Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gammal 2019-06-18, 23:15   #17416
r3mpuh
avatartext
 
r3mpuhs avatar
 
Reg.datum: Apr 2008
Ort: Aspergerland
Inlägg: 833
Citat:
Ursprungligen postat av Akerhage Visa inlägg
Kortet skall passa i ett chassi Optiplex 7010 chassi
R7 240 är ett helt ruttet kort för spel, 1030 presterar även bättre i Fortnite än motsvarande RX 550.

Har hans nuvarande skärm HDMI eller Displayport så köper du GT 1030 LP kortet som du länkade ifrån komplett för 976 kr: https://www.komplett.se/product/9223...1030-2gb-lp-oc

Men om hans nuvarande skärm har DVI-uttag så köper du 1030 LP för 905 kr ifrån Computersalg istället, låter pyttelite mer än det passivt kylda ovan vid spelande, men man slipper använda DVI-adapter(om nu hans nuvarande skärm kräver sådan?): https://www.computersalg.se/i/362033...2gl-grafikkort

Mvh r3mpuh
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av mini Visa inlägg
r3mpuh , var det inte du som låg med typ fyra tjejer på en helg? En av dem som blivit sur kanske?
You can do it maybe! ~
r3mpuh:s Facebooksida ~ Marklyft: 200 kg
Citat:
Ursprungligen postat av Trance Visa inlägg
Du verkar vara en person som skulle kunna koka någons katt som kärleksförklaring och sedan inte förstå deras arga reaktion.

Senast redigerad av r3mpuh den 2019-06-18 klockan 23:16.
r3mpuh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-06-19, 00:48   #17417
r3mpuh
avatartext
 
r3mpuhs avatar
 
Reg.datum: Apr 2008
Ort: Aspergerland
Inlägg: 833
Citat:
Ursprungligen postat av Akerhage Visa inlägg
Kortet skall passa i ett chassi Optiplex 7010 chassi
Ville bara tillägga att om det är SFF & inte DT-dumburks varianten utav Optiplex 7010, så är PCI-e slotten speccad till max 50 watt enligt manualen istället för standardiserade 75 watt. 1050 Ti/1050 drar enligt Nvidia 75watt medan GT 1030 GDDR5 enbart drar 30 watt(DDR4 varianten av 1030 drar 20 watt & är värdelös)...

Så om vi utgår ifrån att det är SFF så är ju 1030 perfekt & du kan med gott mod vara glad över att LP 1050 begagnat-marknaden var väldigt torftig.

Btw, hela poängen med att ha ett low-power kort är att kunna köra det passivt+att DisplayPort-uttag är den nya standarden("framtidssäkert") & krävs för att kunna köra G-Sync/FreeSync(& DVI-adapter kostar typ 50 kr om man bara vill, utifall hans nuvarande monitor fortfarande kör DVI) aka = Kör på det passivt kylda GDDR5 MSI GT 1030 LP som du länkade först, förslagsvis ifrån Komplett för 976kr inkl. Frakt som sagt.



Jag hade ju personligen kört på competitive(Low+Epic view distance) 1:15 in i videon. Runt 100 fps?
Annars med allt på medium(3 min in i videon) så verkar man få runt 60 fps?

Mvh r3mpuh
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av mini Visa inlägg
r3mpuh , var det inte du som låg med typ fyra tjejer på en helg? En av dem som blivit sur kanske?
You can do it maybe! ~
r3mpuh:s Facebooksida ~ Marklyft: 200 kg
Citat:
Ursprungligen postat av Trance Visa inlägg
Du verkar vara en person som skulle kunna koka någons katt som kärleksförklaring och sedan inte förstå deras arga reaktion.
r3mpuh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-06-19, 05:17   #17418
Akerhage
Horny user
 
