handdator

Visa fullständig version : Skillnaden i torkade bananer?


Kico
2007-04-13, 14:47
Eftersom jag tillhör en av de idioter som först deffar ner sig riktigt ordentligt och sen måste vätsketömma ytterligare ett par kilon för att komma ner till rätt viktklass så är det viktigt för mig att hitta ett livsmedel som är rikt på kolhydrat och kalium men fattigt på vatten som jag kan äta under "bastudagen". Jag har kommit fram till att torkade bananer är riktigt bra men det finns ett problem... Enligt finelis (www.fineli.fi) tabell så innehåller torkade bananer mycket fett medan de i SLV´s tabell i princip innehåller samma sak som en vanlig banan minus vattnet. Jag antar att detta är pga att bananerna som fineli visar även är friterade. Nu till frågan:

Hur vet man om de torkade bananerna också är friterade eller om de bara är torkade? Vet någon var man kan köpa "PLAIN" torkad banan?

Mvh Kico

pragmatist
2007-04-13, 16:15
Eftersom jag tillhör en av de idioter som först deffar ner sig riktigt ordentligt och sen måste vätsketömma ytterligare ett par kilon för att komma ner till rätt viktklass så är det viktigt för mig att hitta ett livsmedel som är rikt på kolhydrat och kalium men fattigt på vatten som jag kan äta under "bastudagen". Jag har kommit fram till att torkade bananer är riktigt bra men det finns ett problem... Enligt finelis (www.fineli.fi) tabell så innehåller torkade bananer mycket fett medan de i SLV´s tabell i princip innehåller samma sak som en vanlig banan minus vattnet. Jag antar att detta är pga att bananerna som fineli visar även är friterade. Nu till frågan:

Hur vet man om de torkade bananerna också är friterade eller om de bara är torkade? Vet någon var man kan köpa "PLAIN" torkad banan?

Mvh Kico

Du kan väl torka själv i ugnen? Låg temperatur (~50 grader) under lång tid (~8-10 timmar) borde resultera i rejält torra bananbitar. Dock inte knapriga som de man köper, eftersom dessa är friterade i olja.

Kico
2007-04-13, 16:39
Smart... thx för tipset!

Doktorn
2007-04-13, 20:02
Eftersom jag tillhör en av de idioter som först deffar ner sig riktigt ordentligt och sen måste vätsketömma ytterligare ett par kilon för att komma ner till rätt viktklass så är det viktigt för mig att hitta ett livsmedel som är rikt på kolhydrat och kalium men fattigt på vatten som jag kan äta under "bastudagen". Jag har kommit fram till att torkade bananer är riktigt bra men det finns ett problem... Enligt finelis (www.fineli.fi) tabell så innehåller torkade bananer mycket fett medan de i SLV´s tabell i princip innehåller samma sak som en vanlig banan minus vattnet. Jag antar att detta är pga att bananerna som fineli visar även är friterade. Nu till frågan:

Hur vet man om de torkade bananerna också är friterade eller om de bara är torkade? Vet någon var man kan köpa "PLAIN" torkad banan?

Mvh Kico

Bananer innehåller också serotonin =)

TylerDurden84
2007-04-13, 20:56
Du kan väl torka själv i ugnen? Låg temperatur (~50 grader) under lång tid (~8-10 timmar) borde resultera i rejält torra bananbitar. Dock inte knapriga som de man köper, eftersom dessa är friterade i olja.

Är du helt säker på detta ;)

Jag trodde det var sockerarterna som gav dem krispighet + avdunstat vatten?

Max
2007-04-13, 20:57
Kolla runt i div. hälsokostbutiker, finns ibland i lösvikt. Läs innehållsdeklarationen, står där olja nånstans innehåller de olja, annars inte.