2017-10-15, 18:48
|
#32866
|
Aspirerande apa
Reg.datum: Nov 2015
Ort: Östersund
Inlägg: 1 789
|
Är bastu+kalldusch en bra grej när man är krasslig?
|
|
|
2017-10-15, 18:49
|
#32867
|
Three apples high and rising
Reg.datum: Jan 2003
Inlägg: 1 894
|
Citat:
Ursprungligen postat av blåvitt
Är bastu+kalldusch en bra grej när man är krasslig?
|
+Kossu så har du den finska universallösningen.
|
|
|
2017-10-15, 19:11
|
#32868
|
Registered User
Reg.datum: May 2007
Ort: Uddevalla
Inlägg: 5 473
|
Citat:
Ursprungligen postat av ARMSTARK
Om eliminationshaleringstiden för en medicin är X timmar, är dosen halverad (halveringstid) vid den tidpunkten eller helt borta?
|
Man brukar säga att för en medicin ska vara ute ur kroppen så är det fem halveringstider. Så för att veta helt säkert så ska du ta halveringstiden * 5 = ute ur kroppen. Så är det 10 timmar så är det alltså 50 timmar innan det är helt ute.
|
|
|
2017-10-15, 19:35
|
#32869
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2007
Inlägg: 11 827
|
Citat:
Ursprungligen postat av blåvitt
Är bastu+kalldusch en bra grej när man är krasslig?
|
Nae. Man brukar inte svettas lika stabilt om det sitter feberkänslor, och då är bastu direkt uteslutet. Ett kallbad kan kanske vara uppfriskande för stunden, men efteråt tror jag inte så mycket på't.
Promenad?
|
|
|
2017-10-15, 19:37
|
#32870
|
Illrar pillrar
Reg.datum: Jul 2005
Ort: Skogen
Inlägg: 5 089
|
Citat:
Ursprungligen postat av MasterChief
Han är en märklig typ, helt klart. Vid ett tillfälle idiotförklarade han Fuglesang för att han hört austronauten nämna något om att de kan bli farligt på rymdpromenader pga massan. Schulman bräkte på att det var sjukt att Fuglesang inte fattade att allt är viktlöst i rymden! Schulman har åsikter om allt men han kan verkligen inte mycket och kan inte heller dra slutsatsen att om en docent i fysik och tillika NASA astronaut säger något om rymden så är chansen tämligen stor att han rätt. Nä, istället bräker Schulman på hämningslöst trots att han inte vet ett jävla dugg om fysik.
Men han har blivit lite lugnare sista åren tycker jag.
|
Märklig?
Det där är ju snarare ett tydligt tecken på ett dumhuvud.
__________________
NO FEAT IS BEYOND MY REACH, I WILL WRITE MY OWN DESTINY.
Cardio Freak With Science
En Svensk Klassiker 2019/2020
PB: Böj 185 kg. Bänk 137,5 kg. Mark 235 kg.
|
|
|
2017-10-15, 20:06
|
#32871
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 351
|
Om man är en glad amatörhemmakock som aldrig gått någon form av kockutbildning osv, men ändå vill avancera "lite allmänt" i sin hemmamatlagning, vad sjutton tar man sig till då? Känns som att det är svårt att finna annat än grundkurser i matlagning via tex Medborgarskolan osv. Jag hade helt enkelt önskat mig en crash course i "detta bör du kunna för att ta din hemmamatlagning till en nivå som liknar restaurangmat"-kurs, typ. Youtube har inte gett särskilt bra utfall. Tips någon?
__________________
Citat:
“Where attention goes, energy flows. Where energy flows, life grows.”
|
|
|
|
2017-10-15, 20:27
|
#32872
|
Aspirerande apa
Reg.datum: Nov 2015
Ort: Östersund
Inlägg: 1 789
|
Citat:
Ursprungligen postat av Kimball
Om man är en glad amatörhemmakock som aldrig gått någon form av kockutbildning osv, men ändå vill avancera "lite allmänt" i sin hemmamatlagning, vad sjutton tar man sig till då? Känns som att det är svårt att finna annat än grundkurser i matlagning via tex Medborgarskolan osv. Jag hade helt enkelt önskat mig en crash course i "detta bör du kunna för att ta din hemmamatlagning till en nivå som liknar restaurangmat"-kurs, typ. Youtube har inte gett särskilt bra utfall. Tips någon?
|
Beställ hem såna där matkassar med recept i. Har hört från flera att det är ett väldigt bra sätt att bredda och utmana sig i köket.
|
|
|
2017-10-15, 20:30
|
#32873
|
Reg.datum: Apr 2015
Inlägg: 1 171
|
Citat:
Ursprungligen postat av Kimball
Om man är en glad amatörhemmakock som aldrig gått någon form av kockutbildning osv, men ändå vill avancera "lite allmänt" i sin hemmamatlagning, vad sjutton tar man sig till då? Känns som att det är svårt att finna annat än grundkurser i matlagning via tex Medborgarskolan osv. Jag hade helt enkelt önskat mig en crash course i "detta bör du kunna för att ta din hemmamatlagning till en nivå som liknar restaurangmat"-kurs, typ. Youtube har inte gett särskilt bra utfall. Tips någon?
|
Riktigt bra kockar skjuter väl ifrån höften mycket?
|
|
|
2017-10-15, 20:35
|
#32874
|
?
