handdator

Visa fullständig version : Viktset, hemmabruk.


Rahf
2007-04-08, 21:37
Visste inte om det skulle in här eller i styrkelyftsforumet. Ber en mod att flytta till motsvarande korrekta forum om jag har lyckats med den fadäsen att posta fel.

Tänkte komplettera gympassen hemma genom att bygga mig ett litet garage-gym hade jag tänkt. Mina ben måste jobbas mera och det känns många gånger smidigare att bara kunna strosa ut i garaget och köra. Första satsningen blir på en stabil skivstång med tillhörande vikter och sen ett par hantlar. Snokade runt lite på Kolo och hittade följande:

http://www.extremepower.se/viktstong-220cm-p-200.html

Hantlar och vikter var jag lite lat av mig, de enda vikterna jag hittat hitintills är på samma sida som stången. Sitter någon inne med några bra ställen med bra priser? Priset är första prio men kvalitetsmässigt så tar jag inte vad som helst heller. Lite kräsen får man unna sig att vara.

Gällande vikterna så funderade jag på att ta hem ungefär 150-200kg.

Hjälp efterlyses. Tack på förhand!

Dalle89
2007-04-08, 22:37
Jag läste här på forumet för bara någon vecka sen, det var någon som länkade till nån snubbe som gjorde riktigt billiga vikter som det tydligen var ganska bra kvalitet på.. Sök på "hemmagym" eller något liknande så hittar du kanske sidan.. Lycka till!

z_bumbi
2007-04-09, 10:35
Två andra ställen som har vikter är http://www.eleikosport.se/swe/ och http://www.kiprod.com/

Stängerna på Kiprod är inte i samma klass som Eleikostävlingstänger men för hemmabruk duger de, Eleiko har även övningstänger så man kommer ner lite i pris men om man kan spara in på vikterna så skulle jag lägga den summan på en bra stång. Jag tvivlar iofs starkt på att en person kan nöta ut en hygglig stång under sin livstid men utslaget på den tiden så kostar det inte heller så mycket mer att köpa en bättre. Annars kan man alltid köpa en annan stång senare så kan fler träna samtidigt.

Till Kiprod bör du ringa och fråga om saker då han av någon anledning inte är så bra på att svara på mail.

Maila de andra och se vad de kan erbjuda för paketpris.

Kolla på blocket etc där det ofta finns vikter.

Det finns affärer som säljer begnade vikter mm, länkar hittar du i länksamlingen.

polaren
2007-04-09, 11:05
Stången du har valt (hos extremepower) har jag själv, och den ska klara ca 320kg till skillnad från kiprods stång som bara klarar ca 200kg (enligt Rune själv, jag ringde och frågade).

Jag har järnvikter från kiprod, dom duger bra för mig iaf. Hans billigaste gummivikter däremot har jag inte hört så mycket gott om. Han har en dyrare variant som ska vara bättre.