Visa ett inlägg
Gammal 2009-02-14, 22:04   #40
A.Steinbach
Freak of Nutrition
 
A.Steinbachs avatar
 
Reg.datum: Mar 2007
Ort: Karlskrona
Inlägg: 755
Citat:
Ursprungligen postat av mikaelj Visa inlägg
Genom att inte förbruka dem, naturligtvis.

Hur förklarar du annars de vätskekilo de flesta tappar när de utesluter kolhydrater ur kosten?

(50% låter förresten som hämtat ur SNR, men befolkningsmålet är 55% så 412g är en bättre siffra.)
Precis som Guddi påpekade så anpassar kroppen sin substratförbrukning efter det man äter. Så äter man en viss mängd kolhydrater kommer man även förbränna en viss mängd kolhydrater. Vilket jag även skrev själv att kolhydratoxidationen ökar postprandiellt när man ätit ett kolhydratrikt mål.

Hur jag förklarar de vätskekilo de flesta tappar i början. Ja det kan ju variera en hel del beroende på den initiala glykogennivån när man startar.

T ex som man kunde se i den här studien så tappade deltagarna alltifrån 2-7,4kg de fyra första dagarna på en VLCD. Och den viktförlusten var ju då en kombination av fett, vätska, glykogen och kalium.

Glycogen storage: illusions of easy weight loss, excessive
weight regain, and distortions in estimates of body composition
Am J Clin Nutr 1992;56:292S-3S.


Man förlorar även kalium när man förlorar glykogen och kalium påverkar också vätskebalansen.

Ja befolkningsmålet ligger på 55E% kolhydrater. So what, det var bara ett exempel. Utgår man från en normalviktig normalaktiv man så är energibehovet lägre än 3000kcal och därmed även kolhydratintaget trots att hjärnan och nervsystemet fortfarande förbrukar över 100g kolhydrater.
A.Steinbach är inte uppkopplad   Svara med citat