handdator

Visa fullständig version : Djupfrysta kycklingstrimlor. Äta?


Slartibartfast
2007-06-23, 16:21
Är det lugnt att tillaga å äta kycklingstrimlor som varit djupfrysta i tre månader?

Yankeee
2007-06-23, 16:22
Ja.

Ryska_raketen
2007-06-23, 16:22
Ja.

Slartibartfast
2007-06-23, 16:23
Allrajt! Tack!

Då kör vi! :eating:

Vad är förresten gränsen för när en dylik vara borde slängas?

Dnepr
2007-06-23, 16:24
Slarti är rolig han. Varför skulle det inte vara det - i frysen kan man ju säga att tiden står stilla. Typ som när man fryser sitt kort änna.

Slartibartfast
2007-06-23, 16:27
Slarti är rolig han. Varför skulle det inte vara det - i frysen kan man ju säga att tiden står stilla. Typ som när man fryser sitt kort änna.

Ånej. Kött av olika typer blir nog dåliga i frysen också.

KRAV
2007-06-23, 16:30
Kyckling håller 10-12 månader i frysen

Dnepr
2007-06-23, 16:31
Så länge det luktar och smakar bra (det känner man ju efter upptining och tilllagning) så brukar det inte vara nån fara. Vilket kött blir dåligt efter 3 månader i frysen?

Sverker
2007-06-23, 17:00
Det är inte mycket fett på kycklingsfiléerna. De håller klart över ett år. Det som kan hända i frysen är att köttet torkar och blir tråkigt på tallriken.

Slartibartfast
2007-06-23, 17:03
Det är inte mycket fett på kycklingsfiléerna.

Detta är iofs "ful-strimlor" med 68% kötthalt marinerade i honungsmarinad. Hittade i morsans frys. Vad består de resterande 32% av? Vatten och marinad? Fett?

Står inget på förpackningen.

Jacky
2007-06-23, 18:19
Det är i regel kött och fisk med hög fetthalt som blir risigt i frysen efter typ ett halvår. Fettet smakar härsket om man steker t ex gammal lax eller bacon...du märker på smak och lukt om det är risigt..