handdator

Visa fullständig version : Godis / snacks recept med bilder!


mats-
2007-08-09, 11:11
Tjenare! Tänkte vi kunde samla alla goids / snacks recept i en tråd! Så skicka in era recept på sånt ni äter när ni blir godis-sugna! :D

mats-
2007-08-09, 11:38
Smoothie

2 1/2 dl vaniljyoghurt eller mild naturell youghurt
1/2 banan
1 dl frysta bär, kiwi eller det ni vill ha i.

Blanda ihop allt med en mixer och njut! Jag brukar lägga i några isbitar och ställa in den i kylen så den blir riktigt kall och god!


Gjorde en med fryst ananas (köpt från Ica, 250g 15kr) idag, gott!

mela
2007-08-09, 11:56
Chokladmousse

50 g mörk blockchoklad + 50g vit blockchoklad
2 äggulor
½ dl starkt kaffe
3 msk strösocker
2,5 dl vispgrädde
1 cl baileys

Vispa grädden separat så att den är fast men inte för fast i en egen bunke.
Vispa ihop äggula och strösocker i en bunke så att det blir poröst.
Smält chokladen.
Blanda ihop alla ingredienser ordentligt och portionera sedan i något, kanske vinglas?

Ställ in i kylen.

När moussen har stelat dekorera med jordgubbar/hallon och grädde.

Otto P
2007-08-09, 11:59
Frysta hallon, frysta björnbär, banan, saft från lime och havregryn

Torwald
2007-08-09, 12:06
Chokladmousse

50 g mörk blockchoklad + 50g vit blockchoklad
2 äggulor
½ dl starkt kaffe
3 msk strösocker
2,5 dl vispgrädde
1 cl baileys

Vispa grädden separat så att den är fast men inte för fast i en egen bunke.
Vispa ihop äggula och strösocker i en bunke så att det blir poröst.
Smält chokladen.
Blanda ihop alla ingredienser ordentligt och portionera sedan i något, kanske vinglas?

Ställ in i kylen.

När moussen har stelat dekorera med jordgubbar/hallon och grädde.

OMFG *drool*

mats-
2007-08-09, 12:14
OMFG *drool*

Chokladmousse

50 g mörk blockchoklad + 50g vit blockchoklad
2 äggulor
½ dl starkt kaffe
3 msk strösocker
2,5 dl vispgrädde
1 cl baileys

Vispa grädden separat så att den är fast men inte för fast i en egen bunke.
Vispa ihop äggula och strösocker i en bunke så att det blir poröst.
Smält chokladen.
Blanda ihop alla ingredienser ordentligt och portionera sedan i något, kanske vinglas?

Ställ in i kylen.

När moussen har stelat dekorera med jordgubbar/hallon och grädde.

:eating: !! Nu vet jag jag och min flickvän ska göra ikväll. *whistle*
Eller nä...det får nog bli en överraskning!

mats-
2007-08-09, 12:15
Frysta hallon, frysta björnbär, banan, saft från lime och havregryn

Hur mycket av varje?

Nimille
2007-08-09, 12:19
Missbrukar sönder detta, minst en gång om dagen nu under sommaren.
2 bananer
4 scoops of glass
Lite vaniljsocker
and finally half a liter mjölk

http://static.pici.se/pictures/zHDkfOQJI.jpg
http://pici.se/pictures/BlEFVnVdS.jpg

mats-
2007-08-09, 12:21
Missbrukar sönder detta, minst en gång om dagen nu under sommaren.
2 bananer
4 scoops of glass
Lite vaniljsocker
and finally half a liter mjölk

http://static.pici.se/pictures/zHDkfOQJI.jpg
http://pici.se/pictures/BlEFVnVdS.jpg


Hur länge håller sig en sån kanna med milkshake i kylskåpet?

Otto P
2007-08-09, 12:22
Hur mycket av varje?


