handdator

Visa fullständig version : Självförvållat? Fattar noll..


Lellan
2003-04-05, 12:15
Jag VET att jag kan verka tjatig, men jag måste fråga iaf..Har suttit och räknat hela kvällen och dagen och läst osv...

Doktorerna hittar aldrig felet på mig, min ämnesomsättning är periodvis bedrövlig - det är några hormoner (nåt t-nånting?) som ligger lägre än vad de ska (den har även legat högre än normalt en gång de kollade, då hade jag skyhög vilopuls, illamående osv). De har kollat sköldkörtel osv men det verkar inte vara något fel där. Dessutom är levervärdena alat och asat riktigt kassa ibland (levern är som förgiftad/inflammerad).

Det jag märker av det hela är väldigt trötthet,ont/kram under revben när värdena är som sämst - annars mår jag bra.

Nu är det så att jag legat lågt på kcal åtminstone i några år (hade ingen riktigt koll på hur jag åt innan), som lägst runt 1200 kcal, ibland med rejäla ätardagar. När jag äter ordentligt ligger jag runt 2000 kcal men pga uppgång/viktbalans närmar det sig ofta 1500 kcal.

Har nu suttit och räknat ut BMR genom alla metoder jag kan hitta + mätt upp (snörstump och karta! :D ) hur långt jag går om dagarna och hur mkt jag tränar i genomsnitt. Har räknat lågt men enligt det skulle min energibalanskcal ligga på knappt 4000??? I snitt?? :eek: Det kan väl aldrig stämma.. :confused:

OM det stämmer, kan jag ha sabbat min ämnesomsättning själv? Kan man bete sig så att hormonbalansen rubbas? Sedan läste jag lite om levern, att den kan visa tecken på förgiftning vid svält?

Vore ju extremt pinsamt och dumt om allt strul är självförvållat.. :em:

Det här går lixom inte ihop i mitt huvud, tränar ju styrketräning sen ett litet tag och jag tycker mig faktiskt ha fått NÅN liten muskel här och där - om det nu är så kroppen är under svält kan den väl inte lägga på sig sånt el bli starkare? Och jag ser DEFINITVT inte undernärd ut.. ? Snarare välgödd! Skulle överflödet från ätardagar räcka till muskelmassan och hullet eller?

Total förvirring här.. :MrT:

Munter
2003-04-05, 12:18
Har du inte testat att äta >2000 kcal några månader och se hur du mår då ? Det är ju ganska enkelt sätt att få reda på hur det ligger till.

Lellan
2003-04-05, 12:35
Det är det som jag tänker försöka med nu, tyvärr har jag någon spärr som inbillar mig att jag gör mig själv en gentjänst och det bara kommer leda till fördärv.. :(

Vill gärna ha lite mer "kött på benen" för att våga testa.:em: Nosar på 2000 i snitt nu, vågar inte mer om det är så att det är något som styr hormonerna så att basalomsättningen ÄR lägre pga det (inte pga kcalnivån), det har pratats om piller (Levaxin) så om det är det jag behöver vill jag ju ha det..

Men sist så var värdena nästan normala så de skulle testa igen.. då slog det mig att det kanske är en effekt av att jag ökat fettintag el nåt sånt.

Fast du har ju rätt, enklast vore ju att testa. Blev mest chockad över att det är så många extra kcal pga träning nu när jag verkligen räknade efter.

Laan
2003-04-05, 18:11
Det där med ont under revbenen är ett av de symptom som finns för sk fettlever, ett förstadie till skrumplever hos alkoholister. så troligen är det väl något konstigt med levern?

Mvh kvacksalvar laan :em:

Wilson
2003-04-05, 21:22
nu förstår inte jag riktigt..
kan man rubba sin energibalans och hormoner genom att hela tiden hålla koll så man inte lägger på sig fett? blev bara nyfiken på det...
eller hur lyckas man förstöra detta system?

Grahn
2003-04-05, 23:01
Drar man kroniskt ner på kcal helatiden så når man tillslut fram till målet och blir fet av att ätaingenting och sjuk av att befinna sig inom en mils radie av minsta smittorisk. Dessotom är man underbart apatisk och nedstämd konstant.

Wilson
2003-04-06, 01:01
tack,du har då svar på allt du ;)

finns det nåt slut på universum?

