Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gammal 2014-09-12, 16:41   #31
agazza
Registered User
 
agazzas avatar
 
Reg.datum: Jan 2007
Ort: Reser runt
Inlägg: 3 629
Citat:
Ursprungligen postat av hahavaffan Visa inlägg
Nu har jag tröttnat på att inte ha en jävla diskmaskin. Problem: Saknas eluttag i köket för diskmaskin.

I elskåpet finns 6st brytare. 3 av dom (1-3) går till "kök" och är på 16A, 3 av dom (4-6) är "uttag" och är på 10A. Jag har med uteslutningsmetoden kommit fram till att brytare 1 inte gör ett skit, brytare 2 går till ugn+halva hällen, och brytare 3 går till kyl/frys+halva hällen. Köksfläkten+mikro (kombi-enhet) går på uttags-brytare.

Letade runt i skåpen osv och kan inte hitta ett förberett uttag för brytare 1, men har inte kollat bakom ugn och kyl/frys än. Men hur vanligt är det att man sätter ett extra där? Hur som helst, hittade en dosa ovanför köksfläkten ungefär, som har en helvetes massa sladdar och kopplingar inuti. Se bild:


Ser inte kabeln utan isolering lite konstig ut? Är den strömförande tror ni? Pillade så klart inte på den för att testa Men iaf, tror ni att det kan vara så att samtliga av brytarna i skåpet mynnar ut på ett eller annat vis i denna dosa? Vad kan det kosta att ta hem en elektriker som får leta upp vad nu den överblivna brytaren går till?
Den ser ut att vara kopplad med jordslingan gulgrön, så det hoppas jag verkligen inte. Men det där är inte rätt gjort kan man säga .

Är det inte gulgrön så rör den inte

500-800kr timmen. dom har nog gjort det på en timme eller två ifall dom räknar starttid.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av mini Visa inlägg
Jag ber om ursäkt å hela kvinnosläktets vägnar. Vi skäms. Vi är dåliga flickor.
20:35 2009-11-08
öh, jag har börjat träna igen.

Senast redigerad av agazza den 2014-09-12 klockan 16:42.
agazza är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-09-12, 16:55   #32
Jockefoten
Registered User
 
Jockefotens avatar
 
Reg.datum: Dec 2008
Inlägg: 441
Citat:
Ursprungligen postat av hahavaffan Visa inlägg
Nu har jag tröttnat på att inte ha en jävla diskmaskin. Problem: Saknas eluttag i köket för diskmaskin.

I elskåpet finns 6st brytare. 3 av dom (1-3) går till "kök" och är på 16A, 3 av dom (4-6) är "uttag" och är på 10A. Jag har med uteslutningsmetoden kommit fram till att brytare 1 inte gör ett skit, brytare 2 går till ugn+halva hällen, och brytare 3 går till kyl/frys+halva hällen. Köksfläkten+mikro (kombi-enhet) går på uttags-brytare.

Letade runt i skåpen osv och kan inte hitta ett förberett uttag för brytare 1, men har inte kollat bakom ugn och kyl/frys än. Men hur vanligt är det att man sätter ett extra där? Hur som helst, hittade en dosa ovanför köksfläkten ungefär, som har en helvetes massa sladdar och kopplingar inuti. Se bild:


Ser inte kabeln utan isolering lite konstig ut? Är den strömförande tror ni? Pillade så klart inte på den för att testa Men iaf, tror ni att det kan vara så att samtliga av brytarna i skåpet mynnar ut på ett eller annat vis i denna dosa? Vad kan det kosta att ta hem en elektriker som får leta upp vad nu den överblivna brytaren går till?
Den oisolerade kabeln är en skärm. Den får det inte vara ström på (men man vet ju aldrig).
Det tar nog inte så lång tid att lista ut, bor du i hyresrätt så bör ju fastighetsbolaget ha koll på vilka brytare som går till vad.
Jockefoten är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-09-12, 19:52   #33
göransson
Huset
 
Reg.datum: Jul 2010
Inlägg: 315
Citat:
Ursprungligen postat av Spiffy Visa inlägg
Bumpar med en ny fråga.

Garderoben i min hall är väldigt svår att utnyttja speciellt bra, eftersom väldigt stor yta av dörröppningen täcks av propparna.
Så min tanke är att helt enkelt flytta hela det "paketet" till höger till sidoväggen.
Som icke elektriker, så känns det som ett väldigt enkelt projekt.
Bara att plocka ner, och skruva upp det på väggen där huvudkablarna kommer ifrån. Eventuellt byta kablarna som går från propparna om dessa blir för korta för den nya placeringen.

Är det så enkelt?
Är det ens tillåtet att flytta detta?
Om det är tillåtet vad tror ni en sådan sak kan kosta.
Jag förstår att det är en elektriker som måste göra det, så jag tänker inte göra det själv om nu någon tror det.

Är elektriker och kan säga direkt att det är lite jobb med detta... Flytta centralen i sig är inte jätte svårt och tidskrävande men det jobbiga är att elbolaget måste dit och flytta deras mätare med. Samt att diverse matningar kommer säkerligen behövas förlängas så i mitt tycke tycker jag att du bör leva med lite mindre utrymme
göransson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-01-02, 17:23   #34
Spiffy
Smalfet med lem
 
Spiffys avatar
 
Reg.datum: Dec 2003
Ort: Malmö
Inlägg: 1 401
Citat:
Ursprungligen postat av göransson Visa inlägg
du bör leva med lite mindre utrymme
Det var så det blev, och nu är det snart flytt så nu spelar det ingen roll längre.

