Visa ett inlägg
Gammal 2011-10-19, 17:28   #34
Sheogorath
Förslag?
 
Sheogoraths avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Malmö
Inlägg: 23 774
Citat:
Ursprungligen postat av AtomicPuffin Visa inlägg
Detta vill jag lära mig mer om.

Varför spelar det roll vilka monosackarider man stoppar i sig för fettinlagringen?

Kaloriöverskott borde styra i min helt klart inte fullständiga världsbild, och väl där borde inte typen av socker man stoppar i sig spela speciellt stor roll. Eller lagras fruktos in som fett även vid kaloriunderskott för att kroppen inte kan göra någonting annat med det om levern är full?

Borde det inte ändå ge ett oförändrat resultat på fettmängden eftersom kroppen då måste bränna mer fett, för att otillgänglig fruktos ger ett artificiellt större kaloriunderskott tills det är inlagrat i fettet och redo att tas ut igen?
Fettlever. Fruktosen lagras gärna som fett i och omkring levern (visceral fettvävnad) men kroppen tycks inte börja bränna mer fett just där. Med ökad inlagring kring de inre organen men med oförändrat förbränningsmönster (fett tas i lika stor omfattning perifert och centralt som tidigare) fås en ogynnsammare fördelning över tiden. Det samma som blir resultatet vid alkoholkonsumtion helt enkelt. Ölmage = sockermage.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19381015

^
|
(Jämförelse mellan glukos- och fruktossötat dryck motsvarande 25% av energiintaget, 10-veckorsstudie på överviktiga):

"Although both groups exhibited similar weight gain during the intervention, visceral adipose volume was significantly increased only in subjects consuming fructose."
__________________
Jag ger inte sjukgymnastisk rådgivning via PM. Om vi etablerat en vårdrelation svarar jag inte på PM som rör din skada: Ring mig på arbetstid.

Citat:
Ursprungligen postat av eternallord Visa inlägg
Det krävs en bildad person för att reservera sin åsikt när man inte är tillräckligt påläst.

Senast redigerad av Sheogorath den 2011-10-19 klockan 17:33.
Sheogorath är inte uppkopplad   Svara med citat