handdator

Visa fullständig version : Armbågs problem vid bicepsträning


Simson
2007-08-13, 13:18
Jag har haft problem med armbågssmärtor en längre tid speciellt vid biceps träning. Triceps funkar ok och även omvänd biceps curl vilket är den enda biceps övningen jag kört i 2-3 månader.

Smätran kommer om jag har armen böjd straxt över 90 grader och flexar, med eller utan vikt, med handflatan "uppåt".

Jag har precis hållit uppe med träningen i 2 veckor men det verkar inte ha hjälpt.

All hjälp & tips uppskattas.

cjs
2007-08-13, 13:38
Bicepstendinit?

Simson
2007-08-13, 23:55
Kollade in det lite. Nja, det gör ont på armbågens "utsida" dvs inte i bicepsmuslelfästet (antar jag). Jag misstänker att der är fästet för underarms eller triceps muskulaturen och att det har nåt att göra med att jag är obalanserat tränad. Men det är mest spekulation...

mallex
2007-08-18, 13:47
Kan det vara någon form utav tennisarmbåge?
Jag har haft problem med tennisarmbåge ganska länge och jag har också haft problem när jag kört biceps.

Om det är det så är väll vila + antiinflamatoriska det enda rätta.

InaIna
2007-08-18, 15:29
Att köra biepscurl med handflatan nedåt sliter ganska mycket på "tennisarmbågen" eller vad man nu vill kalla det. Därför är det troligt att du överbelastad denna muskel, och bör vila först och främst. Börja sedan träna med lätta vikter och till en början bara eccentrisk träning, det är skonsammare för musklerna och det hjälper till att bygga upp dem utan att fortsätta slita på dem. En bra övning är om du lägger underarmen på en bordsskiva med handen utanför kanten hållande en lätt vikt. Handflatan ned. Hjälp sedan handen upp med den andra handen, och håll emot med "den onda handen" på vägen ned. Lyft inte mycket, utan bara handleden. Hoppas du förstod?

Simson
2007-08-18, 15:51
Mallex och InaIna, tack för svar. Jag tror inte det är tennis armbåge, det är rörelsen du beskriver InaIna som INTE gör ont, den som gör ont är när jag flexar biseps med handflatan uppåt (som i tex bicepscurl).

Det ä klart att det kanske är nån variant av tennisarmbåge som ni föreslår. Jag visade dock armbågen för en vän som är läkare, dock inte på något sätt specialist på detta, och jag har för mig att vi uteslöt "vanlig" tennis armbåge, på något sätt, tror det skulle köra ont att flexa handryggen bakåt eller nåt, vilket det inte gjorde.

Jag har börjat köra lite egna rehab övningar där jag roterar underarmen med 90 graders böjd arm (lite som om man görper ur något med en sked i handen )och det har nog hjälpt litegrann, har dock bara kört i en vecka.

Ska prova övningen du föreslår också InaIna alltid värt att testa, tack för förslaget!

Simson
2007-08-18, 15:54
Kan det vara någon form utav tennisarmbåge?
Jag har haft problem med tennisarmbåge ganska länge och jag har också haft problem när jag kört biceps.

Om det är det så är väll vila + antiinflamatoriska det enda rätta.


Lite surt med antiinflammatoriska salvor när det fortfarande är sol ute :) Försöker nog vila, köra rehab och träna runt smärtan lite till. Möjligt att man skulle gå på antiinflammatoriska men dom är ju även smärtlindrande vilket kan göra att man tränar igenom smärta som man inte borde (inte bara armbågen utan axlar etc)

Har precis vilat i 3 veckor (semestern) och det hjälpte inte, vängre blir nog svårt att vila helt :(

Fixade det sig med din armbåge?

Salle
2007-09-11, 12:38
Jag har haft tennisarmbåge i 1,5 år och det är precis de symptomen du beskriver. Det gör ont när man kör bicepscurl eller liknande rörelse. Passa dig noga och följ inainas exempel.