg: 1 609
Datorfläkten låter som en jumbojet vid take off! Vad kan man göra åt det? Dammsuga där fläkten ligger? Installera speedfan?
Datorn rullar på bra, bara fläkten som låter som sjutton.

Senast redigerad av krubkungen den 2013-11-26 klockan 19:54.
krubkungen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-11-26, 20:00   #12565
Akerhage
Horny user
 
Akerhages avatar
 
Reg.datum: Jan 2011
Ort: Old City, Göteborg
Inlägg: 334
Tryckluft, du ska aldrig någonsin dammsuga. Även om det verkar frid och fröjd kan du få statisk elektrisitet som visar sig långt efter. Kolla fläkten så den är hel, blås ut med tryckluft.

Sent from my HTC One X+ using Tapatalk
Akerhage är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-11-26, 20:06   #12566
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 74 428
Och håll fläkten still med ett finger när du blåser - att spinna den med tryckluft kan skada kullagren.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-11-26, 21:11   #12567
R Scarpa27
Banned User
 
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Godismonstret
Inlägg: 4 693
billig och grymt bra mediadata data kopplad till tv som klarar wifi utan störningar?
och spela upp filmer och streaming osv.

tips thnx.
R Scarpa27 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-11-26, 22:26   #12568
drakfelt
Guest
 
Reg.datum: Jul 2008
Inlägg: 951
Citat:
Ursprungligen postat av R Scarpa27 Visa inlägg
billig och grymt bra mediadata data kopplad till tv som klarar wifi utan störningar?
och spela upp filmer och streaming osv.

tips thnx.


CX-919

Klanderfritt WiFi och blåtand. Streamar utan problem hd-film över nätverket samt netflix. Surfar, mailar, ordbehandlar och spelar spel gör den också. Allt för runt femhundringen.
drakfelt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-11-27, 00:01   #12569
drakfelt
Guest
 
Reg.datum: Jul 2008
Inlägg: 951
ComHems Netgear-router är ingen vidare och stödjer ej nätverkslagring.

Vad ska jag köpa för router? Jag har uteslutande enheter som klarar av Wi-Fi 802.11 b/g/n och vill gärna ha en router som fixar nätverkslagring. Min bredbandshastighet är 50/30 och jag vill gärna komma undan så billigt som möjligt.


Postat via en mobil enhet.
drakfelt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-11-27, 07:50   #12570
R Scarpa27
Banned User
 
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Godismonstret
Inlägg: 4 693
Citat:
Ursprungligen postat av drakfelt Visa inlägg


CX-919

Klanderfritt WiFi och blåtand. Streamar utan problem hd-film över nätverket samt netflix. Surfar, mailar, ordbehandlar och spelar spel gör den också. Allt för runt femhundringen.
ofan tack! har kikat på liknande modeller men läst att de strular mycket.

hur fungerar det med trådlöst tangentbord kopplas den till datan eller den där mini sändarn osv?

så denna funkar även kanon genom en vägg ?
vart finns dem? isf beställs den redan idag, till päronen.

är den just en mini pc? eller tar den och sänder från husets stationära dator?
klarar den filmer isf?
och streama från hemsidor funkar bra?

sorry för massa frågor =)

såg nu att det går koppla på ddet viset såhär:


hmm någon som vet om det finns paketpris någonstans eller funkar alla rådlösa tangentbord m.inbyggd mus.

Senast redigerad av R Scarpa27 den 2013-11-27 klockan 07:57.
R Scarpa27 är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)