handdator

Visa fullständig version : Hur länge tar de innan kroppen ställer om sig.


terese_sixtensson
2007-08-12, 19:18
Jag har lite problem med min mage, och nu har de vart illa ett bra tag.
Jag har vart hos flera läkare och de säger hela tiden olika saker: Du äter för lite, du äter för mycket, du ska äta de här, du ska inte äta de här osv...
men inget verkar fungera.
Nu har jag ätit ungefär samma ett par veckor men känner att de inte riktigt fungerar så bra.
Så därför har jag bestämt mig för att föra matdagbok och se vad det är jag inte ska sätta i mig.
Så nu undrar jag hur lång tid man ska vänta tills man tar bort något, eller lägger till något.
Tänkte att jag skulle köra på som vanligt nu fast striktare och ta bort sånt som jag vet är direkt olämpligt som mc donalds, rökning, choklad, chips, godis, dricka osv.... (Nu låter det som jag äter detta varje dag, men så är inte fallet.) I alla fall räcker det med två veckor eller ska man vänta ännu längre innan magen är van vid den kosten, och man ser om det är bra för magen eller inte ?

Senast jag var hos läkaren så fick jag tips på två mediciner jag ska testa också, men tänkte att det har ju faktiskt vart bra en gång i tiden och jag bör nog hitta felet innan jag börjar proppa i mig mediciner, har testat naturmedel men de funkar inget vidare heller, gör bara min plånbok tunnare.

olle lindblad
2007-08-12, 19:20
Men om du har fått medicin har du väl en diagnos?

terese_sixtensson
2007-08-12, 20:15
nej asså det är receptfria mediciner som kan hjälpa mot mitt magont och magproblem och inga mediciner jag fått utan bara fått tips på att jag kan ta för att hjälpa det hela, men känner att det känns lite onödigt även om de kan hjälpa så känns det som att de går att motverka med rätt kost.
Bara jag vet vad de ärt jag ska undvika, så min fråga kvarstår hur länge tar det innan kroppen ställer om sig.

L-Sami
2007-08-12, 20:43
Bara jag vet vad de ärt jag ska undvika, så min fråga kvarstår hur länge tar det innan kroppen ställer om sig.

Jag tror att det är helt individuellt, finns nog inget exakt svar på den där frågan.

Rahf
2007-08-12, 20:44
Det tog min mage 1-1½ månad av konstanta oroligheter innan den ställde in sig på nya livsmedel som jag släppte ner i svalget.

Vad som oroar en person kan funka bra för en annan. Du måste ta reda på det själv.

För övrigt åt jag på McD för första gången på ett år för en dag sen. Jag har inte haft en så obehaglig magkänsla på länge nu.

Superwind
2007-08-12, 21:29
Min kombo (delar boende med en kompis) har haft väldiga problem med sin mage, och när hon skulle börja testa sig fram så fick hon vänta 2 veckor mellan varje ändring. Nu har hon uteslutit gluten ur kosten och är i stort sett helt ok i magen. Ibland blir det lite missflax, men väldigt sällan.

Endura
2007-08-12, 23:57
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=98953

Milia
2007-08-13, 07:38
Hur yttrar sig dina magproblem mer exakt? och vad är det för mediciner du blivit rekommenderad?

Vinter
2007-08-13, 07:50
Jag skulle söka runt lite och försöka få tag på en läkare som är specialist på mer kost relaterade problem, känns inte så seriöst med allmänläkare som börjar med att skriva ut nått preparat(brukar inte hjälpa utan bara dra ut på tiden). Försök få reda på om du är överkänslig mot något i kosten, ta tester på ditt blodsocker etc.

YTS
2007-08-13, 08:29
Jag har lite problem själv med magen, men sen jag minska ner mjölken från 1l till ca 2-3 dl per dag, har det blivit bättre. Det är också ganska vanligt att folk blir lösa i magen från och till, utan att man kan finna nå'n direkt orsak. Det finns en svensk produkt som hjälper ganska bra mot detta, som heter AF-flakes, det är havre som mältats och ångbehandlats på ett speciellt sätt, som gör att ett hormon (AF har jag för mig det förkortas) som reglerar vätskeupptaget ökar. Denna produkt finns dels helt ren som AF-Flakes (Mycket dyr) och utblandad som müsli och skorpor (Magiform sortimentet, dessa är billigare, även räknat till mängden aktiv substans). Det rekommenderas att ta en portion 3 gånger dagligen och en portion är beräknad till en kroppsvikt på 60 kg. Det tar ca 10 dagar innan full effekt uppnåtts. Jag rekommenderar de som vill prova att inte ta 3 portioner per dag om de inte har stora problem med lös mage, eftersom man kan bli förstoppad om man tar för mycket. Prova t.ex. med en portion dagligen om du är tjej och 1-2 portioner om du är man.