PlutonB
2003-04-06, 01:04
Det där T-nånting du nämner är förmodligen T3/T4 hormon. Dessa är sköldkörtelns primära hormon, som inverkar mycket starkt på den basala ämnesomsättningen. Levaxin, som du skriver om, är syntetiskt T4 som sätts ut mot hypothyreodism (för lite produktion av eget thyroideahormon).

Vad man även bör titta på är om ditt TSH värde är normalt. TSH är hypofysens hormon för att stimulera frisättning av T3/T4 hormon från sköldkörteln. Avvikelser på detta värde är även av vikt för att kunna bestämma orsaken till eventuella avvikelserna i T3/T4 värden. Men det antar jag att din läkare gjort.

I övrigt instämmer jag med grahn. Ett ständigt neddraget kcal-intag leder till att kroppen sparar på det som finns. Bla genom att dra ner på thyroideahormon nivån. Men det finns en förbannad massa andra hormon som inverkar på ämnesomsättning/energiintag också... Det enda man egentligen kan rekommendera är att du pratar med din läkare igen. Eller hittar en annan om du inte är nöjd.

Lellan
2003-04-06, 01:43
Fet, apatisk Lellan med kasst immunförsvar och fettlever (??) har under två års tid pratat med femtielva doktorer.. :furious: Nedstämd är bara förnamnet.. :(

De senaste två gångerna som jag har ringt och tjatat mig till tester har de visat på gränsen till normala värden. Levervärdet var helt bra sist! :) (några månader bakåt) Så då tycker de att jag är extra gnällig när jag inte ger mig, de går med på att testa igen men annars händer ingenting.. i början var det full fart på varje doktor men jag är väl inte tillräckligt sjuk eller nåt för de tröttnar efter ett tag.:smash: Kost har vi fö aldrig diskuterat, de har bara frågat om jag kunnat få i mig något giftigt + skickat en anmälan till livsmedelsverket ang mina (helt vanliga) multivitamintabletter men den doktorn var det länge sedan jag hade kontakt med och jag tror inte det var fel på pillrena.

Stoppar inte i mig några konstigheter, varken röker eller dricker, tränar och mår för det mesta gott - så om strulet beror på kosten och det kan fixas vore det nice.. :hbang:

"Vill man ha något gjort får man göra det själv", "själv är bäste dräng" osv osv..

Grahn
2003-04-06, 07:50
Tja mycket motion, regelbundna måltider med bra näringsinnehåll och ge det lite tid så kommer ju kroppne att ställa om sig till en högre förbränning.

Wilson: Universum...slutar där biceps börjar.

Mallan
2003-04-06, 15:04
Lellan lita pa dig själv!!

Ge inte upp förrän du känner att du mar bra. Kan läkare hjälpa dig, fortsätt att tjata....behöver du mer kalorier per dag, börja ät.

Vet inte hur ditt kostupplägg ser ut idag, men öka lite försiktigt och gör det under en längre tid -100 till 200 kcal per dag mer i 4 veckor eller nagot sadant, sa att kroppen hinner vänja sig-.

Har själv varit med om "ignoranta läkare". Min mamma gnällde bra länge innan de hittade felet (det värsta var att vi hemma börjat tro att hon var knäpp :( ).
Som sagt, mar du inte bra fortsätt :furious:

Lycka till och hoppas det löser sig!

Tanman
2003-04-06, 17:22
Lellan, du har ju fått mina åsikter redan men så att du inte glömmer de...ÄT mer! Man kan absolut förstöra sin ämnesomsättning och hormonbalans genom risig kost och har det hållit på i flera år så är det inte bara en trolig orsak utan en nästan helt självklar orsak, det kan ju finnas flera men kosten lär vara en.
Tycker alltså som förut att du ska höjja till 2000-2500 och på sikt ännu högre eftersom du motionerar så mycket.

Kör hårt.

Lellan
2003-04-26, 16:26
Är helt paranoid nu känns det som, det tar emot att äta mer för tillfället.. men jag ligger kvar på de första kilona jag gick upp (5-6, pendlar lite).