Reg.datum: Apr 2016
Inlägg: 3 683
|
Citat:
Ursprungligen postat av blåvitt
Beställ hem såna där matkassar med recept i. Har hört från flera att det är ett väldigt bra sätt att bredda och utmana sig i köket.
|
Fick tex den här i mitt FB-flöde idag:
https://sverigessvarastematkasse.se/
Det är ju bara ett reklamstunt för stockholmsgas, men ändå, verkar ju finnas lite sånt som du säger.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Diomedea exulans
Det är nog helt enkelt inte min grej att upprepade gånger bli slängd i golvet så skallen och ryggen värker och att ha svettiga, håriga män som bänder runt mina armar, stryper mig och sitter på mitt ansikte.
|
Citat:
Ursprungligen postat av Yes
Bob, jag vill ligga med dig.
|
|
|
|
2017-10-16, 12:07
|
#32875
|
Banned User
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 5 382
|
Citat:
Ursprungligen postat av Kimball
Om man är en glad amatörhemmakock som aldrig gått någon form av kockutbildning osv, men ändå vill avancera "lite allmänt" i sin hemmamatlagning, vad sjutton tar man sig till då? Känns som att det är svårt att finna annat än grundkurser i matlagning via tex Medborgarskolan osv. Jag hade helt enkelt önskat mig en crash course i "detta bör du kunna för att ta din hemmamatlagning till en nivå som liknar restaurangmat"-kurs, typ. Youtube har inte gett särskilt bra utfall. Tips någon?
|
Läs på om maträtterna du vill laga. Lär dig om råvarorna. Smaka på allt och prova fram vilka kombinationer som funkar bra.
Jag brukar tänka i termer om smak, färg och textur; hur jag kan få en bra och balanserad smakprofil, använda lämplig teknik/process för att lyfta fram smakerna och hur allting lirar med varandra. Viktigt också att förstå maträtten och råvarorna.
Sen är det ju lite som att lära sig spela instrument. Lär dig en låt i taget, något du tycker om, som ligger på lämplig nivå. Öva tills du kan spela den grymt bra, sen bygger du din repertoar på det viset.
|
|
|
2017-10-16, 12:58
|
#32876
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2009
Inlägg: 612
|
Citat:
Ursprungligen postat av Kimball
Om man är en glad amatörhemmakock som aldrig gått någon form av kockutbildning osv, men ändå vill avancera "lite allmänt" i sin hemmamatlagning, vad sjutton tar man sig till då? Känns som att det är svårt att finna annat än grundkurser i matlagning via tex Medborgarskolan osv. Jag hade helt enkelt önskat mig en crash course i "detta bör du kunna för att ta din hemmamatlagning till en nivå som liknar restaurangmat"-kurs, typ. Youtube har inte gett särskilt bra utfall. Tips någon?
|
http://www.restaurangakademien.se/re...akocken-1-0-2/
Skickat från min FRD-L19 via Tapatalk
|
|
|
2017-10-16, 13:32
|
#32877
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2003
Ort: Linköping
Inlägg: 167
|
Citat:
Ursprungligen postat av Kimball
Om man är en glad amatörhemmakock som aldrig gått någon form av kockutbildning osv, men ändå vill avancera "lite allmänt" i sin hemmamatlagning, vad sjutton tar man sig till då? Känns som att det är svårt att finna annat än grundkurser i matlagning via tex Medborgarskolan osv. Jag hade helt enkelt önskat mig en crash course i "detta bör du kunna för att ta din hemmamatlagning till en nivå som liknar restaurangmat"-kurs, typ. Youtube har inte gett särskilt bra utfall. Tips någon?
|
Har inte heller hittat något riktigt bra, det närmaste det du verkar vilja ha tycker jag är Stella Cullnary Han har ett häfte som han säljer som ska vara lite som en kurs, har dock inte testat. Har också podcasts, texter och videos. Det släpps dock i alldeles för långsam takt eftersom det bara är ett hobbyprojekt.
Annars finns det en hel del hemsidor/böcker med mer avancerade recept om man googlar runt. Sen är det väl bara att börja göra dem så lär man sig till slut vad som funkar :P
|
|
|
2017-10-16, 15:04
|
#32878
|
Dryg, slö & långsam
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 418
|
Citat:
Ursprungligen postat av Bärsärk
Riktigt bra kockar skjuter väl ifrån höften mycket?
|
Fast det bygger ju på att man kan hantverket.
|
|
|
2017-10-16, 15:10
|
#32879
|
Dryg, slö & långsam
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 418
|
Citat:
Ursprungligen postat av Kimball
Om man är en glad amatörhemmakock som aldrig gått någon form av kockutbildning osv, men ändå vill avancera "lite allmänt" i sin hemmamatlagning, vad sjutton tar man sig till då? Känns som att det är svårt att finna annat än grundkurser i matlagning via tex Medborgarskolan osv. Jag hade helt enkelt önskat mig en crash course i "detta bör du kunna för att ta din hemmamatlagning till en nivå som liknar restaurangmat"-kurs, typ. Youtube har inte gett särskilt bra utfall. Tips någon?
|
Vad är det som gör att din mat inte är som att käka på ute?
|
|
|
2017-10-16, 15:10
|
#32880
|
Banned User
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 5 382
|
De bästa kockarna har ju snarare en omänsklig noggrannhet.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:06.
|
|