Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2005-12-05, 00:16   #1
Räcerman
Registered User
 
Räcermans avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Östersund
Inlägg: 39
Enkla proteinbars

4 dl Havregryn
4 dl Proteinpulver - Jag har testat choklad och banan, smakade bra
2 rejäla msk honung
2 rejäla msk jordnötssmör
Ca: 1 dl vatten, man får prova sig fram för att få till rätt konsistens.

Rör ihop ingredienserna och baka ut till bars. Klart!
Räcerman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-05, 00:20   #2
Räcerman
Registered User
 
Räcermans avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Östersund
Inlägg: 39
Glömde 1.5 - 2 msk kakao
Räcerman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-05, 08:46   #3
Niclaaas
Banned
 
Niclaaass avatar
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 1 202
är det rågade (om man kan säga så till dessa ingridienser) matskedar till honungen och jordnötssmöret?

skall testat
Niclaaas är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-05, 14:42   #4
MyungChul
Registered User
 
MyungChuls avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
Jag skulle tro att det är "rågade", ja.
MyungChul är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-05, 16:28   #5
Räcerman
Registered User
 
Räcermans avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Östersund
Inlägg: 39
Desto mer honung och jordnötssmör desta energirikare och godare, så lassa på ordentligt om du inte är rädd för kalorier
Räcerman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-05, 16:48   #6
Catstyle
Registered User
 
Catstyles avatar
 
Reg.datum: Jan 2005
Inlägg: 3 284
Hur länge håller de ungefär?
Catstyle är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-05, 16:53   #7
GymTT
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 9 184
Har du räknat ut näringsvärdena?
GymTT är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-05, 19:25   #8
Inzza
Fuckar ut!
 
Inzzas avatar
 
Reg.datum: Apr 2004
Ort: GBG
Inlägg: 1 789
inte in i ugnen nånting?
__________________
Säger som Strandbyggarn, säg till om den där gainern funkar ;D. Blev förjävla sugen på att prova den nu. Har gått upp från 57kg till 58kg på ca 4 år. Har star nutritions gainer pro nu. Men den verkar inte hjälpa särskillt mycket.
Inzza är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-05, 23:24   #9
Räcerman
Registered User
 
Räcermans avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Östersund
Inlägg: 39
Catstyle: De håller i allafall 3-4 dagar i kylskåp.

GymTT: Inte räknat så noga men en sats torde bli runt 2000kcal, kan räkna på det senare när jag har tid.

Inzza: Nope, de blir ungefär som choklad/neger/kalla-dem-vad-du-vill-bollar i konsistensen.
Räcerman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-07, 15:49   #10
Raisedead
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 108
Nu har jag bakat ihop barsen, fast jag körde smeten ca 7 min i ugnen på 175 grader för att få bars, inte smet

Såhär gjorde jag:

Proteinbars
6 stycken á 110 g

Ingredienser:
155 g proteinpulver (whey-80 choklad)
155 g havregryn
25 g kakao
50 g honung
50 g jordnötssmör
50 g jordnötter (ej salta)
200 g vatten (kan nog använda mjölk om man vill)

Gör så här:
1. Häll i 200 g varmt vatten i en bunke.
2. Vänd redan i alla ingredienser, men vispa mellan varje för smeten blir tjock och trög, så det blir en mer jämnare och fin smet om du gör så.
3. Stryk ut smeten på bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 175 grader i 7-12 min
4. Kyl ned, dela upp i 6 bitar och njut!

Näringsvärde per 100 gram:
25,1 g protein.........34 E%
11,6 g fett.............35 E%
22,5 g kolhydrater...31 E%
295,6 kcal

Tips:
1. Använd en form som är lite mindre, så barsen blir ca 2 cm tjocka, och värm bara en kort stund i ugnen för att få en fast yta. Värmer man de för länge går man miste om krämigheten.
2. Värm honungen (exempelvis i mikron) så den blir flytande och lätt att vända i smeten.
3. Coating. Häll ett tunt lager med mörk choklad över barsen (skyddar även barsen från att bli fukt).


