Visa ett inlägg
Gammal 2009-03-10, 09:05   #18
Guddi
Registered User
 
Guddis avatar
 
Reg.datum: Jun 2006
Ort: Helsingborg
Inlägg: 3 428
Citat:
Ursprungligen postat av Snorkelfarsan Visa inlägg
Hur ställer man sig till det som Colting säger? Visst behöver man inte raffinerade kolhydrater eller raffinerad mat överhuvudtaget, och människor är ju uthålliga så vi kan ju vara igång länge på våra fettdepåer.
Men han är ju knappast näringsfysiolog även om han är en extremt duktig atlet, så det lär ju finnas brister i hans argumentation?

Vad säger ni andra som är riktigt insatta?
Den länken har varit uppe innan. Här är mitt svar då.

Han gör hur många påståenden som helst som han inte kan underbygga med några som helst bevis.

Hans egna berättelse om hur han inte presterade bra när han va yngre säger ingenting. Hur många unga finns det i eliten i de långa uthållighetssporterna? Det är regel mer än undantag att man börjar prestera på toppnivå först när man närmar sig/kommer över 30 års strecket. Colting börja prestera som bäst när efter han fyllt 28, hans karriär har med andra ord varit precis som de flesta andra uthållighetsidrottare och det finns inget som pekar på att det skulle vara kosten som gjort att han nått toppen (även om han själv tror det).

Den sena förbättringen ses som mest vid löpning och det hade varit kul att se olika splittider för Colting i de olika delarna och se om han förbättrat sig lika mycket i alla tre eller om det främst är löpningen där tiderna blivit bättre. Någon som har tillgång till denna information?

I övrigt så är Coltings kost när han tävlar ganska intressant. Följande är från när han skulle genomföra en svensk klassiker inom 24 timmar.

# 8 flaskor Vitargo (750ml)
# 6 flaskor cola
# 5 Red Bull
# 1 liter vatten
# 7 powergel
# 1 apelsin
# 4 muggar blåbärssoppa
# 1 kopp kaffe
# 2 portioner rispudding med marsansås
# 2 stora proteinkakor
# 1 proteinshake/ Vitargos Gainer´s Gold
# 1.5 påsar Ahlgrens bilar
# 1 liten bit drömrulltårta
# 1 stor Snicker

Citat:
Ursprungligen postat av mikaelj Visa inlägg
Effektivare utnyttjande av fett vilket gör att sockret blir den extra kick vid högre belastning, istället för att börja användas vid lägre belastning? Slippa mjölksyra i onödan, osv. Ju mindre kolhydrater du äter (och därmed mer fett), desto bättre blir kroppen på det.
Finns väldigt lite som stödjer den teorin för närvarande, eller inte själva teorin men att det skulle stödja prestationen. Du kommenterade själv i en tråd om just detta för bara några veckor sen så du är väl medveten om detta.

Det mest intressanta inlägget av William, http://www.kolozzeum.com/forum/showp...7&postcount=54

Hela tråden, http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=125085
__________________
Besök gärna min sida Träningslära.se
Guddi är inte uppkopplad   Svara med citat