handdator

Visa fullständig version : Lönnsirap vs. sirap, socker, honung?


Jacky
2007-07-13, 17:39
I många recept och i en hel del "hälsorecept" förekommer ofta lönnsirap....vad är det som är bättre, sämre m. denna produkt jämfört med annat sött vid t ex bakning.....

skratt
2007-07-13, 17:56
Tror det är för att det är en naturlig produkt och därmet innehåller mer vitaminer och mineraler. Honung likaså, till skillnad från "vanligt" socker som är raffinerat och inte inehåller några nyttigheter..

Jacky
2007-07-13, 18:13
Aha...tack!

Nitrometan
2007-07-13, 18:44
Man kokar saven från lönn tills nästan bara socker återstår.

http://en.wikipedia.org/wiki/Maple_syrup

Den brukar innehålla ungefär 60 g socker per 100 g lönnsirap.

Cilia
2007-07-14, 17:51
mmmmm å det är sååååå gott