2011-10-20, 12:23
|
#1
|
Proteinbarskonnässör
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
|
Skyr Yoghurt
Vecka 45 (om 3v) kommer en ny mejeriprodukt lanseras på den svenska marknaden. Produkten heter Skyr och är i grund och botten en isländsk yoghurt med hög proteinhalt.
Enligt uppgift innehåller den 16g protein per portion. Hur stora förpackningarna är eller hur stor en portion är framgår inte men av bilden att döma ser de ut att vara ungefär som Kesella i storleken.
Vad tror ni om denna produkt? Ett alternativ till smaksatt Kesella? Jag blir iaf sugen på att testa när de kommer. Frågan är var priset kommer ligga i förhållande till kvargen.
Kanske är det någon som redan har smakat Skyr?
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
|
|
|
|
2011-10-20, 12:25
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
|
Coolt! Jag har länge velat testa Skyr. Men bilden gör mig orolig eftersom det bara är smaksatta produkter. Jag vill ha naturellt och vill jag ha smak så fixar jag det själv.
|
|
|
2011-10-20, 12:27
|
#3
|
Klär i skinnrock
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 1 340
|
Läste om det i nån tråd här på kolo för ett bra tag sen och har varit sugen på att testa sen dess.
Men precis som Niclas så skulle jag vilja ha ett naturellt alternativ med.
Nån som vet hur det kommer smaka och hur konsistensen är?
Nåt i stil med grekisk youghurt kanske?
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Piranha
LOL, du vet så väl vad du skall göra med vägkonen. 
|
PB/Mål 2013 BP:140(150)/150(160) KB:190/220 ML:265/300
Tränar i skinnrock // Göteborg Kraftsportklubb
|
|
|
2011-10-20, 12:29
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av Nils.R
Nån som vet hur det kommer smaka och hur konsistensen är?
Nåt i stil med grekisk youghurt kanske?
|
Står lite här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Skyr
Om det liknar långfil så är jag ännu mer förväntansfull.
|
|
|
2011-10-20, 12:31
|
#5
|
Klär i skinnrock
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 1 340
|
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder
|
Tackar för länken.
Syrlig smak alltså, låter riktigt gott, lär bli dressing/dip och liknande på den mao, kan tänka mig smoothies kan bli gött med.
Långfil har jag faktist aldrig ätit, är det som filbunke i konstistensen, sådär lite småslemmigt?
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Piranha
LOL, du vet så väl vad du skall göra med vägkonen. 
|
PB/Mål 2013 BP:140(150)/150(160) KB:190/220 ML:265/300
Tränar i skinnrock // Göteborg Kraftsportklubb
|
|
|
2011-10-20, 12:39
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av Nils.R
Långfil har jag faktist aldrig ätit, är det som filbunke i konstistensen, sådär lite småslemmigt?
|
Köp långfil idag. IDAG!
Det är inte lite slemmigt, det får snor at framstå som vatten i konsistensen.  Skämt åsido, det är tjockt och väldigt slemmigt. Gott som tusan. Jag har nalltid vanlig filmjölk i min gröt av ren snålhet men då och då lyxar jag till med långfil.
|
|
|
2011-10-20, 12:42
|
#7
|
Klär i skinnrock
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 1 340
|
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder
Köp långfil idag. IDAG!
Det är inte lite slemmigt, det får snor at framstå som vatten i konsistensen.  Skämt åsido, det är tjockt och väldigt slemmigt. Gott som tusan. Jag har nalltid vanlig filmjölk i min gröt av ren snålhet men då och då lyxar jag till med långfil.
|
Låter precis som filbunke då mao 
Fast långfil kanske är ännu slemmigare?
Får absolut ta och köpa en förpackning nästa gång jag handlar, alltid kul att pröva nya matvaror.
Och lite offtopic men på tal om nya matvaror så längtar jag tills den nya saluhallen i gbg ska öppna och även den omtalade basaren eller vad det nu var dom kallade det ska bli av eller inte.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Piranha
LOL, du vet så väl vad du skall göra med vägkonen. 
|
PB/Mål 2013 BP:140(150)/150(160) KB:190/220 ML:265/300
Tränar i skinnrock // Göteborg Kraftsportklubb
|
|
|
2011-10-20, 12:45
|
#8
|
pilltjam
Reg.datum: Apr 2010
Ort: Gammal göteborgare
Inlägg: 2 585
|
Jag trodde det här var en tråd för alla som skyr yoghurt som pesten.
|
|
|
2011-10-20, 12:47
|
#9
|
Beer....my only weakness. My akillesheal if you will.