Måste säga att dom blev väldigt smakrika och krämiga, mycket likt de bars man kan köpa
Slängde i lite jordnötter för att få lite tuggmotstånd, men glöm bara inte att skölja av dom, om det är saltade dvs. Det skulle nog heller inte vara helt fel att ösa i en dl sötningsmedel för att få dom lite sötare, men dom smakade tokgött ialf!!

Jag gjorde tidigare dom här barsen (Egna proteinbars!) och jag måste säga att dom här blev mkt mkt godare!!!
Raisedead är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-07, 17:20   #11
Johan.S
Registered User
 
Johan.Ss avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Piteå
Inlägg: 1 505
Bara en liten fundering.. Om man som mig inte har en matlagningsvåg så skulle det ju vara intressant att veta på ett ungefär hur många dl 20g vatten är.
Johan.S är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-07, 18:18   #12
Raisedead
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 108
Citat:
Ursprungligen postat av Killer
Bara en liten fundering.. Om man som mig inte har en matlagningsvåg så skulle det ju vara intressant att veta på ett ungefär hur många dl 20g vatten är.
1 dl vatten är 100 g
__________________
Banana Banana Banana Banana Terracotta Banana Terracotta Terracotta Pie!
Raisedead är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-07, 22:13   #13
Johan.S
Registered User
 
Johan.Ss avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Piteå
Inlägg: 1 505
Citat:
Ursprungligen postat av Raisedead
1 dl vatten är 100 g

Johan.S är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-08, 19:10   #14
Ant
Registered User
 
Ants avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 324
Citat:
Ursprungligen postat av Raisedead
Nu har jag bakat ihop barsen, fast jag körde smeten ca 7 min i ugnen på 175 grader för att få bars, inte smet

Såhär gjorde jag:

Proteinbars
6 stycken á 110 g

Ingredienser:
155 g proteinpulver (whey-80 choklad)
155 g havregryn
25 g kakao
50 g honung
50 g jordnötssmör
50 g jordnötter (ej salta)
200 g vatten (kan nog använda mjölk om man vill)

Gör så här:
1. Häll i 200 g varmt vatten i en bunke.
2. Vänd redan i alla ingredienser, men vispa mellan varje för smeten blir tjock och trög, så det blir en mer jämnare och fin smet om du gör så.
3. Stryk ut smeten på bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 175 grader i 7-12 min
4. Kyl ned, dela upp i 6 bitar och njut!

Näringsvärde per 100 gram:
25,1 g protein.........34 E%
11,6 g fett.............35 E%
22,5 g kolhydrater...31 E%
295,6 kcal

Tips:
1. Använd en form som är lite mindre, så barsen blir ca 2 cm tjocka, och värm bara en kort stund i ugnen för att få en fast yta. Värmer man de för länge går man miste om krämigheten.
2. Värm honungen (exempelvis i mikron) så den blir flytande och lätt att vända i smeten.
3. Coating. Häll ett tunt lager med mörk choklad över barsen (skyddar även barsen från att bli fukt).


Måste säga att dom blev väldigt smakrika och krämiga, mycket likt de bars man kan köpa
Slängde i lite jordnötter för att få lite tuggmotstånd, men glöm bara inte att skölja av dom, om det är saltade dvs. Det skulle nog heller inte vara helt fel att ösa i en dl sötningsmedel för att få dom lite sötare, men dom smakade tokgött ialf!!

Jag gjorde tidigare dom här barsen (Egna proteinbars!) och jag måste säga att dom här blev mkt mkt godare!!!


Håller på att göra dessa nu, verkar mycket lovande, vad tror du/ni om hållbarheten vid coating i kylskåp? Vad tror ni om frysning?
Ant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-12-08, 19:30   #15
MyungChul
Registered User
 
MyungChuls avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
Det går alldeles utmärkt att frysa bars "trots" att dom är chokladöverdragna.
MyungChul är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)