handdator

Visa fullständig version : ägg gulan?


fejdan
2007-03-27, 22:28
har hört att man inte ska äta ägg gulan?
om det är så, varför ska man inte det? /mvh nikas

Raggis
2007-03-27, 22:30
För den innehåller mycket fett (om man jämför med vitan).

Handcuff
2007-03-27, 22:38
Du har lyssnat på fel person. Ät hela ägget.

fejdan
2007-03-27, 22:47
Du har lyssnat på fel person. Ät hela ägget.

Okej, om jag inte minns fel hörde jag nått om kolestyrol eller så.. men jag kör på vad du säger.. det är ändå gott :)

Nilsjohan
2007-03-27, 22:53
För den innehåller mycket fett (om man jämför med vitan).
och mer protein om man jämför med vitan, enkelt förklarat lite mer av allt. Bäst är det att äta hela ägget

Nilsjohan
2007-03-27, 22:54
Äggvita: 10,1g protein/100g, 0g fett/100g, 1,2g kolhydrat/100g

Äggula: 16,4g protein/100g, 33g fett/100g, 0,2g kolhydrat/100g

Ägg: 12,6g protein/100g, 10,1 fett/100g, 1,4g kolhydrat/100g

Nilsjohan
2007-03-27, 22:55
den enda vitamin som saknas i ägg är C

Nilsjohan
2007-03-27, 22:57
Okej, om jag inte minns fel hörde jag nått om kolestyrol eller så.. men jag kör på vad du säger.. det är ändå gott :)
titta även på den här tråden: Ägg och kolesterol (http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=75799)

Raggis
2007-03-27, 23:04
och mer protein om man jämför med vitan, enkelt förklarat lite mer av allt. Bäst är det att äta hela ägget


Givetvis. Kanske var lite otydlig. Ville bara svara på varför dom som skippar äggulan, skippar äggulan :P. Men, finns även dom som inte tycker om äggulan, och vice versa.

Eddie Vedder
2007-03-27, 23:33
Okej, om jag inte minns fel hörde jag nått om kolestyrol eller så.. men jag kör på vad du säger.. det är ändå gott :)

Visst innehåller det mycket kolesterol, väldigt mycket för att vara ett endkilt livsmedel dessutom.

Men det är verkligen ingen anledning till att utesluta äggulan, att trycka fem ägg om dagen kanske är att ta i men så mycket mer näring för pengarna som du får från ägg är samtidigt svårt att "matcha". För mej är det totalt ofattbart att folk försöker skära ner på kcal genom att ta bort äggulan, finns betydligt mindre näringsrika kcal att skära ner på i såna fall.

Ät allt med måtta helt enkelt, vi bor i Sverige och här har vi världshistoriens bästa ord, "lagom"!:thumbup:

ROMPE
2007-03-28, 14:48
HAHA! sjukt har alldrig ätit "bara" de vita. SÅ onödigt och det är synd om man kastar det gula.

fejdan
2007-03-29, 21:25
ägget blir ju godare då man äter med gulan! speciellt vid äggröra!! :D:D

Max
2007-03-29, 21:29
ägget blir ju godare då man äter med gulan! speciellt vid äggröra!! :D:D
Att laga mat utan äggula är inte gott. Pannkakorna, plättarna, pastagratängerna, äggrörorna osv. blir helt smaklösa även med kryddor tycker jag. Hellre 1-2 hela ägg än 4-6 äggvitor i mitt recept.

propser
2007-04-01, 20:40
Min syster säger max 2 äggulor om dagen.

bruise lee
2007-04-02, 03:33
Kolesterol har många viktiga funktioner i kroppen. Det ingår som byggstenar i cellmembranen och används till stor del vid syntetiseringen av testosteron.

NisseEriksson
2007-04-02, 16:37
Min syster säger max 2 äggulor om dagen.

Vad har hon för preferenser?

King Grub
2007-04-02, 16:38
Det är nog en vettig rekommendation för normalpersonen.

maRRtin
2007-04-02, 17:04
http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=16852&epslanguage=SV