handdator

Visa fullständig version : ProteinKvalité i tonfisk


cakmak
2007-04-13, 19:14
Vad är det för kvalité på proteinet i tonfisk, hur många procent av proteinet är/består/omvandlas till EAA?

Kasein är ett långsamt protein
Äggalbumin är ett mellansnabbt protein
Vassle är ett snabbt protein

vad är proteinet i tonfisk?

Äter en hel del så det är relevant för min del*whistle*

Handcuff
2007-04-13, 19:15
Oroa dig mer för tungmetallerna du får i dig via din kattmat :D INTE BRA!

Eddie Vedder
2007-04-13, 19:16
Alla animaliska proteinkällor är fullvärdiga.

Sök själv, den frågan om olika sorters protein har ställts hur många ggr som helst.

cakmak
2007-04-13, 19:20
har sökt en hel del har dock inte fått upp nåt relevant, syftar du på nån slags tabell?

L-Sami
2007-04-13, 19:23
Tonfisk skulle jag klassa som mellansnabbt protein

Eddie Vedder
2007-04-13, 19:24
har sökt en hel del har dock inte fått upp nåt relevant, syftar du på nån slags tabell?

Här har du iaf SLV:s specialtabell med aminosyror i olika livsmedel om nu mängden av olika aminosyror ger dej nån i praktiken väsentlig information:

http://www.slv.se/upload/dokument/mat/ldb/Aminosyrorper100g.xls

King Grub
2007-04-13, 19:36
vad är proteinet i tonfisk?

Tonfiskprotein.

Alla i föda förekommande proteiner räknas som långsamma (förutom vassle, som du inte kan få isolerat i matform). Sojaisolat är snabbt, men det finns heller inte ivanlig mat.

Eddie Vedder
2007-04-13, 19:38
har sökt en hel del har dock inte fått upp nåt relevant.

Vet inte riktigt hur du definierar "relevant" men den här tråden anser jag vara ganska relevant i frågan om proteinkvalité:

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=55120&highlight=proteinkvalite

cakmak
2007-04-13, 19:46
Vet inte riktigt hur du definierar "relevant" men den här tråden anser jag vara ganska relevant i frågan om proteinkvalité:

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=55120&highlight=proteinkvalite

Sant det du säger fast i tråden står inte tonfisk nämnt någonstans och dök inte upp i sökningarna, hoppas alla är medvetna om att de flesta svaren troligen redan finns i forumet fast det ibland känns omöjligt att hitta just det man söker efter, speciellt när man börjar komma in på sidospåren*gah!*

Men tack iaf :)

King Grub
2007-04-13, 19:47
Vill du veta mer exakt vilka proteiner fiskmuskulatur innehåller har du några gamla hederliga studier här. :D

http://www.pubmedcentral.nih.gov/picrender.fcgi?artid=1196505&blobtype=pdf

http://www.pubmedcentral.nih.gov/picrender.fcgi?artid=1269906&blobtype=pdf

TylerDurden84
2007-04-13, 21:47
Tonfiskprotein.

Alla i föda förekommande proteiner räknas som långsamma (förutom vassle, som du inte kan få isolerat i matform). Sojaisolat är snabbt, men det finns heller inte ivanlig mat.

Är inte äggvita det ända som klassas som medelsnabbt protein?

Sverker
2007-04-14, 06:10
Det går ju att spekulera:D
Fisken drivs precis som grisen av aktin- och myosinproteiner. Aktin och myosin är något så unikt som både globulört och fibröst, på sammma gång. Har du uppgifter på magert griskött så skulle jag ta de rakt av som för tonfisk.