Akerhages avatar
 
Reg.datum: Jan 2011
Ort: Old City, Göteborg
Inlägg: 335
Grymt! Tack så mycket för ett bra svar! Jag har köpt samma dator från jobbet och tryckte in 1050ti lp utan problem. Jag fick med en disport till dvi adapter faktiskt. Skärmen har vga, dvi, hdmi, displayport. Det får bli ett 1030 lp
Akerhage är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-06-19, 05:48   #17419
sailaways
Registered User
 
sailawayss avatar
 
Reg.datum: Feb 2006
Inlägg: 150
Nån rekommenderade mig grafikkortet 1030 för då funkar 4k Skärm i 60hz. Det billigaste alternativet alltså. Ännu inte köpt det.
sailaways är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-06-19, 06:57   #17420
r3mpuh
avatartext
 
r3mpuhs avatar
 
Reg.datum: Apr 2008
Ort: Aspergerland
Inlägg: 833
Citat:
Ursprungligen postat av sailaways Visa inlägg
Nån rekommenderade mig grafikkortet 1030 för då funkar 4k Skärm i 60hz. Det billigaste alternativet alltså. Ännu inte köpt det.
Har man ingen extremt begränsad strömbudget eller utrymmesnöd, så är RX 570 4GB ifrån tyska amazon det överlägsna valet för rå spelprestanda/kr. Presterar i dagsläget mer eller mindre som det signifikant dyrare GTX 1060 3GB. Välj att betala i Euro istället för SEK, så blir det ca 1310 kr inkl. frakt efter växlingsavgifter:
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B07MLZW8QT/
Se till så att ditt nuvarande nätaggregat har en 8-pins PCI-E strömkontakt bara(brukar ofta kunna vara uppdelad som 6+2 på slutet). Annars blir strömförsörjningen lite krångligare.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av mini Visa inlägg
r3mpuh , var det inte du som låg med typ fyra tjejer på en helg? En av dem som blivit sur kanske?
You can do it maybe! ~
r3mpuh:s Facebooksida ~ Marklyft: 200 kg
Citat:
Ursprungligen postat av Trance Visa inlägg
Du verkar vara en person som skulle kunna koka någons katt som kärleksförklaring och sedan inte förstå deras arga reaktion.

Senast redigerad av r3mpuh den 2019-06-19 klockan 07:07.
r3mpuh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-06-30, 04:09   #17421
Cykelcykel
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2013
Ort: Sthlm
Inlägg: 554
Hej
Jag har köpt en chromecast
Och tanken är alltså att strema från mobilen till tvn
Alltså jag har inte fast internet utan tanken är att använda det mobila uppkopplingen har typ obegränsat surf.
Men jag lyckad inte få till det

Kan någon hjälpa mig???
Cykelcykel är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-01, 08:31   #17422
Albatross
Gamnacke & svällbuk
 
Albatrosss avatar
 
Reg.datum: Dec 2006
Ort: Svampbyn
Inlägg: 28
Citat:
Ursprungligen postat av Cykelcykel Visa inlägg
Hej
Jag har köpt en chromecast
Och tanken är alltså att strema från mobilen till tvn
Alltså jag har inte fast internet utan tanken är att använda det mobila uppkopplingen har typ obegränsat surf.
Men jag lyckad inte få till det

Kan någon hjälpa mig???
Du behöver vara på samma wifi-nätverk med din telefon och chromecasten. Har inte provat själv men om du sätter upp mobil hotspot och konfigurerar chromecasten via Google Home-appen så borde det funka.
__________________
Bättre än dig.
Albatross är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-08, 08:35   #17423
Dåren
Ég á líf
 
Dårens avatar
 
Reg.datum: Mar 2015
Inlägg: 241
Sitter och är sugen på en MacBook och noterar att den jag kikar på bara har en enda port. en USB typ C. Men hur tusan gör man om man vill koppla in t.ex. en mus?!
__________________
"Doctors are always changing their minds. One week bacon grease is bad for you, the next week we're not getting enough of it."
Dåren är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-08, 08:36   #17424
Mental
Ölkonnässör
 
