Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gammal 2007-05-28, 09:54   #16
Konsultfet
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2007
Ort: STHLM
Inlägg: 78
@Hades
7500kr för en burk med riktigt bra krut. Kör på grejerna ovan i tråden och köp ett fortron source nätagg. Bra skit! Behöver du sedan hjälp med att installera och så vidare så vet du var tråden finns
@Prankie
Testa att ladda ner och bränna ut knoppix. Du hittar det på www.knoppix.net
Du startar det direkt från CD-skivan och all data lagras temporärt i ramen, knoppix innehåller flera verktyg för att rädda data. Lycka till!

Konsultfet är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-28, 10:10   #17
Mental
Ölkonnässör
 
Mentals avatar
 
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 5 682
http://www.ibas.se/ använde jag genom jobbet ett par gånger när saker sket sig, de är otroligt bra, återställde alltid all data oavsett hur illa tilltygat mediet var. Men aj vad dyrt!

Semesterbilder hade jag nog inte betalat ihjäl mig för, men bröllopsbilder, eller något annat som för mig hade varit nära ovärdeligt så skulle jag köra på ibas.
__________________
Mental är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-28, 10:13   #18
Lelle Pelle
Registered User
 
Lelle Pelles avatar
 
Reg.datum: Jan 2006
Inlägg: 197
Jag upptäckte nu när jag var till "affären" att jag inte har plats för varorna jag ville ha Dvs, jag behöver en ny hårddisk. Jag har aldrig köpt något sådant tidigare, så jag har ingen aning om vad jag ska ha. Hårddisken som jag har nu är på 295GB, en till sådan vore ju inte helt fel.

Så vad ska jag ha, och vad kostar det? Hur gör jag för att koppla in, eller vad man nu säger, hårddisken?
Lelle Pelle är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-28, 10:18   #19
Litecore
Registered User
 
Litecores avatar
 
Reg.datum: Sep 2006
Inlägg: 130
Citat:
Ursprungligen postat av Konsultfet Visa inlägg
Har du en fet lina så behöver du ingen fet hårddisk

För 6800kr får du till exempel hos komplett:

Intel Core 2 Duo E6320 1.86GHz Socket LGA775, 4MB, BOXED m/fläkt

Asus P5B, P965, Socket-775, ATX, GbLAN, 6xSATAII, PCI-Ex16

Crucial DDR2 BallistiX PC8000 2048MB CL5 Kit w/two matched BallistiX

XFX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3

Lite över 6000, men eftersom det går en brytpunkt där du får ett 8800 GTS istället för 8600 är det ändå värt pengarna.
I det här paketet räknar jag med att du inte har förlegade föredomar mot överklockning eftersom den processorn drar 3ghz utan att blinka.
[...]
jag är för lat för att leka prisjägare.. men jag tror absolut att det är smartare i längden
att lägga lite mer pengar på en snabbare CPU, t.ex. 6400 eller 6600 ur C2D-serien.
( men ja, jag ser att du är inne på överklockning och tycker att det är onödigt )

hur står sig AMD's processorer prismässigt jämfört med lika specade intelvarianter?
Litecore är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-28, 10:20   #20
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 75 769
AMD har överhuvudtaget inte "lika specade" varianter. AMD ligger lååångt efter för närvarande.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-28, 10:37   #21
Konsultfet
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2007
Ort: STHLM
Inlägg: 78
Som grub sa.
@Litecore, som jag skrev innan så räknar jag med att du klockar upp proppen till 2.8 - 3.0 ghz. Det är en nobrainer med det moderkortet.
Konsultfet är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-28, 10:39   #22
Einar
Registered User
 
Einars avatar
 
Reg.datum: Jun 2004
Inlägg: 613
Jag har tänkt lägga 10-13 laxar för en ny dator.

Lite tankar jag haft om mitt kommande köp.

Ett bra ljudkort med optisk utgång
Grafikkort som ska kunna spela ut hd-filmer till tvn och även klara av kommande spel bra. Det ska helst inte låta som en ångvält dock.
Ett stabilt moderkort.
Ett bra nätagg. Jag funderar på Corsair 520W.
En svart stilren och tyst låda (vill inte att det ska brumma för mycket eftersom datorn kommer stå på ganska mycket, har tittat lite på antec solo)
2048 mb ram-kit.
Intel Core 2 Duo processor.
300 - 500 gb hd.

(tft-skärm, optisk mus och tangentbord har jag redan och behöver således inte finnas med i hopplocket).

Någon som har några idéer om vilka komponenter? Hit me!
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av überstarken Visa inlägg
Stör det dig mycket att vågen står still så kan du ju alltid flytta på den då och då.
Einar är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-28, 10:52   #23
Hades
-
 
Hadess avatar
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Lund
Inlägg: 4 162
Citat:
Ursprungligen postat av Konsultfet Visa inlägg
Som grub sa.
@Litecore, som jag skrev innan så räknar jag med att du klockar upp proppen till 2.8 - 3.0 ghz. Det är en nobrainer med det moderkortet.
Tack för svaret, 7500 är ju inte så farligt. Hur gör man i praktiken för att överklocka processorn? (Du behöver ju inte svara i detailj, men på ett ungefär hur det går till skulle vara intressant att veta - jag har aldrig sysslat med den biten).
__________________
When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteorite hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed no matter what you wish for. Unless it's death by meteor.
Hades är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-28, 11:06   #24
Litecore
Registered User
 
Litecores avatar
 
Reg.datum: Sep 2006
Inlägg: 130
Citat:
Ursprungligen postat av Hades Visa inlägg
Tack för svaret, 7500 är ju inte så farligt. Hur gör man i praktiken för att överklocka processorn? (Du behöver ju inte svara i detailj, men på ett ungefär hur det går till skulle vara intressant att veta - jag har aldrig sysslat med den biten).
i teorin är det rätt enkelt; din processors hastighet baseras på två "variabler".
jag tar min för ett exempel - en AMD Athlon 64 3200+ som går i 2.0 GHz oklockad.