Pendlar OTROLIGT mycket hur det känns att äta mer. Rent fysiskt så känner jag mig "varm och mosig" och det mest är lite trångt (kläder) och psykiskt känner jag mig ovanligt jätte på topp på träningsdagar (hur mycket jag än försöker ta ut mig är jag "fit for fight" efter prottedrink och snabba kollisar) och trivs bra, men vilodagar (som idag) då jag bara traskar runt någon mil så är det pest och pina. Dessutom är det som om min kropp behöver mer sömn än annars, borde vara tvärt om om förbränningen ökar eller? (har ökat till 8-10 timmar så det är ju inte massor direkt.. kanske jag har någon släng av pollenallergi eller nåt annars).

I början kände jag mig mer muskulös, nu känns det som om vadderingen runt mucklerna är det som tar plats.

Alltså.. jag VET att jag är tjatig men man KAN alltså lura på kroppen lägre förbränning? För när jag är "låg" så känner jag mig mest lurad och jättestor. :MrT: Just checking.. / Skeptisk Lellan:em:

Örjan
2003-04-26, 23:09
Med tanke på att du äter så lite och rör dig så mycket och ändå tycker dig vara knubbig måste jag fråga.

Hur lång är du och hur mycket väger du? Eller skriv ditt BMI, förresten. Bara så att man kan utesluta att det är din kroppsuppfattning som är... avvikande. Det skulle iofs förvåna mig om det var så, men ändå. En kvinna som påstår sig vara knubbig får bevisa innan hon blir trovärdig. Så är det med det.

Och, hur kommer du fram till hur många kalorier du ätit under dagen? Väger du och skriver ner vid varje mål eller hur går det till? S. Rössner skriver att normalviktiga personer, om de ska summera vad de ätit på kvällen, glömmer en tredjedel. - Och det är normalviktiga! Du har ju en (?) gång upptäckt efter ett telefonsamtal att du ätit medan du pratade, och verkar smått glömsk, så metoden för dig är självklart att skriva ner direkt, om du för matdagbok.

Inte så att jag misstror dig; jag tycker bara att det här är grundläggande frågor som borde avhandlas innan man söker mer komplicerade förklaringar.

PlutonB
2003-04-27, 07:00
Originally posted by Lellan
Alltså.. jag VET att jag är tjatig men man KAN alltså lura på kroppen lägre förbränning? ]

Ja, om man äter för lite så går kroppens energiförbrukning ner. Det finns en massa grejer att spara på, men man mår inte så bra av det efter ett tag. Likaså kan man, om man legat lågt, kicka igång metabolismen genom att äta mer. Men det finns självklart en övre gräns också. Har för mig att man anser att det finns ett kcal-fönster inom vilket kroppens system klarar att reglera vikten och samtidigt hålla funktioner på topp.

Som alla vet så är basalomsättningen ganska individuell. Det finns dessutom grymt massa hormon inblandade, så både kcal-fönstrets höjd och kanske framför allt bredd (eh, alltså intervall som är ger status quo) lär vara genetiskt till stor del.

Lellan
2003-04-27, 09:41
Originally posted by Örjan
Med tanke på att du äter så lite och rör dig så mycket och ändå tycker dig vara knubbig måste jag fråga.

Hur lång är du och hur mycket väger du? Eller skriv ditt BMI, förresten. Bara så att man kan utesluta att det är din kroppsuppfattning som är... avvikande. Det skulle iofs förvåna mig om det var så, men ändå. En kvinna som påstår sig vara knubbig får bevisa innan hon blir trovärdig. Så är det med det.

Bmi på 26 - överviktig alltså.

Och, hur kommer du fram till hur många kalorier du ätit under dagen? Väger du och skriver ner vid varje mål eller hur går det till? S. Rössner skriver att normalviktiga personer, om de ska summera vad de ätit på kvällen, glömmer en tredjedel. - Och det är normalviktiga! Du har ju en (?) gång upptäckt efter ett telefonsamtal att du ätit medan du pratade, och verkar smått glömsk, så metoden för dig är självklart att skriva ner direkt, om du för matdagbok.

Hehe, kul men berättigad undran! *skrattar* I höstas gjorde jag mest stickprov, tidigare om åren skrev jag kostdagbok men aldrig kcalen (smart.. :em: men nu när jag har kollat vissa dagar är det uselt med protein och fett då, mest långsamma kollisar och för lite - ätardagar för mycket).

