2006-04-24, 11:32
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2006
Inlägg: 7
|
Bra såsrecept!
Hej Alla!
Jag undrar vilka goda såser ni brukar svänga ihop till kycklingen eller till andra maträtter?
Själv brukar jag göra en god sås på lättkessella, minimjölk, färsk chili och lite svartpeppar! Den är kanongod till kycklingfiléerna!
//Loka
|
|
|
2006-04-24, 12:00
|
#2
|
Segrare Bästa fysiken 2011!
Reg.datum: Nov 2005
Ort: skåne
Inlägg: 4 058
|
En enkel variant är att steka kycklingen i stekpanna, sen på slutet slå på buljong som kycklingen får småkoka klart i. Sen i med en klick creme fraiche eller grädde. Peppar och salt (om det behövs) Kanske nån örtkrydda.
Kanske citron. Kanske chili
|
|
|
2006-04-24, 15:45
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 223
|
Jag brukar köra hummus, tsatsiki, guacamole eller senap som såser.
|
|
|
2006-04-24, 17:17
|
#5
|
Oh la la
Reg.datum: Dec 2005
Inlägg: 1 833
|
Citat:
Ursprungligen postat av Kary
Jag brukar köra hummus, guacamole eller senap som såser.
|
Hur gör du dessa?
__________________
YES, I AM A MODEL!
|
|
|
2006-04-24, 18:20
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2006
Inlägg: 7
|
Citat:
Ursprungligen postat av mistermr
Hur gör du dessa?
|
Det undrar jag med! Låter gott!
//Loka
|
|
|
2006-04-24, 18:33
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2006
Inlägg: 81
|
nice!
|
|
|
2006-04-25, 14:12
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
|
Hummus är en kikärtsröra.
Mixa kikärtor, ca 100g med 1 vitlöksklyfta och en liten citrusrukt till bra konistens. Häll upp i en lämplig serveringsskål, ringla olivolja, strö hackat persilja samt flingsalt över.
Passar bra till lamm och mustiga grytor.
Guacamole är en avocadoröra.
Samma princip, +chili -citrus. Häll upp i en lämpling serveringsskål, gärna lite finhackad chili eller paprika och några droppar citrus ovanpå samt något grönt koriander t ex. ser trevligt ut.
Gärna till mexikansk mat.
Tzatziki är en yoghurtsås med vitlök.
Använd grekisk, turkisk eller avrunnen yoghurt till tzatzikin. Riv gurka och salta. Pressa ur vattnet ex mellan två bunkar. Finhacka vitlök, salta och peppra yoghurten. Laka ur gurkan så mycket som möjligt och arbeta in i yoghurten försiktigt.
Gärna till grillat.
|
|
|
2006-04-25, 15:59
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 223
|
Citat:
Ursprungligen postat av MyungChul
Hummus är en kikärtsröra.
Mixa kikärtor, ca 100g med 1 vitlöksklyfta och en liten citrusrukt till bra konistens. Häll upp i en lämplig serveringsskål, ringla olivolja, strö hackat persilja samt flingsalt över.
Passar bra till lamm och mustiga grytor.
Guacamole är en avocadoröra.
Samma princip, +chili -citrus. Häll upp i en lämpling serveringsskål, gärna lite finhackad chili eller paprika och några droppar citrus ovanpå samt något grönt koriander t ex. ser trevligt ut.
Gärna till mexikansk mat.
Tzatziki är en yoghurtsås med vitlök.
Använd grekisk, turkisk eller avrunnen yoghurt till tzatzikin. Riv gurka och salta. Pressa ur vattnet ex mellan två bunkar. Finhacka vitlök, salta och peppra yoghurten. Laka ur gurkan så mycket som möjligt och arbeta in i yoghurten försiktigt.
Gärna till grillat.
|
Åh titta, du gjorde jobbet åt mig. Tack.
|
|
|
2006-04-25, 16:32
|
#10
|
Ölkonnässör
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 020
|
Sidospår, vad är skillnaden mellan grekisk och turkisk yoghurt? Det var samma fethalt och sammansättning tyckte jag. är det bara smakskillnader eller är det även konistenskillnader?
__________________
|
|
|
2006-04-25, 20:43
|
#11
|
Uggla
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 12 076
|
prova kvarg istället för yoghurt. funkar kanon under deff
__________________
Don´t gör it
It´s not värt it
|
|
|
2006-04-25, 21:07
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 351
|
Coops egna vitlöksdressing är nästan den finaste jag testat, blev helt chockad! Supergod till kyckling på tvären och längden. Det är väl inte vara lika optimalt för viktnedgång som kvarg+vitlökspulver dock :/
|
|
|
2006-04-25, 22:59
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
|
Citat:
Ursprungligen postat av Mental
Sidospår, vad är skillnaden mellan grekisk och turkisk yoghurt? Det var samma fethalt och sammansättning tyckte jag. är det bara smakskillnader eller är det även konistenskillnader?
|
Det vet jag inte faktiskt. Någon skillnad är det nog, dock vet jag inte vad.
|
|
|
2006-04-26, 21:09
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2005
Ort: Bangkok
Inlägg: 1 442
|
grädde, kalvfond, soya, eventuellt buljong. så kan man även tillsätta vatten om man nu vill få ner fetthalten från ~36%
|
|
|
2006-04-28, 17:05
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
|
Varför ska du ha FOND och BULJONG i samma?
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:43.
|
    
|