Pata
2007-08-15, 12:36
Det behöver ju förstås inte vara kossa som ska marineras men jag tänkte att det kunde vara trevligt med en marinadtråd så här i grilltider!
Så hur går du tillväga? Är du fanatiker och matar din kossa med rosmarin, masserar den med soja, rödvin och vitlök för att sedan omsorgsfullt operera bort den möraste biten, hänga upp den, dra på vitlökshandskarna (gymhandskar doppade i i sirap och skivad vitlök) och sedan "go rocky Balboa on the meat" tills den är mörare än ett slappt soffarlse?
Eller är du den stressade "tar med mig lite skivad gris i form av flintastek och skiter fullständigt om det fortfarande sitter bitar av svinpäls, och ben i fanskapet så länge den är färdigkryddad"?
Kanske du har fått för dig att djur har känslor och grillar bara sånna där grönsaker....vilka kryddor / marinader anväder du då?
Icke att förglömma, kinesernas favoritpippi .... kyckling! Här måste det finnas massor av hemmamarinader som bör förevigas i digital form!
Nå fram med recepten:
Mitt bidrag:
Patas biff / entrecote marinad:
1 del rödvin
2 delar soya (3 delar om du har japansk som inte är lika salt som mushroomsoy)
En skvätt citron
En matsked tomatpuré
svartpeppar, chili (färsk eller pulver alternativt cayene peppar)
1 -2 pressade vitlöksklyftor
Tror det var allt ... Bland i en skål och massera ca 2 cm tjocka skivor av köttet i marinaden och låt stå i kylen med folie över bunken minst ett par timmar!
Grilla på ganska hög värme för biff så den blir saftig i mitten eller helt genomstekt för den fetare entrecoten! *drool*
Så hur går du tillväga? Är du fanatiker och matar din kossa med rosmarin, masserar den med soja, rödvin och vitlök för att sedan omsorgsfullt operera bort den möraste biten, hänga upp den, dra på vitlökshandskarna (gymhandskar doppade i i sirap och skivad vitlök) och sedan "go rocky Balboa on the meat" tills den är mörare än ett slappt soffarlse?
Eller är du den stressade "tar med mig lite skivad gris i form av flintastek och skiter fullständigt om det fortfarande sitter bitar av svinpäls, och ben i fanskapet så länge den är färdigkryddad"?
Kanske du har fått för dig att djur har känslor och grillar bara sånna där grönsaker....vilka kryddor / marinader anväder du då?
Icke att förglömma, kinesernas favoritpippi .... kyckling! Här måste det finnas massor av hemmamarinader som bör förevigas i digital form!
Nå fram med recepten:
Mitt bidrag:
Patas biff / entrecote marinad:
1 del rödvin
2 delar soya (3 delar om du har japansk som inte är lika salt som mushroomsoy)
En skvätt citron
En matsked tomatpuré
svartpeppar, chili (färsk eller pulver alternativt cayene peppar)
1 -2 pressade vitlöksklyftor
Tror det var allt ... Bland i en skål och massera ca 2 cm tjocka skivor av köttet i marinaden och låt stå i kylen med folie över bunken minst ett par timmar!
Grilla på ganska hög värme för biff så den blir saftig i mitten eller helt genomstekt för den fetare entrecoten! *drool*