Ok, såhär gör jag. När jag äter frukosten så skriver jag in den i Hälsovakten och planerar in ungefär vad jag ska äta - väger och lägger det på en hylla i kylskåpet (+mäter upp och har annat klart i skafferiet). Så slipper jag tänka sen.. Eftersom jag jobbar rätt lite osv brukar det gå att styra hyfsat (tar med burkar om jag ska äta borta). Strular det till sig så har jag vissa rätter som jag har bra koll på och som är lättfixade (är jag på stan kan en middag bli en lättostkaka, en halv korv ärtsoppa osv, superbråttom hemma så blandar jag ½ burk vita bönor med en ½ tonfiskburk osv.. äter inte nåt utan innehållsförteckning dessutom, vilket jag själv kan känna är lite fixerat men så måste det vara nu för att det ska kännas ok att äta mer). Det som lätt gör att jag tappar kollen på hur mkt jag äter är frukt och bröd, så det undviker jag.

Konsekvensen av det när jag åt lite var att jag skippar senap, tomatpure och sådana onödiga kalorier och åt mer mat istället - konsekvensen nu när jag äter mer (2000-2200) blir att jag sällan hinner få i mig så mycket under dagen (det är ju samma typ av mat jag äter) vilket jag först löste genom att äta solrosfrön men då blev det lätt för mycket istället, så nu har det väl hänt de senaste dagarna att jag på kvällen (när jag kollar av HV) är i valet och kvalet om jag ska äta ända till 2000 k även om jag vet att det är dumt att äta sent.. ibland så gör jag det, ibland (igår tex) så känns det fel att trycka i sig mycket sent och så blir det för lite (1400 k :em: ) fast jag vet att jag ju måste hålla mig till det nya om jag ska märka om det gör skillnad.

Helt ärligt så känns det mest jobbigt med ätandet nu, har inte kommit in i någon bra matrytm eller vad man ska säga. Mat är mest siffror, och rätt jobbiga sådana.

Inte så att jag misstror dig; jag tycker bara att det här är grundläggande frågor som borde avhandlas innan man söker mer komplicerade förklaringar.

Jo, det förstår jag ju! :) Är remitterad till en ny doktor nu på onsdag, han lär ju ställa samma frågor. De brukar vara skeptiska överlag har jag märkt, de säger att jag nog bara är stressad och att jag ser ut som hälsan själv och sen är det bra med det. När jag äntligen fick testat mina värden blev de däremot helt andra tongångar - tills de inte kom på vad de kunde vara då var jag inte intressant längre.. :confused: hoppas den på onsdag är bättre!:thumbup:

Niclaaas
2003-04-27, 10:22
lellan, jag o spink är med dig. båda med BMI på 25! snart har vi också nått "överviktiga" ;)

emmzan
2003-04-27, 11:16
Man är överviktig om man är över 25 va? jag är på 24.9.. närmar mig :D

Lellan
2003-04-27, 14:05
Asch, sicka lättviktare... ;) Bmi 26 (snarare 26,149277) är räknat på innan jag gick upp till nuvarande kcal, bmi blev då efter en vecka på den kosten 27,7643 (för att vara exakt) - så mig klår ni (tyvärr..:( ) inte i första taget... :booty:

Janna
2003-04-27, 14:21
men lellan du tränar ju så mkt och bör därför ha mer muskler än genomsnittet .. skit BMI jag är oxå överviktig enligt BMI och trots att jag känner mig fluffig nu så är jag definitivt inte överviktig.

BMI är bland det dummaste medierna nånsin spottat ut. Det är kanske ett bra mått för läkare om de även tar hänsyn till andra faktorer men för vanliga människor tycks det mest skapa en osund hysteri.

Tycker det är så sorgligt när jag läser dina inlägg men det är bra att du insett att du har ett knepigt förhållande till mat iaf. Hoppas läkarna fattar att du mår dåigt av det här och remitterar dig till någon som begriper sig på det hela.

Jag känner en tjej lite grand som har en ämnesomsättniing på över det normala men ändå har extremt svårt att gå ner in vikt fast hon sköter kosten. Enligt läkarna beror det antagligen på att nåt organ kan ha rubbats lite när hon krockade.

