orre_
2007-07-03, 19:38
Kan börja med att säga att jag har haft styrketräning som hobby i lite drygt ett år nu. När jag började var jag totalt nollad, men har jobbat upp mig gradvis och tränar nu runt 4 tillfällen per vecka.
Har tidigare tagit lite extra proteintillskott, i form av vassleprotein, men har ökat på köttintaget senaste tiden och tänkte prova att lägga pengarna på kreatin istället, som (nästan) alla lovordar så mycket. Men innan jag sätter mina nya planer i rullning vill jag vara säker på att min vanliga kost är någorlunda godtagbar och fixar näringsbehoven nåtsånär.
Så här ser en vanlig träningsdag ut för mig:
Morgon: Fil och müsli, samt macka med köttpålägg på.
~3h (Cyklar till jobbet, ca 10 km)
Mellanmål: Brödrulle med kött i, samt banan.
~3h
Lunch: Lagad mat. Alltid nån form av kött såklart.
~3h
Mellanmål: Likadant som tidigare mellanmål.
~1h
TRÄNING
~5 min
Ännu ett mellanmål.
~2 h (Cyklar tillbaka hem, samma sträcka.)
Kvällsmat: Oftast lagad mat, annars macka med stekt ägg. Brukar slänga i mig en liten multivitamintablett också.
Mellanmålen kanske inte är de mest varierade. Ähum.. Men det gäller att orka gå upp och fixa dom snabbt på morronen och då finns det inte så mycket utrymme för kulinariska upptåg. Plus att man ska slänga i sig dom snabbt så inte chefen går och gruffar över att man står för mycket vid kylen när det inte är lunchtid. :) Vanligtvis har jag som pålägg antigen köttbullar, rostbiff eller kalkon, både i rullarna och på mackorna.
Så vad tycker ni kan förbättras här utan att det krävs jättestora insatser, är lite osäker på om det är bra att käka så tätt inpå som en timma innan träning, borde jag öka utrymmet där? Annars uppskattar jag alla generella kommentarer jättemycket!
Har tidigare tagit lite extra proteintillskott, i form av vassleprotein, men har ökat på köttintaget senaste tiden och tänkte prova att lägga pengarna på kreatin istället, som (nästan) alla lovordar så mycket. Men innan jag sätter mina nya planer i rullning vill jag vara säker på att min vanliga kost är någorlunda godtagbar och fixar näringsbehoven nåtsånär.
Så här ser en vanlig träningsdag ut för mig:
Morgon: Fil och müsli, samt macka med köttpålägg på.
~3h (Cyklar till jobbet, ca 10 km)
Mellanmål: Brödrulle med kött i, samt banan.
~3h
Lunch: Lagad mat. Alltid nån form av kött såklart.
~3h
Mellanmål: Likadant som tidigare mellanmål.
~1h
TRÄNING
~5 min
Ännu ett mellanmål.
~2 h (Cyklar tillbaka hem, samma sträcka.)
Kvällsmat: Oftast lagad mat, annars macka med stekt ägg. Brukar slänga i mig en liten multivitamintablett också.
Mellanmålen kanske inte är de mest varierade. Ähum.. Men det gäller att orka gå upp och fixa dom snabbt på morronen och då finns det inte så mycket utrymme för kulinariska upptåg. Plus att man ska slänga i sig dom snabbt så inte chefen går och gruffar över att man står för mycket vid kylen när det inte är lunchtid. :) Vanligtvis har jag som pålägg antigen köttbullar, rostbiff eller kalkon, både i rullarna och på mackorna.
Så vad tycker ni kan förbättras här utan att det krävs jättestora insatser, är lite osäker på om det är bra att käka så tätt inpå som en timma innan träning, borde jag öka utrymmet där? Annars uppskattar jag alla generella kommentarer jättemycket!