Reg.datum: Nov 2004
Ort: Oslo
Inlägg: 2 309
|
Den ær riktigt god! Funnits ett par år hær i Norge, och finns nu i några olika varianter typ Skyr Tzatsiki (stava?) och Skyr Naturell i extra stor førpackning.
Enda nackdelen ær att førpackningarna ær små och dyra.
EDIT: Tror en fp. ær på 150-200g (160 om jag minns rætt), och kostar 17-20NOK.
EDIT2: Ang. konsistens ær det som en fast youghurt.
Senast redigerad av raQblad den 2011-10-20 klockan 12:50.
|
|
|
2011-10-20, 12:48
|
#10
|
Klär i skinnrock
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 1 340
|
Citat:
Ursprungligen postat av raQblad
Den ær riktigt god! Funnits ett par år hær i Norge, och finns nu i några olika varianter typ Skyr Tzatsiki (stava?) och Skyr Naturell i extra stor førpackning.
Enda nackdelen ær att førpackningarna ær små och dyra.
|
Är det dyrt för att det är Norge eller är det även dyrt i förhållande till vanlig youghurt i Norge?
Hur pass mkt dyrare är det isf?
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Piranha
LOL, du vet så väl vad du skall göra med vägkonen. 
|
PB/Mål 2013 BP:140(150)/150(160) KB:190/220 ML:265/300
Tränar i skinnrock // Göteborg Kraftsportklubb
|
|
|
2011-10-20, 12:53
|
#11
|
Beer....my only weakness. My akillesheal if you will.
Reg.datum: Nov 2004
Ort: Oslo
Inlägg: 2 309
|
Citat:
Ursprungligen postat av Nils.R
Är det dyrt för att det är Norge eller är det även dyrt i förhållande till vanlig youghurt i Norge?
Hur pass mkt dyrare är det isf?
|
Det mesta ær ju lite dyrare æn i Sverige, men just Skyr ær dyrare æn vanlig yoghurt. Det beror væl på att det inte finns någon annan produkt som erbjuder det samma kanske.
Jag tror definitivt att den kommer kosta mer æn kvarg i Sverige. Kesella vet jag inte vad det kostar, men den ær ju dyrare æn kvargen så.
|
|
|
2011-10-20, 13:18
|
#12
|
Banned User
Reg.datum: Aug 2011
Inlägg: 76
|
Skyr per 100 g, jordgubbssmak:
Kcal: 75
Protein: 10 g
Kolhydrat: 8,5 g
varav sockerarter: 8,5 g
Fett: 0,2 g
Kostfiber: 0,1 g
Natrium: 0,04 g
Kalcium: 97 mg (12 %*)
Näringsvärdena är lika för varje smak verkar det som, länk: http://skyrsverige.se/vara-produkter/
|
|
|
2011-10-20, 13:29
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: May 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 690
|
Citat:
Ursprungligen postat av Dirty South
Skyr per 100 g, jordgubbssmak:
Kcal: 75
Protein: 10 g
Kolhydrat: 8,5 g
varav sockerarter: 8,5 g
Fett: 0,2 g
Kostfiber: 0,1 g
Natrium: 0,04 g
Kalcium: 97 mg (12 %*)
Näringsvärdena är lika för varje smak verkar det som, länk: http://skyrsverige.se/vara-produkter/
|
om de nu säljer naturell så hoppas jag verkligen att sockerhalten inte är så hög i den som de smaksatta.
|
|
|
2011-10-20, 13:32
|
#14
|
Beer....my only weakness. My akillesheal if you will.
Reg.datum: Nov 2004
Ort: Oslo
Inlägg: 2 309
|
Citat:
Ursprungligen postat av Silveta
om de nu säljer naturell så hoppas jag verkligen att sockerhalten inte är så hög i den som de smaksatta.
|
Jag tror det ær mest laktos?
5% socker i alla.
EDIT: Den norska naturella versionen innehåller næstan lika mycket socker.
Senast redigerad av raQblad den 2011-10-20 klockan 13:35.
|
|
|
2011-10-20, 13:33
|
#15
|
Beer....my only weakness. My akillesheal if you will.
Reg.datum: Nov 2004
Ort: Oslo
Inlägg: 2 309
|
Norska motsvarigheten plus tusen olika varianter, drikke skyr, tzatsiki skyr etc.
http://www.qskyr.no/
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:40.
|
    
|