Ge dig inte förrän läkarna hjälper dig lellan.

Hoppas du inte tar illa upp för detta men du kanske ska be om att få prata med en psykolog också för jag har fått uppfattningen om att du mår jättedåligt av det här och det verkar styra ditt liv. Det är kanske bättre att få hjälp så att det inte går helt över styr.

/janna

Lellan
2003-04-27, 20:01
-> Janna

Ingen krock här inte! ;) Men krånglar gör den ändå.

Jag tycker själv att jag fokuserar på tok för mycket på kosten, men det känns som om det är den felande länken för att jag ska trivas. Känns som att om jag väl får den "fixad" så kan jag sluta grubbla så mycket på det, men jag börjar tröttna - samtidigt som jag inte kan koppla bort de tankarna för då skulle jag inte känna att jag ens försöker och man kanske är lite väl envis.. :smash:

Det vore väl en sak om jag skulle jättedeffa inför något särskilt mål och allt räknande osv gav resultat, just nu känns det mest insnöat, överdrivet och fånigt. :em:

Jaja, nu har jag ju fått en remiss eftersom husläkaren inte kände att hon hade tillräckligt med pejl på detta.. jag får ge mig till tåls och försöka att inte nojja så mycket helt enkelt..:nono:

Örjan
2003-04-27, 21:14
Om jag förstår rätt så räknar du på morgon och kväll. Det skulle iofs leda till ännu mer siffror om du skrev upp vid varje mål, men en sådan bokföring är ju å andra sidan tänkt att utföras under en begränsad tid, kanske en vecka. Eftersom du ofta stöter på personer som ifrågasätter din kosthållning :) skulle det väl kunna vara skönt att bara lägga upp faktan framför ögonen på dem.

Inte för att vara elak, Janna, men hur dumt BMI är beror på vem som läser det och hur. Snart är halva forumet inblandat i Lellans strapatser med kalorier och ämnesomsättning, men vi visste ingenting om hennes form. Av det som skrivits dittills, skulle hon kunna vara ett undernärt benrangel eller ha 100kg övervikt. Nu fick vi åtminstone riktlinjen att det rör sig om rätt lindrig övervikt, och tolkaren av detta har förhoppningsvis vett att väga in, att det mildras ytterligare, då vi vet att hon är mycket fysiskt aktiv.

Ändå förstår jag såklart att det är frustrerande, Lellan. Som du lever förtjänar du ju inte ett enda kilo övervikt. Hoppas det går bra på onsdag; bådar gott att du remitterats, då bör det väl vara en specialist.

Muskelsmurfen
2003-04-27, 21:22
Som lekman och klar amatör tänkte jag ge några tips och iakttagelser...

När man Planerar/genomför en deff har man sällan/aldrig samma näringsintag hela deffen. Man börjar på ett värde och sänker eftersom kroppen anpassar sig till det lägre näringsintaget.

Om man läser på om ABCDE-Dieten så går hela dieten ut på att man reglerar sin hormonproduktion genom kost och träning.

Min slutledning:
-Ja, kosten styr hormonen.
-Ja, ett kontinuerligt lågt näringsintag gör att kroppen ställer in sig på svält och ämnesomsättningen blir konstig.
-Ja, genom att äta mer kan man återställa ämnesomsättningen.

För övrigt tycker jag det är minst lika jobbit att lyckas äta mycket som att dieta. Just nu kämpar jag med att hålla 4000kCal/dag och för mig är det svårt...

Du skulle kunna prova att äta de 4000kCal/dag som du fick fram enligt beräkningarna. Du kommer förmodligen att lägga på dig en del fett men det är priset man får betala för att ha ställt in kroppen på svält... Efter ett par veckor kommer din kropp förmodligen att reagera helt annorlunda på mat jämfört mot idag.
Förmodligen kommer både kropp och psyke att motsätta sig den "enorma överätningen" så det kommer att bli tufft.

Bamse
2003-04-27, 21:33
Med tanke på alla promenader och aerobicspass du hoppar runt på (förutom styrketräningen) så kanske du - för att hosta igång förbränningen på allvar - skulle behöva öka kaloriintaget ÄNNU mer?

Mer än från 1500 kcal till 2000 kcal som du gjort nu alltså?