Mentals avatar
 
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 5 626
Citat:
Ursprungligen postat av Dåren Visa inlägg
Sitter och är sugen på en MacBook och noterar att den jag kikar på bara har en enda port. en USB typ C. Men hur tusan gör man om man vill koppla in t.ex. en mus?!
Ansluter en hub? Alt en dongle som matchar vad du har för musanslutning.
__________________
Mental är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-08, 08:38   #17425
Dåren
Ég á líf
 
Dårens avatar
 
Reg.datum: Mar 2015
Inlägg: 241
Typiskt krångligt, men tack för snabbt svar. Undrar just om man kan ansluta en trådlös mus utan att behöva plugga in en mottagare i datorn.
__________________
"Doctors are always changing their minds. One week bacon grease is bad for you, the next week we're not getting enough of it."
Dåren är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-08, 10:15   #17426
perl
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 86
Citat:
Ursprungligen postat av Dåren Visa inlägg
Typiskt krångligt, men tack för snabbt svar. Undrar just om man kan ansluta en trådlös mus utan att behöva plugga in en mottagare i datorn.
Finns blåtandsråttor som fungerar enligt önskemål. Annars kan du ju använda dig av pekplattan som faktiskt är riktigt bra på macbook istället för att krångla
perl är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-08, 13:10   #17427
Pudzianovski
Trankil.
 
Pudzianovskis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Inlägg: 5 783
Är det värt att köpa ny bildskärm? Funderar på att byta

Har nu en DELL U2311H ULTRASHARP 23" WIDE TFT BLACK från 2011.

Har Grafikkort ASUS GeForce GTX 1070 8GB DUAL OC.

Vad ska man satsa på i så fall? Har inga jättekrav direkt.
Pudzianovski är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-08, 13:51   #17428
Snobbe
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2008
Inlägg: 570
Citat:
Ursprungligen postat av Pudzianovski Visa inlägg
Är det värt att köpa ny bildskärm? Funderar på att byta

Har nu en DELL U2311H ULTRASHARP 23" WIDE TFT BLACK från 2011.

Har Grafikkort ASUS GeForce GTX 1070 8GB DUAL OC.

Vad ska man satsa på i så fall? Har inga jättekrav direkt.
Varför vill du ha en ny om du inte vet varför?

Jag hade personligen velat uppgradera till en gaming skärm med minst 120hz(din har 60). Men om du inte känner av det behovet så behövs det ju inte...
Snobbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-08, 14:35   #17429
Pudzianovski
Trankil.
 
Pudzianovskis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Inlägg: 5 783
Citat:
Ursprungligen postat av Snobbe Visa inlägg
Varför vill du ha en ny om du inte vet varför?

Jag hade personligen velat uppgradera till en gaming skärm med minst 120hz(din har 60). Men om du inte känner av det behovet så behövs det ju inte...
Tja, tekniken förändras ju och blir bättre och hade någon sagt: "Klart som fan du ska byta....det är ju sinnessjuk stor skillnad!! Speciellt om man spelar! Svärtan är bättre bla bla bla osv"

Ingen brådska och kanske till höst. Men det låter inte som om det behövs direkt
Pudzianovski är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-08, 15:38   #17430
Snobbe
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2008
Inlägg: 570
Citat:
Ursprungligen postat av Pudzianovski Visa inlägg
Tja, tekniken förändras ju och blir bättre och hade någon sagt: "Klart som fan du ska byta....det är ju sinnessjuk stor skillnad!! Speciellt om man spelar! Svärtan är bättre bla bla bla osv"

Ingen brådska och kanske till höst. Men det låter inte som om det behövs direkt
Skärmen du har är väldigt bra på att ge rätt färger och bra bild.

Däremot om du spelar väldigt mycket så är det helt klart värt att uppgradera till en 144hz-165hz skärm (din har 60 idag). Däremot så finns det 100 olika 144hz skärmar med olika paneler och storlekar så prisnivån är ju från 2k till 10+.

Här är en riktigt bra video som är värd att kolla på.
https://www.youtube.com/watch?v=TVgin3p6lcw

Vilken budget har du så finns det nog en del personer här som kan tipsa.
Snobbe är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)