Nytt projekt!.
Har en gammal stol som jag skulle vilja slipa och olja. Idag är den lackad, så behöver ju slipa bort all lack.
Finns det något bra sätt att lösa upp limmet (trälim skulle jag tro) så att det går att plocka isär den? Skulle vara väldigt mycket lättare att slipa då nämligen.
Har testat lite med värmepistol, men det verkar inte gå så jättebra.
Spiffy är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-01-02, 20:46   #35
G_lund
En påse med mos.
 
G_lunds avatar
 
Reg.datum: Feb 2006
Inlägg: 1 242
Filmat i kompisen nyinköpta lägenhet för ~2 veckor sedan

https://dl.dropboxusercontent.com/u/...913_124417.mp4
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av ceejay Visa inlägg
Ska till akuten strax när mobilen är laddad
G_lund är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-01-02, 20:48   #36
R Scarpa27
Banned User
 
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Godismonstret
Inlägg: 4 693
Citat:
Ursprungligen postat av G_lund Visa inlägg
Filmat i kompisen nyinköpta lägenhet för ~2 veckor sedan

https://dl.dropboxusercontent.com/u/...913_124417.mp4
oh fifan blåsa ut lägenheten lägenhet
R Scarpa27 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-01-03, 19:30   #37
tp_88
Registered User
 
tp_88s avatar
 
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 10 622
Ska flytspackla en liten toalett framöver, och det har jag aldrig gjort tidigare. Det finns 2 värmerör i koppar, 2 vattenrör (plast) till en blandare, avlopp till blandare, avlopp till toalettstol och 1 vattenrör (plast) till toaletten.

Vattenrören i plast och avloppsrören går att gjuta in i flytspacklet, va? Kopparrören antar jag att man vill ha lite luft runt? Hur åstadkommer man det på ett smidigt sätt?
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av YTS Visa inlägg
Kosttillskott: 75g sill dagligen
tp_88 är uppkopplad nu   Svara med citat
Gammal 2015-01-03, 19:47   #38
R Scarpa27
Banned User
 
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Godismonstret
Inlägg: 4 693
det häftiga är ju att det finns en hel sida om flytspackel.
flytspackel.com är adressen
tips, bilder och allr du behöver veta mestadels

http://www.flytspackel.com/
R Scarpa27 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-01-03, 19:49   #39
tp_88
Registered User
 
tp_88s avatar
 
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 10 622
Jag var inne på sidan tidigare idag, men kunde inte hitta något om det jag frågar om.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av YTS Visa inlägg
Kosttillskott: 75g sill dagligen
tp_88 är uppkopplad nu   Svara med citat
Gammal 2015-01-03, 19:54   #40
R Scarpa27
Banned User
 
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Godismonstret
Inlägg: 4 693
Citat:
Ursprungligen postat av tp_88 Visa inlägg
Jag var inne på sidan tidigare idag, men kunde inte hitta något om det jag frågar om.
okay =) du kan ju alltid rådfråga de från flytspackel.com riktigt kunniga och svarar gärna gratis.
har själv skickat en fråga jag fick utförligt svar på
R Scarpa27 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-01-03, 20:03   #41
Latrommi
Banned User
 
Reg.datum: Jul 2013
Inlägg: 8
Vad är lämpligt att använda för att fylla igen ett hål efter opluggad skruv i ganska porös betong?
Latrommi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-01-03, 20:10   #42
R Scarpa27
Banned User
 
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Godismonstret
Inlägg: 4 693
Citat:
Ursprungligen postat av Latrommi Visa inlägg
Vad är lämpligt att använda för att fylla igen ett hål efter opluggad skruv i ganska porös betong?
så litet hål tryck i lite väggspackel... finns på biltema i småtuber..
väggspackel LH varianten för betong...

denna: http://www.biltema.se/sv/Bygg/Farg-o...kel-LH-361312/
R Scarpa27 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-01-03, 20:12   #43
Latrommi
Banned User
 
Reg.datum: Jul 2013
Inlägg: 8
Citat:
Ursprungligen postat av R Scarpa27 Visa inlägg
så litet hål tryck i lite väggspackel... finns på biltema i småtuber..
väggspackel LH varianten för betong...

denna: http://www.biltema.se/sv/Bygg/Farg-o...kel-LH-361312/
Det är väl kanske 1,5cm i diameter och 6cm djupt. Tror du att det funkar då?
Latrommi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-01-03, 20:14   #44
Olegh
mjau
 
Oleghs avatar
 
Reg.datum: Feb 2009
Inlägg: 445
Jag är ingen expert, men husfix kanske?
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av arjeplogarn Visa inlägg
Jag vill äga en range rover och en pool där vattnet rinner över kanten. Allt annat är detaljer egentligen.
Olegh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2015-01-03, 20:19   #45
R Scarpa27
Banned User
 
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Godismonstret
Inlägg: 4 693
Citat:
Ursprungligen postat av Latrommi Visa inlägg
Det är väl kanske 1,5cm i diameter och 6cm djupt. Tror du att det funkar då?
handlar ju om att täcka ett litet hål bara ja kör på det..
R Scarpa27 är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)