Hoppas det är en kunnig läkare du får träffa på onsdag och att det besöket för med sig något positivt i din kamp för att få igång förbränningen.

Om läkaren föreslår medicinering - med exempelvis Levaxin - hur kommer du att ställa dig till det?

Lellan
2003-04-27, 22:08
-> Örjan
Skriver in i HV i den ordning jag tänker äta det, sen går jag in och ändrar efteråt på kvällen. Det skulle gå att spara på diskett men min är *hrrm* inte så ärligt införskaffad och jag vet inte om det är därför (eller för att jag gör fel/min dator är puckad etc) men det går inte. Jag kan ju skriva som du säger och visa, men det är ingen som ifrågasatt (läkare osv) vad jag äter någon gång, utan attityden är mer att "ja, men det kan vara tillfälligt så vi avvakar och du får lämna blodprov igen". Hur länge nåt är tillfälligt har jag ingen kläm på.

På onsdag smäller det, jag känner mig lite stressad redan för jag vet ju hur ont om tid de har. Ska i alla fall stå på mig att det ska bli lite action nu. Att bara konstatera att olika värden är dåliga hjälper ju inte.. :MrT:

-> Gillerstedt
Eftersom jag faktiskt gillar att kocka i köket osv så hade jag inte direkt tänkt mig att mer mat skulle bli jobbigt, allra först var det kalas för varje gram gör mindre skillnad så det var lättare att laga rätter med flera ingredienser- men samtidigt så känner jag någon slags stress rent att hinna få i mig så mycket under dagen trots att jag redan är van att äta ofta. Känner mig litet vilsen när det gäller intaget ändå, vill inte chocka kroppen med för mycket. 2000-2500 känns som tillräckligt intag just nu.

-> Bamse
Tja, är lite skeptisk ändå - mot bättre vetande antagligen. Får fråga doktorn - hoppas den är kunnig! :) När jag pratade förra tyckte hon det var för tätt att äta var 3:e timme, och kompisar (som visserligen tränar mycket mindre, är några dm kortare och massa kg lättare) tycker man äter MASSOR med tex spenatsoppa (och min spenatsoppa är inte direkt energität så jag VET ju att den är ok, jämfört med deras lilla baguette när vi lunchar), mina föräldrar tycker tex att jag äter sent ( tar ofta en äggviteomelett innan läggdags) - och allt sånt där gör att jag, fast jag VET bättre, får motvilja att äta mer. För det är jättelätt att känna "mer=större". Fast det är fel.. :rolleyes:

Om jag behöver Levaxin så tar jag det om det är det som behövs. När jag gick och lämnade prover sist så trodde sköterskorna redan att jag gick på den medicinen. Men vad jag inte fattar är att dem jag pratat med som tar den så har de inte gått ner i vikt.. så jag förstår inte riktigt hur det fungerar. Fast misstänksam som jag är så vill jag inte bara få en medicin utskriven, för att de vill "bli av med mig" eller nåt - utan för att jag behöver den.

Örjan
2003-04-27, 23:00
Originally posted by Lellan

På onsdag smäller det, jag känner mig lite stressad redan för jag vet ju hur ont om tid de har. Ska i alla fall stå på mig att det ska bli lite action nu. Att bara konstatera att olika värden är dåliga hjälper ju inte.. :MrT:


Ta med en lista på saker du vill att ni ska ta upp, och frågor du vill ha svar på. Sitt med listan i handen och om han sneglar på den en milisekund: lämna över den! Svårare för läkaren att avsluta om det är helt uppenbart att du inte fått svar på dina frågor. Kan ju också sända en signal om att du är angelägen.

Bamse
2003-04-28, 09:01
Originally posted by Örjan
Ta med en lista på saker du vill att ni ska ta upp.

Bra idé! :thumbup:

Lellan
2003-04-30, 15:14
Fråga 1: självförvållat?

"nain, ämnesomsättning kan man inte stüüraaa själv... wir får titta mehra på detta.." = provtagningsremiss.

Fråga 2: Vad är det för tjall på levern egentligen? Mår den bra nu, värdena var normala - det borde var lugnt då eller?

"titta mehra.. " = provtagningsremiss..

