handdator

Visa fullständig version : Vilka skador kan man vänta sig?


cjs
2007-05-29, 15:50
Ni vet hur det är. Man tränar vecka efter vecka och efter ett tag, några år kanske, så BANG! En skada kommer. Eller ibland kanske inte med ett BANG, utan det smyger fram. Det gör mer och mer ont att göra en övning.

Så kollar man trådarna på kolozzeum och googlar när man sitter där och lider. Och där står det: "Detta är en vanlig skada som de flesta får förr eller senare". Ja, då borde man ju läst på bättre innan.

Exempel:
Efter två års träning. Det gör ont i knäna efter mkt löpning - Löparknä.

Efter femte året. Kan inte längre träna pressövningar - Rotatorcuff-strul.

Åttonde året. Ont i triceps/armbåge vid pressövningar - Tricepstendinit.

Ja, detta är det jag råkat ut för hittills som i efterhand tydligen klassas som supervanligt. Men vad väntar då bakom nästa knut? En förteckning över vad man har att vänta (om man inte ser upp) vore klockrent. ;)

/J

Yankeee
2007-05-29, 15:54
Ryggproblem vore väl inte helt otroligt.

Guddi
2007-05-29, 15:58
Ryggproblem vore väl inte helt otroligt.+1

Troligen väldigt svårt att undvika dock, 80% av alla människor får någon gång smärtor i ryggen. Jag tror dock att man kan förhindra en hel del träningsrelaterade problem genom att försöka att alltid hålla en neutral ställning i ryggraden när man gör tunga lyft och att träna muskulaturen kring bålen ordentligt. Man bör också träna framsida och baksida (hela kroppen) lika mycket så man inte får någon obalans som leder till dåligt hållning eller stelhet.