handdator

Visa fullständig version : Sardeller??!!


Ronja
2007-08-15, 14:59
Vad är sardeller egentligen? smakade det för första gången idag och tyckte de var kanongoda, men sökte nu på google för att få veta vad de är för något, men hittade inga fakta. Nån som vet? är den rökt? kryddad?
Helt enkelt vad är en sardell?:D
*tjing*

Exhale_
2007-08-15, 15:01
Vad är sardeller egentligen? smakade det för första gången idag och tyckte de var kanongoda, men sökte nu på google för att få veta vad de är för något, men hittade inga fakta. Nån som vet? är den rökt? kryddad?
Helt enkelt vad är en sardell?:D
*tjing*

Googlade och fann som första post:

http://www.recepthjalpen.se/sardell.html

Evensar
2007-08-15, 15:01
"Saltade och inlagda i olja säljs de i konserv som sardell"

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ansjovis_(fisk)

Edit: Damn Exhale vann med nån sekund :)

Ronja
2007-08-15, 19:21
Googlade och fann som första post:

http://www.recepthjalpen.se/sardell.html

:laugh: Haha jo det står nog där, men har för gammal dator för att komma in på vissa sidor och den sidan är en av de som inte min dator klarar att visa, ska köpa ny dator inom en snar framtid!

Ronja
2007-08-15, 19:23
"Saltade och inlagda i olja säljs de i konserv som sardell"

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ansjovis_(fisk)

Edit: Damn Exhale vann med nån sekund :)


Tackar!

Nån som har nåt förslag med sardeller som smörgåspålägg? :D

MyungChul
2007-08-15, 22:20
kan ju med fördel mixas ihop till en ceasardressing med lite vitlök, citron, äggula, parmesanolja och mjölk samt SoP. Kanske har glömt något

mela
2007-08-15, 22:25
Tackar!

Nån som har nåt förslag med sardeller som smörgåspålägg? :D

Används i tapenad också.

Tapenad:
2 dl urkärnade svarta oliver
1/2 burk sardellfiléer
2 msk kapris
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja

Cohen
2007-08-15, 23:40
Glöm inte bort klassikern - Ägg och ansjovis!
Visserligen ansjovis och inte sardeller men ändå värd att prova om du gillar den senare. Annars kan man säkert också använda sardeller istället för den delen.

Koka ett ägg (4 minuter är optimalt!), skiva och lägg på en skiva grovt rågbröd av dansk typ. Lägg några fileér ovanpå och njut med en kall pilsner!

MyungChul
2007-08-15, 23:51
4 minuter? vad har du för äggkokare?

Cohen
2007-08-16, 00:31
4 minuter? vad har du för äggkokare?

En kastrull på en spis.

Uttryckte mig nog lite oklart dock:
Med fyra minuter menar jag alltså tiden från det att vattnet kokar. Lägger i äggen i kallt vatten, sätter kastrullen med äggen på plattan och när det kokar väntar jag fyra minuter.
Vitan blir stel men gulan blir lite härligt rinnig. Mums!