Sen allmänt att jag ser så frisk ut och inte ska jag "banta" inte. Hade bestämt mig för att vara envis men då blev han (det var en han, han hade tyskt namn så jag visste inte innan vi sågs.. knappt då ens..:devil: ) misstänksam.. :MrT: (såå såg han ut! Fast vithyad med stort proffessorshår).

"hmm..." (lovar att han tänkte "titta mehra..") = remiss till anorexicentrum (!!)

Här protesterade jag hejvilt - men då sa han att det var så långa köer såå.. (don´t worry typ) så när min remiss väl ska behandlas där kanske de inte tar med den, och OM de gör det kunde jag ju ta ställning då? (väntar han sig att jag ska FÅ problem eller?!).

Jaja.. som alltid - en upplevelse och de är :kinky: på att norpa blod från mig.

Inställningen var i alla fall att jag verkade vara frisk, och när jag satt där och han ifrågasatte min vilja att komma i form och vilja styra vikten blev jag nästan osäker själv. Han tyckte inte det var sunt att fokusera så mycket på det eftersom han inte tyckte jag hade något att oroa mig för gällande vikt (trots bmi). Samtidigt kunde jag inte låta bli att känna mig lurad, som om de igen "kom undan". Tidigare har min kropp svarat på keto så eftersom levervärdena verkar bra (och om de är det efter denna test) så funderar jag på att ta en sån. Kanske är "osunt" eller "onödigt" ur hans vinkel att jag vill vara i bättre form, men nu är det så. Och det lät konstigt att man inte kan styra ämnesomsättning..hm.

Jaja. Kommer hålla mig på minst 2000 k i alla fall, står ju still på samma vikt som jag hamnade på efter en vecka på det upplägget - hoppar det upp fler kilon och nyper mig i rumpan får jag ta i tu med det då. :whipped: Kanske vågar mig på 2500 och ser vad som händer. Själv är bäste dräng!

Nu ska jag ut och sjunga om hur vintern rasat och leka pyroman.. :devil:

Grahn
2003-04-30, 15:16
90% av läkarna är idioter och har inte lärt sig ett jota sen medeltiden.

Fast de e jäkligt bra på att ge dig omotiverade injektioner av kortison eller antiinflamatoriska piller mot allt, sånt gillar de.

Bamse
2003-04-30, 15:20
Originally posted by Lellan
Nu ska jag ut och sjunga om hur vintern rasat och leka pyroman.. :devil:

Om du ser någon läkare så får du ge igen för alla provtagningar du tvingats genomgå.....

Bara att gå fram och stoppa upp en raket där bak på dem - och tända på! :notme:


Nja, men skämt å sido... Så önskar jag dig all lycka med det som komma skall!

GO LELLAN! :hbang:

PlutonB
2003-04-30, 16:00
Originally posted by Grahn
90% av läkarna är idioter och har inte lärt sig ett jota sen medeltiden.

Fast de e jäkligt bra på att ge dig omotiverade injektioner av kortison eller antiinflamatoriska piller mot allt, sånt gillar de.

90 % kanske är att ta i, men det ska definitivt sägas att det gäller att komma till rätt läkare... Om man tar allmänspecialisterna som exempel så tror jag inte de i allmänhet har någon jättekoll på nutrition eller träningsrelaterade saker t.ex. Remiss till en specialist inom området är nog att föredra. Men det var kanske hos en sådan du var Lellan, eller?

När det gäller stüürandet av ämnesomsättingen har han garanterat (med ett lite ta i trä knack för säkerhets skull) fel i alla fall. Det finns en massa hormoner som svarar på aktuell "födostatus".

ivandrago
2003-04-30, 16:30
usch din situation verkar jobbig lellan. Kan tänka mig hur det känns att maktlös söka hjälp bland idiot-läkare som kör sina standardsvar. Mitt högst omedicinska råd skulle vara att vänta ett år med att deffa och försöka äta någotlunda ordentligt, först 2000kcal eftersom du inte går upp på det, och sedan långsamt höja, samtidigt som du skaffar dig lite mer muskler. Förhoppningsvis reagerar kroppen positivt på detta. Ha inte för bråttom med att deffa, utan testa igen om ett år när din kropp inte är van med att du experimenterar med kcalintaget så villt som du verkar göra.