Hmm bra fråga, vet inte. Godtycklig mängd :) Jag brukar bara ta lite på känn sådär...:em:

mela
2007-08-09, 12:23
:eating: !! Nu vet jag jag och min flickvän ska göra ikväll. *whistle*
Eller nä...det får nog bli en överraskning!

Riktigt gott är det iaf *drool* Inte så bra för sommarformen dock.
Man kan byta ut baileysen mot kaluha eller vad man nu föredrar för likör.

Nimille
2007-08-09, 12:24
Hur länge håller sig en sån kanna med milkshake i kylskåpet?
Dunno, dricker alltid upp de direkt. :)
Men om man bortser från att glassen smälter lite och den blir mer flytande i konsistensen så borde den kunna
stå kallt 1-2dygn kanske.

mats-
2007-08-09, 12:26
Musligodis


100 gram mörk choklad
3 dl musli tex Eterna


Smält chokladen över vattenbad. Blanda i musli och bred ut blandningen på ett bakplåtspapper. Garnera gärna med någon fruktdel från muslin tex torkad jordgubb.

P 10%
F 36%
K 54%

mats-
2007-08-09, 12:33
Musligodis fortsättning..

Glömde lite.

12 portioner
1 portion = 79 kcal

Rahf
2007-08-09, 14:36
Dunno, dricker alltid upp de direkt. :)
Men om man bortser från att glassen smälter lite och den blir mer flytande i konsistensen så borde den kunna
stå kallt 1-2dygn kanske.


Säg 1½ - 2 dygn i kyl absolut max. Det är ungefär som mjölk i en helt öppen förpackning med tillhörande ingredienser som också övermognar/härsknar.

mats-
2007-08-12, 21:07
Päronhalvor med after eight

Lägg päronhalvor på ett eldfast fat.
Lägg på en bit after eight på varje päron.
Låt det stå inne i ugnen på ca 200 grader tills minten har smällt.

Morty
2007-08-12, 21:26
Minten ser god ut ._.

Alfred Nobel
2007-08-12, 21:31
Livsfarlig kombination Mats :thumbup: och till de kanske en proteindryck med mintchoklad smak? :)

farre
2007-08-12, 21:38
Mats, det där är så jävla gott *drool*

mats-
2007-08-12, 22:13
Minten ser god ut ._.

Den är god! ;)

Livsfarlig kombination Mats :thumbup: och till de kanske en proteindryck med mintchoklad smak? :)

Varför inte!

Mats, det där är så jävla gott *drool*

Åt det precis..lika gott varje gång! *drool*

Sadde
2007-08-12, 22:46
Päronhalvor med after eight

Lägg päronhalvor på ett eldfast fat.
Lägg på en bit after eight på varje päron.
Låt det stå inne i ugnen på ca 200 grader tills minten har smällt.

det där var nog bland det coolaste jag sett på länge, måste testas! :)

mats-
2007-08-12, 23:41
det där var nog bland det coolaste jag sett på länge, måste testas! :)

Jag använde konserverade päron, men det borde fungera lika bra med vanliga päron. Lycka till! :thumbup:

MyungChul
2007-08-13, 09:23
de konserverade päronen är ju dock marinerade.

Fed up
2007-08-13, 10:44
Blåbärs- och hallontårta:
Ta tre marängbottnar, koka sås på 1 dl vatten+1 dl socker+1 dl kakao, koka till den blir seg. Låt svalna och bred sen på första botten. Blanda frusna hallon och grädde (blir som hård "glass" ) och bred på andra lagret. Bred ut resten av grädden (ca 4 dl totalt) och bred utanpå kreationen. Toppa med så mycket blåbär och hallon du kan hitta. ÄT!

OBS! detta är inte en tårta man gör på morgonen och äter på kvällen då marängen löser upp sig rätt snabbt.

