handdator

Visa fullständig version : Dinkelmjöl


PepperKeenan
2007-05-27, 17:40
Var inne på tasteline.com och hittade en del bröd gjorda på dinkelmjöl. Undrar om dinkelmjöl är den bästa sorten att baka bröd på? Finns det någon annan sort som är bättre?

Eddie Vedder
2007-05-27, 17:45
Dinkel är ett gammalt gammalt veteslag som börjar komma tillbaka mer och mer. Det är proteinrikare än vanligt vete, dessutom en annan aminosyreprofil.

Gott är det och jag äter myckert olika dinkelprodukter, dock lite överreklamerat i näringssnpunkt. Självklart är grovt dinkelmjöl näringsrikt men det är inte så fantastiskt som vissa (se Anna Skipper:D) vill framställa det, i jämförelse med råg och havre t.ex.

Variera dej, dinkel är gott och lite annorlunda.:thumbup:

eandersson
2007-05-27, 23:25
Vissa (alla?) tagliatelle-sorter är gjorda på dinkelvete. Sedan att det är ägg med i gör ju inte saker sämre proteinmässigt om man tittar till ovanstående talares proteininlägg =)

eandersson
2007-05-28, 06:12
Vissa (alla?) tagliatelle-sorter är gjorda på dinkelvete. Sedan att det är ägg med i gör ju inte saker sämre proteinmässigt om man tittar till ovanstående talares proteininlägg =)

Durumvete var det visst. Ignorera ovanstående inlägg.

Eddie Vedder
2007-05-28, 06:58
Pasta är i regel gjotd på durumvete, inte bara tagliatelle. Durumvete är dock hyfsat ptoteinrikt även det.:)