handdator

Visa fullständig version : Ang kolhydrater


janizzo
2003-03-19, 13:04
Är det nån som har hört om den nya trenden i U.S.A att äta så lite kolhydrater som möjligt?. TEX: man har låg "carbs" party etc etc... och vad är det för vits med detta??"Them Americans are Funny"

ivandrago
2003-03-19, 14:59
anti-kolhydratstrenderna kommer och går..

det är ganska befäst att kolisarna är den största boven när det gäller fettinlagring så ur fettförbränningssynpunkt är det smart att hålla lågt på dem..

men att ständigt ligga lågt på kolisar innebär även att det är svårt att lägga på sig muskler och att träna hårt..

dessutom är ju paleolitisk kosthållning ganska "inne" nu.. dvs att man ska äta sådant som de åt på stenåldern, dvs mest fett- och proteinrika saker

Janna
2003-03-19, 15:52
När blodsocker stiger efter en måltid, börjar bukspottkörteln utsöndra insulin för att blodsockret lättare ska kunna lagras in i cellerna som glykogen.

Insulinet som frigjorts till blodet leder till att glukos lättare tas upp i musklerna men även i fettvävnader, överskottsglukos omvandlas även i viss mån till fett som lagras in.

Insulinet försvårar nedbrytningen av glykogen till glukos i muskler men även i levern och hindrar nedbrytningen av inlagrat fett.

ungefär sådär går det till, rätta mig om jag har fel

janizzo
2003-03-19, 16:10
Ok som jag fattar det kan man inte bränna fett om man äter kolhydrater?

Grahn
2003-03-19, 16:14
Klart man kan bränna fett när man äter kolhydrater. Låg GI dieter fungerar ju med.

Båda dieterna går ju dock ut på att kontrollera insulinpåslaget därför att du inte bränner fett spec mtk alls med högt insulin.

Stora mängder kolhydrater ut i blodet = högt insulin.

Janna
2003-03-19, 16:24
jo du kan bränna fett men du måste se till att de kolhydrater du får i dig verkligen används som energi det får inte bli ett överskott av kolhydrater det är då de små liven blir "onda"

kolhydrater stimulerar även fettbörbränningen då det är de som sätter fart på citronsyracykeln