Fed up
2007-08-13, 10:51
Schwartzwaldtårta:
mal/finhacka nötter eller köp färdighackade och rosta dem. Vispa äggvitor och socker till fluff, vänd ner nötterna. Rita ut cirklar på ca 23 cm på bakplåtspapper och bred ut massan och in i ugn i 10 min. Låt bottnarna svalna.
Smält 100 g mörk choklad och bred ut tunt på bakplåtspapper, skär upp massan i sneda fyrkanter och lägg i frysen om de inte stelnar ordentligt.
Vispa 4-5 dl grädde och blanda ner vaniljsocker. ta ungefär hälften och riv ner mörk blockchoklad i, bred denna chokladgrädde mellan bottnarna och resten ovanpå.
Ställ chokladrutorna i och runt tårtan och sikta lite kakao ovanpå. ÄT!

(obs, jag minns inte alla mått i huvudet men kan hämta kokbok om ni
är så lata att ni inte orkar kolla själva. :D skrev mest ner detta fuskrecept för att visa hur lätt/svår denna tårta är att göra.)

Corpze
2007-08-13, 11:09
Blåbärspaj

Deg lr vad man kan kalla det...
125g smält smör
2dl socker
1,5dl mjöl
2dl havregryn
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker

blanda de torra först, sen i med smöret och rör till en go deg, fyll sedan en form med valfria bär, denna gången tog jag blåbär (frukt och bär med mkt vatten kan man pudra lite potatismjöl över för att det inte ska bli så söligt i botten av pajen. jordgubb är också en höjdare! 15min 200grader

http://img460.imageshack.us/img460/9378/dsc00097rq5.jpg

lectris
2007-08-13, 12:15
Blåbärspaj

åhh *drool* gjorde själv blåbärspaj nu i helgen.. bland det godaste som finns, speciellt tillsammans med en skopa vaniljglass. :thumbup:

lectris
2007-08-13, 12:23
Kladdkaka från himlen:

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g krossad mörk choklad
Kokos
Cirka 100 g hackad hård nougat

Sätt ugnen på 175 grader, smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos. Smält smöret i en kastrull. Vispa samman ägg och socker pösigt, vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt det smälta smöret och vispa ihop. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.

Häll all smet i formen och grädda ~15-20 min. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter och strö på den hackade nougaten som smälter efter ett tag. Låt kakan svalna i kylen i ett par timmar så att nougaten stelnar och servera med grädde, glass eller något annat smarrigt. :thumbup:

41599

mats-
2007-08-13, 23:27
Blåbärs- och hallontårta:
Ta tre marängbottnar, koka sås på 1 dl vatten+1 dl socker+1 dl kakao, koka till den blir seg. Låt svalna och bred sen på första botten. Blanda frusna hallon och grädde (blir som hård "glass" ) och bred på andra lagret. Bred ut resten av grädden (ca 4 dl totalt) och bred utanpå kreationen. Toppa med så mycket blåbär och hallon du kan hitta. ÄT!

OBS! detta är inte en tårta man gör på morgonen och äter på kvällen då marängen löser upp sig rätt snabbt.

Mmmmmmmmm.

Blåbärspaj

Deg lr vad man kan kalla det...
125g smält smör
2dl socker
1,5dl mjöl
2dl havregryn
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker

blanda de torra först, sen i med smöret och rör till en go deg, fyll sedan en form med valfria bär, denna gången tog jag blåbär (frukt och bär med mkt vatten kan man pudra lite potatismjöl över för att det inte ska bli så söligt i botten av pajen. jordgubb är också en höjdare! 15min 200grader


Mmmmmmmmm.

Kladdkaka från himlen:

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g krossad mörk choklad
Kokos
Cirka 100 g hackad hård nougat

Sätt ugnen på 175 grader, smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos. Smält smöret i en kastrull. Vispa samman ägg och socker pösigt, vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt det smälta smöret och vispa ihop. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.