Multiplyer: 10
FSB (front side bus): 200

200 x 10 = 2000 Mhz

sen beroende på hur man ställer in de olika parametrarna kan man åstakomma
en högre klockfrekvens, men notera att jag endast kan ändra FSB:n eftersom
multiplyern för processorn är låst uppåt men kan ändras neråt om jag läst rätt.
d.v.s att om jag kör min i 9 x 235 sparkar jag upp processorn i ca. 2,1 Ghz :]

hoppas du fattar min något luddiga och mycket enkla förklaring
Litecore är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-28, 11:36   #25
Violater
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2006
Inlägg: 14
Jag har ett irriterande problem med min dator. Efter hårddiskskrasch och omformatering fungerar inte ljudet på sidor som exempelvis Youtube. Vad kan det bero på? I övrigt fungerar ljudet som det ska.
Violater är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-28, 11:39   #26
Lelle Pelle
Registered User
 
Lelle Pelles avatar
 
Reg.datum: Jan 2006
Inlägg: 197
Citat:
Ursprungligen postat av Lelle Pelle Visa inlägg
Jag upptäckte nu när jag var till "affären" att jag inte har plats för varorna jag ville ha Dvs, jag behöver en ny hårddisk. Jag har aldrig köpt något sådant tidigare, så jag har ingen aning om vad jag ska ha. Hårddisken som jag har nu är på 295GB, en till sådan vore ju inte helt fel.

Så vad ska jag ha, och vad kostar det? Hur gör jag för att koppla in, eller vad man nu säger, hårddisken?
Bump
Lelle Pelle är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-28, 11:47   #27
Granatgiraffen
Registered User
 
Granatgiraffens avatar
 
Reg.datum: May 2006
Inlägg: 67
Citat:
Ursprungligen postat av Violater Visa inlägg
Jag har ett irriterande problem med min dator. Efter hårddiskskrasch och omformatering fungerar inte ljudet på sidor som exempelvis Youtube. Vad kan det bero på? I övrigt fungerar ljudet som det ska.
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=84307
Granatgiraffen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-28, 11:51   #28
Litecore
Registered User
 
Litecores avatar
 
Reg.datum: Sep 2006
Inlägg: 130
Citat:
Ursprungligen postat av Lelle Pelle Visa inlägg
Bump

1. Så vad ska jag ha?
2. vad kostar det?
3. Hur gör jag för att koppla in hårddisken?
1. vad har du för typ av hdd i dagsläget, måste fråga det först.
IDE (det sitter en fet & platt kabel på baksidan) eller SATA (inte fet )
SATA är att föredra p.g.a. skrivhastigheten och just - mindre kablar,
men däremot måste du ha stöd för det på ditt moderkort också.

2. 295GB är förmodligen en formaterad 320, så det är den storleken du är ute efter.
jag jobbar på en rikstäckande hemelektronikskjedja så jag tänker ta våra priser ;P

320 GB IDE: 829 kr
320 GB SATA: 799/849 kr.

3. se punkt 1, det beror på anslutningen på din hårddisk.
ta reda på det först så kan jag hjälpa till mer sen
Litecore är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-28, 12:04   #29
Lelle Pelle
Registered User
 
Lelle Pelles avatar
 
Reg.datum: Jan 2006
Inlägg: 197
Ehh, faen...*whistle*

Jag vet inte

Så här ser den då ut bakifrån, om du kanske kan lista ut det?

Lelle Pelle är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-28, 12:08   #30
Konsultfet
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2007
Ort: STHLM
Inlägg: 78
Citat:
Ursprungligen postat av Einar Visa inlägg
Jag har tänkt lägga 10-13 laxar för en ny dator.

Lite tankar jag haft om mitt kommande köp.

Ett bra ljudkort med optisk utgång
Grafikkort som ska kunna spela ut hd-filmer till tvn och även klara av kommande spel bra. Det ska helst inte låta som en ångvält dock.
Ett stabilt moderkort.
Ett bra nätagg. Jag funderar på Corsair 520W.
En svart stilren och tyst låda (vill inte att det ska brumma för mycket eftersom datorn kommer stå på ganska mycket, har tittat lite på antec solo)
2048 mb ram-kit.
Intel Core 2 Duo processor.
300 - 500 gb hd.

(tft-skärm, optisk mus och tangentbord har jag redan och behöver således inte finnas med i hopplocket).

Någon som har några idéer om vilka komponenter? Hit me!
Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz Socket LGA775, 4MB, BOXED m/fläkt

Asus P5B, P965, Socket-775, ATX, GbLAN, 6xSATAII, PCI-Ex16

XFX GeForce 8800GTS 500M 320MB GDDR3, PCI-Express, 2xDVI/HDTV/HDCP,500/1600Mhz

Antec Sonata II Miditower, Svart m/450W Nätaggr.

Samsung SpinPoint T166 500GB SATA2 16MB 7200RPM

Creative SB X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional, 64MB, EAX® ADVANCED HD?

Crucial DDR2 BallistiX PC8000 2048MB CL5 Kit w/two matched BallistiX 128Megx64

= 10.924 kr på komplett.
Då har du en tusing till kosttillskott dessutom!
Konsultfet är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)