handdator

Visa fullständig version : Program: Qnext


aliquis
2007-03-18, 11:49
Medans jag var bannad fick jag spamma sweclockers om det istället:
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=7135889 allmän
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=7135754 linux/os x
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=7206114 3.0

Ladda ner här: http://www.qnext.com/download.shtml
Websida: http://www.qnext.com/
Forum: http://forum.qnext.com/
Blog: http://forum.qnext.com/

Hur som helst, i grund och botten är Qnext en IM-klient som stödjer flera protokoll bland många andra, dvs man kan använda den för ICQ, MSN, Yahoo, AIM och förr eller senare Jabber. Den är inte bäst för exempelvis MSN vilket de flesta använder då man bl.a. inte kan se avatarer, men den fungerar och om man ändå mest brukar skicka text så är det ju ok.

Det som gör den unikt är det man kan göra via deras eget protokoll, som är krypterat, vilket bl.a. är vanlig im, röst- eller videokonferens, fildelning med ett gränssnitt liknande en ftp-klient, musikdelning via ett gränssnitt som är likt itunes, och fotodelning via ett bildalbum. Naturligtvis kan allt ovan göras med andra program men inte riktigt lika smidigt och idiotsäkert, alla människor har inte en egen webserver med php och vet hur man sätter upp ett fotoalbum exempelvis, eller orkar skicka upp bilder till flickr eller någon dylik tjänst, inte har man oändligt med utrymme där heller.

Sedan version 3.0 sköts alla former av "delning" även via ett webgränssnitt så du kan dela exempelvis semesterbilderna med vem som helst, även om de själva inte kör Qnext, eftersom programmet delar via sin egen webserver och du kan bara dela med dig av urlen till vem som helst vad de än använder.

Programmet är skrivet i java men brukar bara ta en drygt 30MB minne så det är ingen fara med det, och som följd av det fungerar det i Windows, Linux och OS X.

Det finns även ett plugin för IRC som följer med så man kan köra IRC med samma klient, och det finns en funktion som heter Qnext mypc eller vad det nu var som ger remote desktop via det, så att man kan komma åt sin dator hemma via vilken browser som helst (om jag har förståt det rätt.)

Så som sagt, som MSN-klient är det inte perfekt, som IM-klient för flera protokoll och för er som har många bilder att visa upp för polarna eller vill kunna sitta och lyssna på deras musik osv så är det perfekt =P

aliquis
2007-03-18, 11:52
Musikdelning via qnext exempelvis:
http://blog.qnext.com/wp-content/uploads/2007/03/playlist2.gif

aliquis
2007-03-18, 11:54
225920 är mitt uid.

aliquis
2007-03-18, 12:04
Naturligvis kan man spela musik från sin egen share med...

aliquis
2007-03-18, 12:52
Men usch vilket tunnt intresse ni visar! Jag kunde ju delat url till en webshare men det får jag ju inte =P

Loke
2007-03-18, 13:24
Tror det blir svårt att få folk att konvertera till detta utan att ha riktigt bra stöd för msns funktioner, tyvärr, och det verkar ingen alternativ klient ha lyckats med. Visst låter de där funktionerna bra, men kan jag inte sitta med web cam och snacka med snygga tjejer, så är det ändå inte intressant. Och de snygga tjejerna lär knappast orka fixa något annat än msn, på samma sätt som de knappat lär byta till linux :)

aliquis
2007-03-18, 13:31
Tror det blir svårt att få folk att konvertera till detta utan att ha riktigt bra stöd för msns funktioner, tyvärr, och det verkar ingen alternativ klient ha lyckats med. Visst låter de där funktionerna bra, men kan jag inte sitta med web cam och snacka med snygga tjejer, så är det ändå inte intressant. Och de snygga tjejerna lär knappast orka fixa något annat än msn, på samma sätt som de knappat lär byta till linux :)Man behöver ju inte köra det som MSN-klient, om man bara vill lyssna på polarnas musik kan man ju skita i att logga in på MSN via det bara.

Nya Trillian såg tokgrymt ut, vet inte när det släpps eller så, och det har väl stöd för det mesta som riktiga messenger har antar jag? Jag kör dock hellre originalet än nuvarande trillian.

Jag har aldrig snackat med någon tjej som har webcam så.. För min del spelar det mindre roll, lite trist att inte se deras avatar men annars så =P

Jax
2007-03-18, 13:33
Finns det något program förutom just msn där msn fungerar som det ska. Jag använder Adium just nu och msn krånglar med jämna mellanrum. Har haft samma problem med liknande program tidigare. Då på PC, nu har jag Mac.

aliquis
2007-03-18, 13:36
Finns det något program förutom just msn där msn fungerar som det ska. Jag använder Adium just nu och msn krånglar med jämna mellanrum. Har haft samma problem med liknande program tidigare. Då på PC, nu har jag Mac.Jag kör adium med, ibland står det att det inte lyckades skicka ett meddelande men annars vet jag inte vad du menar med att det krånglar? Aldrig provat webcam o så iofs.

Adium är ju grymt annars. Gaim och Kopete klarar väl av msn med webcam o hela köret med. Vet inte hur många av dem som har stöd för offline messages men det är ju rätt nytt även i riktiga MSN.

Varför kunde folk inte hålla sig till icq? =P

Jax
2007-03-18, 13:41
Det jag menar är att ibland går det inte att skicka iväg ett meddelande och ibland är det problem ett logga in. Kan vara tvungen att vänta flera timmar innan jag kommer in ibland. Det senare händer ungefär varannan vecka.

Håller med dig att folk skulle fortsatt med ICQ. Fungerar alltid.

aliquis
2007-03-18, 13:50
Vad gäller inloggningen så är det nog MSN/Microsoft felet ligger hos och inte Adium. MSN strular ju rätt ofta även för folk med riktiga klienten.

aliquis
2007-04-06, 16:41
bump

hobbitar
2007-04-06, 16:55
vad tar din katt i bänk?

aliquis
2007-04-06, 17:24
MER ÄN DIG!






h a x o r

aliquis
2007-04-08, 22:12
Asmycket nakenporr, wärsch, knarkrecept, barnporr, bomber, sedelförfalskning, proteinpulver, kollisar, protte, skivstänger, vikter, bänkpressar osv i qnext!