Häll all smet i formen och grädda ~15-20 min. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter och strö på den hackade nougaten som smälter efter ett tag. Låt kakan svalna i kylen i ett par timmar så att nougaten stelnar och servera med grädde, glass eller något annat smarrigt. :thumbup:

Mmmmmmmmm.

:)

Super_Johan
2007-08-17, 11:17
http://www.kolozzeum.com/forum/attachment.php?attachmentid=41599&d=1187003820

Ser ju sjukt gott ut... men kalorier?! :(

lectris
2007-08-17, 13:20
http://www.kolozzeum.com/forum/attachment.php?attachmentid=41599&d=1187003820

Ser ju sjukt gott ut... men kalorier?! :(

Den är sjukt god. :D Blev till och med utnämnd till sveriges godaste kladdkaka ;)

Äh, kalorier. Har man ätardag så är det bara att svulla på. Och sen behöver man inte äta hela kakan heller (även fast det är svårt) men en såndär bit innehåller väl ca 3-400kcal inkl. tillebehör. :hbang:

Sadde
2007-08-17, 20:19
http://www.mysolutions.se/upload_files/files/temp/bildernahihihihi%20010hehehe.png

lite gottiligottgott :)

MyungChul
2007-08-17, 21:50
Keselladrink med hallon och blåbär:thumbup:

Jacky
2007-08-18, 07:49
Har inte tagit bilden själv, men men...
Får en kamera om typ 3 veckor...då ska jag foootaaa massorr...
Recept från suketter:

Kalorisnåla kokosbitar 30 st

http://www.suketter.cederroth.com/images/receptbilder/godisrutor.jpg

Vatten, hett 1,5 dl
Gelatinpulver 1,5 msk
Äggvita 1 st
Suketter Flytande 1 kapsyl

Till formen:
Kakao 3 tsk
Kokosflingor 4 tsk

Klä en liten långpanna med smörpapper. Blanda kakao och kokosflingor och strö hälften i formen. Blanda det heta vattnet och gelatinpulvret och vispa ur mesta värmen med elvisp. Tillsätt äggvitan och sötningsmedlet. Vispa högst 10 min tills vitan blir vit och fast. Tryck ut skummet i formen och släta ut med vattensköljd kniv. Strö över resten av kokosblandningen. Låt stå kallt och skär sedan i bitar.

Mitt förslag: Även ha på hackade nötter

Cirka 5-10 kcal per bit!

Kung Bruno
2007-08-20, 09:06
Kalorisnåla kokosbitar

Haha, jag försökte ... det blev en ordentligt brun-vit smet ... Men gott var det iaf.

Jacky
2007-08-20, 10:31
Haha, jag försökte ... det blev en ordentligt brun-vit smet ... Men gott var det iaf.
Mitt försök blev oxå ganska bra. Ska prova göra en laddning ikväll igen. Tror att man måste få in tekniken lite...gott som sagt!

euforiah
2007-09-16, 17:21
Marabou kladdkaka


Smet:
2 dl socker
2 ägg
100 gram Marabou Daim
80 gram margarin
1 3/4 dl vetemjöl

Glasyr:
100 gram Marabou Scweizernöt
4-5 msk vispgrädde

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.
Smält Marabou Daim och margarinet.
Blanda ihop ovanstående väl tillsammans med mjölet.
Grädda i 175 grader i 20 min, längst ner i ugnen.
Låt kakan svalna.

Gör under tiden glasyren genom att smälta Marabou Scweizernöt ihop med grädden.
Lägg på glasyren.. NJUT!!

*Chokladen i receptet går att byta ut mot annan choklad såsom apelsinkrokant, mintchoklad, mörkare choklad, vit toblerone, daim, lägga i kakao, russin, osv.



Den är värd att testa!!
Reggade mig här bara för att trycka in detta recept!=)
Satt o läste alla recept o tips här i en 40min tills jag kom fram till att.. "nä..nu jävlar ska dom få superreceptet ever här" :D