handdator

Visa fullständig version : Vandringsled - en övernattning - tipps till nybörjare


BigForre
2007-05-08, 17:57
Återigen tänkte jag utnyttja kolozzeums samlade kunskap. Är en newb när det kommer till friluftsliv. Jag och några polare tänkte om 2-3 veckor ta en kortare vandring i någon trevlig vandringsled med en övernattning. Tänkte ta det över en lördag söndag och ska inte vara något fysiskt test utan mer gemytlig vandring 2-4 mil uppdelat på ett par dagar i vacker natur.

Polarna kommer fortfarande köra plugg och jag har börjat jobba vid det laget så det måste bli något i närheten av Stockholm då vi bara har helgen på oss och måste hinna sova ut ordentligt inför måndagen, någon timme med bil på sin höjd från norra Stockolm vore önskvärt.

Det jag skulle vilja är att är tipps på var jag hittar den här vandringsleden som jag drömmer om. Vad bör jag veta och tänka på i övrigt. Överös mig med tipps och råd inför det här.

Yankeee
2007-05-08, 18:02
http://www.sormlandsleden.se/

Visserligen jävligt upptrampad, men vet ej om det blir bättre så nära sthlm.

Anna.L
2007-05-08, 18:45
Vill du ha något som ligger riktigt nära kanske Roslagsleden kan vara något? Jag har bara vandrat korta bitar och bara övernattat i vindskydd vid Domarudden, aldrig utefter själva leden. Det var dessutom cirka 7-8 år sedan. Men det är nog en bra led om man är helt ny och bara vill testa att gå ett par dagar och sova i tält.

http://www.osteraker.se/roslagsleden/
http://www.norrtalje.se/templates/Page____4944.aspx